۳۰۰ هکتار اراضی منابعطبیعی شمال گنبدکاووس در حال بیابانیشدن است
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: اراضی شمال گنبدکاووس تقریبا پوشش ضعیفی دارند و ۳۰۰ هکتار اراضی منابعطبیعی شمال شهرستان گنبدکاووس در حال بیابانیشدن است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گنبدکاووس، قربانعلی گرایلو ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهارداشت: پروژه کپه کاری در مراتع شمال کشور در سطح یکهزار هکتار در حوزه ماسان که دارای تپه های ماهوری هستند انجام گرفته و برای هر 100 ٧کتار حدود 18 میلیون تومان هزینه شده است.
وی افزود: در 300 هکتار از اراضی منابع طبیعی شهرستان گنبدکاووس که پوشش ضعیفی دارند و در حال بیابانی شدن بودن پروژه ذخیره نزولات آسمانی و یا عملیات فارونی با هدف جمعآوری آب باران و آبهای سطحی انجام شد و گونههای بومی یونجه یکساله و خارشتر در این عرصهها کشت شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس بیان داشت: در حوزه آبخیزداری حوزه ماسان 2 بند خاکی در روستای ماسان کوپ اجرا شد که بندخاکی نخست به عنوان رسوبگیر و بند خاکی دوم برای ذخیره آب باران و آبهای سطحی تعبیه شده است.
وی ادامه داد: 2 بند خاکی دیگر در حوزه ماسان برای جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره آبهای زیرزمینی در راستای کمک به کشاورزی منطقه و ایجاد پوشش گیاهی مناسب برای دام دامداران با حجم 500 هزار متر مکعب در حال اجرا است که در مجموع این 4 بندخاکی با اعتبار یک میلیارد و 200 میلیون تومان به بهرهبرداری میرسد.
گرایلو گفت: برای کمک به دامداران منطقه لدلره منابع طبیعی شهرستان گنبدکاووس 10 آبشخور فلزی به صورت رایگان به دامداران حوزه ماسان تحویل داد.
وی یادآور شد: مبلغ 35 میلیون تومان عوارض تمدید چرای دام دامداران به صورت اینترنتی به اداره منابع طبیعی واریز کردند که در راستا احیای و اصلاح مرتع هزینه میشود و گنبدکاووس در این حوزه رتبه نخست را در استان گلستان کسب کرده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس خاطرنشان کرد: اداره منابع طبیعی گنبدکاووس دارای یک اتحادیه،17 شرکت تعاونی،یکهزار و 700 خانوار داندار ذینفع بومی شهرستان و 195 هزار واحد دامی مجاز است.
وی گفت: در راستای تامین آب دامداران و جمعآوری آب باران 7 سازه آبگیر سد عایق با مشارکت دامداران احداث شد که 900 مترمکعب آب در این سازهها ذخیره شده و هر یک 22 میلیون و 500 هزار تومان هزینه داشته است.
گرایلو اضافه کرد: با همکاری موسسه سبزگامان بسکی کار مشترکی با جوامع محلی و اساتید دانشگاه در یک هکتار از اراضی ایستگاه چپرقویمه به صورت طرح علمی با کشت گونههای بومی منطقه مانند دیو خار و گزشاهی صورت گرفته تا کشت گونههای محلی و بومی ترویج شود و در صورت امکان گونههای درختی با توجه به شرایط خاص آب و هوایی کشت شود.
وی ادامه داد: برای نخستین بار طرح مشارکتی اداره منابع طبیعی با دامداران در سطح 433 هکتار در اراضی مرتعی صورت گرفته که در این طرح نهالها توسط منابع طبیعی تحویل دامداران میشود و کاشت و حفاظت از آنها برعهده دامدار است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیشتر اراضی زراعی شمال گنبدکاووس کم بازده است تلاش داریم تا با آموزش و ترویج تغییر الگوی کشت بین کشاورزان منطقه بتوانیم به جای کشت زرع گونه هایی مانند کنیوا که معروف به خاویار گیاهان دارویی است را توسعه دهیم که کشت این گونه دارای ارزش اقتصادی بالایی بوده و علوفه دام را تامین میکند.
وی بیان داشت: با کمک مرکز تحقیقات کشاورزی و دانشگاه گنبدکاووس گونه بومی مرتعی در حال انقراض که از نظر دام نیز خوش خوراک است به صورت پروژه تحقیقاتی در ایستگاه چپرقویمه در حال اجرا بوده و خوشبختانه به مرحله گلدهی رسیده است.
گرایلو گفت: امسال 83 فقره پرونده در کمیسیون ماده واحده در خصوص اراضی اختلافی مردم با منابع طبیعی در حال رسیدگی است که برای 53 فقره رای صادر شده و 30 فقره نیز در حال صدور رای است.
وی اضافه کرد: امسال 80 فقره تصرفات عدوانی در واحدهای منابع طبیعی کرند، اینچهبرون، آجیقوشان و داشلیبرون به مساحت 526 هکتار مطرح شد که 500 هکتار آن خلع ید شده است.
گرایلو گفت: شعار امسال هفته منابع طبیعی" منابع طبیعی بزرگترین سرمایه ملی" است و در این هفته 35 هزار اصله نهال در شهرستان توزیع میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی گنبدکاووس ادامه داد: بازدید از پروژههای منابع طبیعی توسط خبرنگاران، همایش بزرگ منابعطبیعی، نهالکاری و حضور کارشناسان در مدارس و غرس نهال و بازدید دانشجویان از پروژه های این اداره از جمله برنامههای هفته منابع طبیعی است.
انتهای پیام/