مشهد| خامفروشی آفت اصلی حوزه مواد معدنی خراسانرضوی است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: گسترش موضوع خام فروشی به عنوان آفت اصلی حوزه مواد معدنی خراسان رضوی شناخته شده است.
راضیه علیرضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: تعداد انواع مواد معدنی موجود در خراسانرضوی از 46 ماده شناسایی شده در کشور به 46 نوع رسیده، همچنین استان ما جزو سه منطقه غنی در مبحث سنگ آهن است.
وی تصریح کرد: خراسان رضوی از مرکز فاصله بسیاری داشته و پیش از انقلاب به صنایع آن توجهی نمیشد، به طوری که چند کارگاه صنعتی کوچک حکم کارخانه صنایع و معادن را داشت و افرادی با سرمایههای اندک در این منطقه فعال بودند.
علیرضایی ادامه داد: این امر در دوران جنگ نیز ادامه داشت و دولت بر صنایع و معادن استان سرمایهگذاری نکرد، این امر سبب پایه گذاری این بخش توسط بخش خصوصی شد، هدف اصلی سازمان صنعت و معدن خراسان رضوی ارتقاء و گسترش این بخش در استان و از بین بردن فاصله بین استانهای توسعه یافته است.
وی تصریح کرد: از دیگر اهداف این سازمان، بهره مندی از صنایع پتروشیمی و نفت با حمایت دولت بوده است، این امر میتواند به اشتغالزایی، کاهش میزان مهاجرت به مرکز استان و جلوگیری از خام فروشی کمک کند، به همین دلیل تاکنون 46 نوع ماده معدنی در خراسان رضوی شناسایی شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تاکنون پروانه بهره برداری 878 محدوده معدنی که به طور کلی دارای 2 میلیارد و 862 میلیون و 650 هزار تُن مواد معدنی هستند صادر شده است، سالیانه 29 میلیون و 555 هزار و 600 تُن مواد معدنی استخراج میشوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر 4 میلیارد و 445 میلیون و 703 هزار ریال سرمایهگذاری صورت پذیرفته و تاکنون 9 هزار و 526 نفر در حال اشتغال هستند، همچنین 11 هزار و 290 کیلومتر مربع مناطق معدنی آزاد شده است، سالیانه 15 میلیون تَن گندله و 12/4 میلیون تُن کنسانتره آهن در استان صورت پذیرفته است.
علیرضایی بیان کرد: امسال 13/8 میلیون تُن آهن و فولاد خام کنسانتره شده و 2.4 میلیون آهن اسفنجی نیز تولید شد، در بخش طلاجات نیز امسال 3 هزار و 2 کیلوگرم تولید در خراسان رضوی صورت پذیرفته و سنگ ساختمانی نیز 212 هزار تُن تولید شد، همچنین 99 محدوده اکتشافی دارای هزار و 668 کیلومتر مربع حذف شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات مواد معدنی، فروش آنها به صورت خام بوده که برای جلوگیری از آن به تازگی تدابیری صورت پذیرفته است، امسال بالغ بر 15.6 میلیون تُن گندله تولید شده است، همچنین 27 هزار و 100 تُن کنسانتزه مس صورت میپذیرد.
انتهای پیام/ ز