خراسانرضوی|ظرفیتهای گردشگری مذهبی در گناباد همچنان مغفول است
شهرستان گناباد دارای ظرفیتهای گردشگری متعددی است و باید توجه بیشتری نسبت به آن صورت بگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، گردشگری و جذب گردشگر امروز به یکی از محوریترین مسائل شهرستان گناباد تبدیل شده و ایجاد زمینههای لازم جهت جذب گردشگر در این شهرستان آینده روشنی در این حوزه را نوید میدهد.
گردشگری در شهرستان گناباد را میتوان از دیرباز مشاهده کرد اما پس از ثبت جهانی قنات قصبه و بازسازی روستای هدف گردشگری «ریاب» این مهم مورد توجه بیشتری قرار گرفته تا جایی که امروز بیشتر اقامتگاههای بومگردی در این شهرستان بوده و هر سال به میزان گردشگران و زمان ماندگاری آنها در گناباد افزوده میشود.
در گناباد بازدید از مناطق تاریخی و آثار به ثبت رسیده و وجود 16 امامزاده و بقاع متبرکه در این شهرستان میتواند زمینه مناسبی جهت جذب گردشگر مذهبی نیز باشد که تلاش بیشتر مسئولان را میطلبد.
گردشگری مذهبی به آن نوع گردشگری اطلاق میشود که مردم به صورت انفرادی یا جمعی و به منظور زیارت، تبلیغ مذهبی یا حتی گذران اوقات فراغت به اماکن و مناطق مذهبی سفر میکنند، تمامی ادیان و مذاهب در سراسر جهان، اماکن، آثار، سنتها و مراسمهای مذهبی مختلفی دارند که به یکی از جاذبههای مهم گردشگری آنها تبدیل شده است.
در این میان، دین اسلام و مسلمانان نقش بسزایی در این شاخه از گردشگری دارند، مراسم حج، زیارت اماکن مقدس و وجود مراسمهای عزاداری یا جشنهای مذهبی مسلمانان از بزرگترین رویدادهای گردشگری مذهبی در جهان هستند.
رمضانی؛ یکی از گردشگران مذهبی که از امامزاده سلطان محمد عابد کاخک بازدید کرده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: وجود بقاع متبرکه و امامزادگان بسیار در کشور ما فرصتهای زیادی برای ما ایجاده کرده اما متاسفانه فرصتهای بسیاری در عرصه گردشگری در ایران اسلامی هدر میرود که گردشگری مذهبی و دینی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی ادامه داد: محرم یکی از بهترین فرصتهای گردشگری در ایران است که تا بحال نگاه گردشگری مذهبی به آن نشده در صورتی که میتواند گردشگران زیادی را جذب کند.
این گردشگر مذهبی خاطرنشان کرد: تامین زیرساختهای رفاهی مانند اقامتگاهها و هتلها به واقع در صورت عدم تامین رضایت گردشگر در بخش مذکور، یکی از چرخههای اصلی و اساسی در جذب توریسم مذهبی دچار نقص میشود و به موازات آن تبلیغات و اطلاع رسانی دقیق و صحیح از دیگر الزاماتی است که با اتکای به آن میتوان به موفقیتهای چشمگیری در عرصه اقتصادی و فرهنگی و توسعه فرصتهای شغلی دست پیدا کرد.
حجت الاسلام حسن صادقی نسب امام جمعه گناباد نیز در زمینه گردشگری مذهبی اظهار داشت: وجود بقاع متبرکه چند امامزاده در مناطق مختلف شهری و روستایی گناباد ظرفیت بسیار مهم برای توسعه گردشگری مذهبی در این شهرستان است.
وی افزود: محور تبلیغات گردشگری در این شهرستان باید زیارت بقاع متبرکه و مقبره امامزادگان باشد و قنات جهانی قصبه و سایر آثار تاریخی در اولویتهای بعدی قرار گیرد.
وجود بارگاه امامزادگان سلطان محمد عابد(ع) در شهر کاخک، سلطان احمد جوانمرد(ع)، امامزاده یحیی(ع) و محمود(ع) در روستاهای دیسفان، خانیک و محیآباد بخش کاخک و امامزاده سلطان احمد(ع) در دهستان بیمرغ و یحیی ابن موسی جعفر (ع) از جمله قابلیتهای گردشگری مذهبی گناباد محسوب میشود.
ابوالقاسم شفیعی عضو انجمن میراث فرهنگی شهرستان گناباد نیز در زمینه گردشگری مذهبی به خبرنگار تسنیم در گناباد گفت: گردشگری امروز یک صنعت است و میتواند اشتغالزا و درآمدزا باشد پس گردشگری مذهبی نیز میتواند یک ظرفیت نو در این بخش باشد.
وی افزود: در انجمن میراث فرهنگی مذاکراتی با برخی تشکلها جهت جذب سرمایهگذار در حوزه گردشگری سلامت صورت گرفته و جلساتی نیز با گنابادیهای مقیم در تهران و مشهد انجام دادهایم.
شفیعی تاکید کرد: بارگاههای امامزادگان از جمله امام زاده سلطان محمد عابد کاخک با توجه به قابلیتهای خود و جذب تعداد زیادی زائر و مسافر میتواند به عنوان قطب محوری گردشگری مذهبی گناباد قرار گیرد.
حسن تقوی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گناباد نیز در این زمینه اظهار داشت: تاکنون به نحو مطلوب به قابلیتهای موجود و وجود 16 بقعه متبرکه و مرقد امام زادگان برای توسعه و رونق گردشگری مذهبی این شهرستان توجه نشده است.توسعه گردشگری مذهبی و استفاده از ظرفیتهای آن در مسیر رونق اقتصادی منطقه نیازمند توجه و هم سویی بیشتر مسئولان و دستاندرکاران ذیربط است.
وی ادامه داد: اداره اوقاف و امور خیریه گناباد سعی میکند با برگزاری برنامههای فرهنگی در مرقد امام زادگان مردم را با این قابلیت آشنا کند.
علیرضا شناسایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: در گردشگری مذهبی نباید فقط به امامزادگان توجه کرد و آئینهای مذهبی نیز فرصت مغتنمی برای توسعه گردشگری مذهبی این شهرستان محسوب میشود.
وی افزود: در حال حاضر 8 آئین محرم شامل نخلگردانی قصبهشهر، نخلگردانی نوقاب، شبیهخوانی نوقاب، نخلگردانی و شبیهخوانی رهن، نخلگردانی ریاب، شبیهخوانی سنو، حسنحسین بیدخت و مرثیه واویلای مند ثبت آثار معنوی کشور شده است.
شناسایی ادامه داد: این اداره سعی میکند با شناخت ظرفیتهای موجود گردشگری در بخشهای مختلف و از جمله مذهبی از آن در مسیر توسعه و رونق اقتصادی گناباد حداکثر بهره را بگیرد.
گزارش از یاسر سالاری
انتهای پیام/ ز