جهاد ادامه دارد؛ عشایر عرب خوزستان پای اسلام و ولایت ایستاده‌اند


جهاد ادامه دارد؛ عشایر عرب خوزستان پای اسلام و ولایت ایستاده‌اند

مردم شریف عرب‌ خوزستان یکی از اقوام وفادار ایرانی در طول انقلاب اسلامی هستند که پایبندی آنها به آرمان‌های اسلامی در واقعه جهاد عشایر، دوران پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و دفاع از حریم اهل‌بیت(ع) و همچنین میزبانی از زائران اربعین حسینی ثابت شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، وفاداری این قوم ولایتمدار به حدی زبانزد خاص و عام است که دشمن سال‌هاست برای فتنه اندوزی در خوزستان به موضوعات تفرقه افکن برای سوء استفاده می‌پردازد.تاریخ پر فراز و نشیب ایران اسلامی نشان داده است که اقوام و عشایر عرب خوزستان همواره حامی اسلام و انقلاب بوده‌اند و تقدیم بیش از 100 شهید در جهاد عشایر و 14 هزار شهید در دوران دفاع مقدس و بیش از 30 شهید در دفاع از حریم اهل‌بیت(ع) این مدعا را ثابت می‌کند.

نبرد جهاد عشایر در مقابل استعمار انگلیس

نبرد جهاد در زمان جنگ جهانی اول پس از فتوای مراجع نجف و کربلا از سوی قبیله‌های عرب خوزستان علیه قوای انگلیس که از جنوب وارد ایران شده بودند، در 20 کیلومتری غرب اهواز روی داد.

این جنگ در دو مرحله صورت گرفت؛ مرحله اول جنگ مردم اهواز با اسلحه سرد بود که منجر به شکست قوای انگلیس شد. در مرحله دوم  نیز استعمارگران با اسلحه گرم و سنگین رو به روی مردم اهواز و شهرهای هم‌جوار قرار گرفتند اما اسلحه اهوازی‌ها تغییر نکرد و با همان اسلحه‌های سرد با انگلیس روبه‌رو شدند که منجر به شهادت صدها نفر از آنها شد، مزار این شهدا در 10 کیلومتری اهواز- سوسنگرد (المنیور) قرار دارد.

مگوار در برابر توپ و تفنگ

«حاج سبهان» و همچنین «عاصی الشرهان» از شیوخ بنی طرف از مشهورترین افراد جنگجو در این نبرد که به «جنگ جهاد» یا «معرکه الجهاد» شهرت دارد، محسوب می‌شوند.

پس از ابلاغ فتوا، عشایر عرب خوزستان از جمله دشت آزادگان از مناطق سوسنگرد، بستان، حمیدیه، هویزه و روستاهای اطراف به سوی اهواز به حرکت درآمدند و پس از 50 کیلومتر پیاده‌روی در دشتی بین اهواز و حمیدیه برابر قشون انگلیس صف‌آرایی کردند که بسیاری از طایفه‌های دشت‌ آزادگان در این صف آرایی حضور داشتند اما در مقابل نیروهای انگلیس از چند لشکر مجهز به توپخانه و سلاح سنگین تشکیل شده بودند.

«ویلسون» یکی از قوای انگلیسی با همکاری شخصی به نام «کوکی» به شعیبه، بصره، خرمشهر و اهواز آمد و در آنجا متمرکز شد. او ابتدا نامه‌ای به عشایر منطقه دشت‌آزادگان نوشت و اعلام کرد قشون انگلیس با آنها دشمنی ندارد و از آنها خواست اجازه دهند لشکریان بریتانیا به راه خود ادامه دهند.

قبایل اهواز با رد پیشنهاد انگلیس به ویلسون نوشتند که به هیچ وجه اجازه عبور به آنها نخواهند داد و برای جنگ با لشکریان ویلسون به خط اول جبهه آمدند. سلاح قبیله‌های مناطق در این جنگ «تفنگ»، «فاله»، «چماق قیری» (مگوار)، «نیزه» و «شمشیر» بود. نیروهای انگلیس پس از دریافت پاسخ عشایر به سمت تپه‌های المنیور در غرب اهواز به حرکت درآمدند و برای جنگ با آنها آماده شدند؛ عشایر با سر دادن شعار‌ خود را برای شهادت آماده کرده بودند.

با توجه به برتری ارتش انگلیس و نداشتن امکانات جنگی، عشایر به افراد تحت فرماندهی خویش دستور دادند با یورش شبانه خود به انگیسی‌ها اجازه استفاده از توپخانه و سلاح سنگین را ندهند. این واقعه در تاریخ خوزستان به واقعه جهاد معروف است. مقبره شهدای این نبرد هنوز در روستایی در غرب اهواز وجود دارد که به مقبره الجهاد معروف است.

مراسم گرامیداشت واقعه جهاد عشایر عرب خوزستان روز یکشنبه 12 اسفند ماه از ساعت 9 صبح در جوار مزار این شهدای والامقام در منطقه گمبوعه شهرستان حمیدیه برگزار می شود.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon