انتقاد سازمانهای حقوقی از آلسعود بهدلیل ارجاع فعالان زندانی به دادگاه
تصمیم رژیم سعودی مبنی بر ارجاع فعالان زندانی در این کشور به دادگاه اعتراض سازمانهای حقوقی بینالمللی را بهدنبال داشته است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از المنار، سازمانهای حقوقی بینالمللی امروز شنبه تصمیم دولت عربستان مبنی بر محاکمه فعالان مرد و زنی را که حدود یک سال قبل بازداشت شدند محکوم کردند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که ریاض برای تحقیق درباره گزارشهای منتشرشده در خصوص شکنجه فعالان در زندانهای این کشور هیچ کاری نکرده است.
سازمان عفو بینالملل نیز تصمیم دادستانی عربستان مبنی بر محاکمه فعالان زندانی در این کشور را دال بر تشدید سرکوب آنها دانست.
این سازمان همچنین اعلام کرد که خواستار آزادی فوری زندانیان اندیشه در عربستان خواهد شد.
دفتر دادستان کل عربستان روز جمعه از پایان بازجویی از فعالان زندانی و ارجاع آنها به دادگاه خبر داد.
این در حالی است که دادستانی عربستان تعداد فعالان و اتهاماتی را که به آنها وارد شده یا تاریخ محاکمه آنها را اعلام نکرده است.
حکومت سعودی در ماه می گذشته 17 فعال زن برجسته در زمینه حقوق زنان را دستگیر و آنها را به خیانت، آسیب وارد کردن به منافع کشور، حمایت مالی و معنوی از عناصر متخاصم در خارج متهم کرد.
لُجین الهذلول، اِیمان النفجان، و عزیزه الیوسف از جمله برجستهترین فعالان زن در بند رژیم سعودی هستند. این فعالان برای احقاق حق رانندگی زنان و پایان دادن به حق قیمومیت مرد بر زن تلاش میکردند.
بر اساس گزارشهای مختلف فعالان زن بازداشتشده در معرض بدرفتاری شدید و غیرانسانی و اهانتآمیز قرار گرفتهاند که از جمله ضربوشتم و محرومیت از خواب و تهدید جانی و زندان انفرادی و شکنجه قرار گرفتهاند.
از سوی دیگر سازمان حقوق بشر "القسط" اواسط دی ماه گذشته جزئیات شکنجه فعالان زن در بند رژیم سعودی را فاش کرد. این سازمان در اطلاعیهای اعلام کرد که بازجویان سعودی از یکی از فعالان زن در حالی که عریان بوده است عکسبرداری کرده و این عکسها را هنگام بازجویی در مقابل او بهروی میز بازجویی قرار داده است و یکی از بازجویان از او پرسیده است که "چهکسی بعد از بازداشت از تو حمایت خواهد کرد و آیا سازمانهای حقوقی قادر خواهند بود که به تو کمک کنند؟".
انتهای پیام/*