انتقاد استاندار کرمان از عدم تخصیص به‌موقع اعتبارات عمرانی به استان کرمان


انتقاد استاندار کرمان از عدم تخصیص به‌موقع اعتبارات عمرانی به استان کرمان

استاندار کرمان با اشاره به اینکه متاسفانه با توجه به اینکه دولت تدبیر و امید سعی دارد به استان‌ها اختیارات بدهد و تمرکززدایی کند اما در عمل همیشه با تمرکز روبه‌رو هستیم گفت: عدم تخصیص به‌موقع اعتبارات عمرانی به استان آسیب‌های زیادی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمد‌جواد فدایی صبح امروز در همایش یکپارچگی نظام فنی و اجرایی و افزایش بهره‌وری استان کرمان اظهار داشت: آنچه که در استان کرمان به‌عنوان دولت پیگیری می‌کنیم توسعه پایدار استان است و اجرای پروژه‌های عمرانی در توسعه و خروج از بحران تاثیر زیادی دارد.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های عمرانی باعث حرکت زنجیره تولید در استان می‌شود و سایر واحدهای تولیدی استان نیز فعال می‌شوند گفت: جریان نقدینگی در بازار نیز فعال و اجرای پروژه‌های عمرانی باعث اشتغال پایدار می‌شود اما در سال‌های اخیر متاسفانه منابع مالی کاهش پیدا کرده است و با کسری بودجه در استان روبه‌رو هستیم.

استاندار کرمان با انتقاد از اینکه تخصیص‌هایی بودجه‌ای که انجام می‌شود به‌موقع نیست افزود: عدم تخصیص به‌موقع اعتبارات عمرانی به استان آسیب‌های زیادی دارد و پیمانکار توان خود را از دست می‌دهد و به مرز تعطیلی پروژه می‌رود که در نتیجه نیروهای انسانی پروژه نیز بیکار می‌شوند.

استاندار کرمان با بیان اینکه حتی ممکن است با کاهش کیفیت در روند اجرای پروژه‌ها روبه‌رو شویم خاطرنشان کرد: روند تخصیص اعتبارات با پیشرفت پروژه هماهنگ نیست و برنامه زمان‌بندی پروژه را به هم می‌زند، امروز در اواخر سال هستیم و فقط 46 درصد اعتبار تملک دارایی استان در سال جاری تخصیص داده شده است.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه با توجه به اینکه دولت تدبیر و امید سعی دارد به استان‌ها اختیارات بدهد و تمرکز زدایی بکند اما در عمل همیشه با تمرکز روبه‌رو هستیم گفت: با این اوضاع حرفی برای گفتن ندارم جز اینکه از پیمانکاران استان کرمان تشکر کنم.

فدایی با بیان اینکه شرایط برای پیمانکاران در اجرای پروژه‌ها باید مساوی باشد و نباید پیمانکاری را بر دیگری در شرایط مساوی ارجحیت داد افزود: توقع است در شرایط افزایش نرخ‌ها تعدیل‌ها به موقع انجام شود.

وی از تعدد قوانین در اجرا و واگذاری پروژهها و همچنین جذب اعتبارات در قانون بودجه نیز انتقاد کرد و گفت: برخی قوانین با هم تناقض دارند که باید چاره‌اندیشی شود و باعث می‌شود منابع استان خارج شود.

در این جلسه قانع‌فر مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه نیز با اشاره به اینکه نظام فنی و اجرایی از سال 53 استارت خورد و در سال 65 و 75 مصوبه هیئت وزیران را گرفته است اظهار داشت: بعد از سال 85 و فراز و نشیبهای زیاد مقداری فضا مخدوش شد اما در سال 95 این دغدغه به قانون تبدیل و از سال 96 نظام فنی و اجرایی یکپارچه به عنوان قانون لازم‌الاجرا است.

وی با بیان اینکه در پدید آمدن پروژه‌ها دچار چالش هستیم و در تعریف پروژه‌ها باید کارشناسی بیشتری انجام شود گفت: بهره‌وری در کارآمدی و اثربخشی یک پروژه بسیار اثرگذار است و با محدودیت‌های زیاد بودجه‌ای روبه‌رو هستیم اما نباید در اجرای با کیفیت پروژه اثر داشته باشد.

مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه دولت باید زمینه حضور سرمایه مردم در پروژه‌ها را فراهم کند افزود: سرمایه اجتماعی برای ما بسیار اهمیت دارد و مهمترین دغدغه ما در مجموعه خود سرمایه اجتماعی است، مشکلات مشاوران وپیمانکاران مشکلات ما نیز هست و موفقت خود را در موفقیت آنها می‌دانیم.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon