زنجان| طرح‌های هادی و منظومه‌های روستایی قبل از طرح بالا دستی اجرا شده‌اند


زنجان| طرح‌های هادی و منظومه‌های روستایی قبل از طرح بالا دستی اجرا شده‌اند

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان گفت: زمان بر بودن طرح‌های فرادستی همچون سند توسعه روستایی از بزرگترین مشکلات این طرح‌ها است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، مهرداد سلطانی امروز در دوازدهمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان زنجان گفت: برخی از اشکالاتی که بر سند توسعه روستایی گرفته می‌شود کاملا درست است زیرا سند ارائه شده یک سند فرادستی زمان بر است.

وی یکی از بزرگ ترین اشکالات طرح‌هایی که در فرا دست تهیه می‌شود را زمان بر بودن بیش از حد این طرح‌ها عنوان کرد و افزود: نه تنها سند توسعه روستایی بلکه سند آمایش سرزمین نیز سال‌هاست که در حال تهیه است و عمده‌ترین مشکلات آن‌ها زمان بر بودنشان است.

معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری زنجان بیان کرد: زمان بر بودن، تغییر نگرش‌ها، تغییر مدیران، تغییرپذیری دیدگاه در نهایت موجب می‌شود تا طرح‌های بالا دستی به اهداف از قبل تعیین شده نرسند.

سلطانی با بیان اینکه این طرح همچون طرحی است که فرزند قبل از مادر متولد شده است، اظهار کرد: طرح‌های هادی و طرح‌های منظومه‌های روستایی از جمله راهکارهای در حال اجر در روستاها است این طرح‌ها قبل از اجرا شدن طرح بالا دستی اجرا شده‌اند.

وی طولانی بودن طرح‌های بالادستی را از جمله دلایل اجرا نشدن این طرح‌ها عنوان کرد و اظهار داشت: برخی از پرونده‌ها نیز مدت زمان طولانی متوقف می‌شوند که درخواست دارم این امر مستقیما توسط دبیرخانه انجام شود و متقاضیان اقدامی در این ارتباط انجام ندهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی زنجان نیز در ادامه جلسه با اشاره به این که بحث چالش‌ها و راهبرد‌ها عمدتا مباحث کلی هستند، اظهار کرد: در بحث اشتغال روستایی لازم است به فکر جایگزین‌هایی برای کشاورزی و تامین معیشت کشاورزان باشیم.

به گفته حسین جعفری 33 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است و این بخش ظرفیت ایجاد اشتغال بیش از این را ندارد که علت آن عدم درستی کار انجام شده توسط سایر بخش‌های اقتصادی است.

وی یکی از راهکارها در ارتباط با کشاورزی را ایجاد شغل در بخش خدمات عنوان کرد و افزود: باید بخش خدمات به سمت کشاورزی سوق یابند تا جایگزین شغل‌های مرتبط با توسعه در این بخش شوند و در نهایت سند توسعه روستایی ارائه شود.

جعفری اظهار کرد: سند توسعه روستایی ارائه شده در تمام استان‌ها تقریبا یکسان است و نمی‌تواند مشکلی از مسائل روستاییان را حل کند و صرفا بیان چالش‌ها، راهبردها و شاخص‌ها مناسب نیست.

وی با اشاره به این که باید در سند تهیه شده راهکار عملی ارائه شود، خاطر نشان کرد: با مقایسه‌ها، شاخص‌ها و ارزیابی‌های کمی و مقایسه‌ای باید گفت که فرضا در صنایع تکمیلی چه اقداماتی انجام گرفته و چه پیشرفت‌هایی حاصل شده است و صرفا بیان سند به صورت نظری کافی نیست.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon