تمام نوزادان خراسان جنوبی در بدو تولد غربالگری شنوایی میشوند
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه اختلالات شنوایی شایعترین معلولیت مادرزادی در کشور است گفت: هیچ کودکی در خراسان جنوبی متولد نمیشود مگر اینکه غربالگری روی وی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی عربنژاد در آیین شکرگزاری 10 سال تلاش برای غربالگری شنوایی که در بیرجند برگزار شد اظهار داشت: یکی از ماموریتهای این سازمان در حوزه پیشگیری، کاهش بار ناشی از آسیبهای اجتماعی و معلولیتها است و اختلالات شنوایی شایعترین معلولیت مادرزادی از بدو تولد است.
وی افزود: هر مداخله و اقدام اساسی در این زمینه بسیار ارزشمند است و هیچ کودکی در خراسان جنوبی متولد نمیشود مگر اینکه غربالگری برای وی انجام شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی از اجرای برنامه غربالگری بینایی و پیشگیری از تنبلی چشم، غربالگری شنوایی کودکان پیش دبستانی سه تا پنج سال، مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج، غربالگری اختلالات ژنتیک برای گروه سنی 15 تا 25 سال و طرح پیشگیری معلولیتهای دوران سالمندی خبر داد.
تجهیز تمام زایشگاههای استان به دستگاه شنوایی سنجی
عربنژاد با تاکید بر تجهیز زایشگاهها به دستگاه شنوایی سنجی بیان کرد: برنامه کشوری غربالگری شنوایی در سال 84 آغاز شد و اجرای آن از سال 87 در خراسان جنوبی با پوشش هشت درصدی برگزار شد و هم اکنون 99.5 درصد جامعه هدف در این طرح پوشش داده میشوند.
وی اظهار داشت: افزایش رفاه اجتماعی، کاهش بار آسیبهای ناشی از معلولیتها، افزایش مشارکتهای اجتماعی و ارائه خدمات تشخیص در مناطق محروم استان، مداخله به هنگام از طریق تشخیص و درمان به موقع از سیاستهای کلی سازمان بهزیستی در حوزه پیشگیری از آسیبها و معلولیتاست.
فعالیت 20 مرکز غربالگری شنوایی در استان
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی نیز در این مراسم با اشاره به تولد 155 هزار و 206 نوزاد طی 10 سال اخیر از غربال بیش از 134 هزار و 140 نوزاد در بدو تولد در زایشگاههای استان خبر داد و افزود: از این تعداد یک هزار و 657 کودک بیمار شناسایی و یک هزار و 571 کودک نیز تحت مداخلات طبی و توانبخشی قرار گرفتهاند و از مجموع 120 کودک کم شنوای شناسایی شده 104 کودک سمعک دریافت کردند که 75 سمعک دولتی و 29 سمعک غیردولتی دریافت شده و برای 29 کودک کاشت حلزون انجام شده است.
کاهش آمار دانش آموزان آسیب دیده شنوایی در مدارس استان
احمدی شادمهری از کاهش آمار دانش آموزان آسیب دیده شنوایی ورودی به مدارس استثنایی از آغاز این طرح خبر داد افزود: هدف از غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام کاهش بار ناشی از معلولیتهای دوران کودکی است.
وی با اشاره به آغاز طرح غربالگری شنوایی از نیمه دوم سال 87 در سه سطح غربال، ارزیابی تشخیص و مداخله زودهنگام با ارائه آمار مقایسهای در مرحله غربال گفت: اجرای طرح با خرید سه دستگاه آغاز شد که هم اکنون این تعداد به 30 دستگاه افزایش یافته است.
پوشش 98 درصدی جامعه هدف استان در طرح غربالگری شنوایی
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی تصریح کرد: پوشش 98 درصدی در طرح غربالگری شنوایی طی سه سال متوالی در استان رقم خورد و افراد شناسایی شده در این طرح که باید به مرحله مداخله مراجعه میکردند اما نکردند در کشور 11 درصد و در خراسان جنوبی 5.5 درصد است که این نشان دهنده وضعیت بسیار مطلوب استان در این زمینه است.
احمدی شادمهری افزود: در زمینه نرخ افت شنوایی جزو استانهای اول هستیم و راهاندازی دو مرکز غربالگری شنوایی و همکاری سه غربالگر در سال 87 انجام شد.
وی با بیان اینکه در بخش تشخیص که مهمترین مرحله به شمار میرود از زمان آغاز طرح یک مرکز فعال شد که این تعداد امسال به چهار مورد افزایش یافته است.
انتهای پیام/ن