شبکه سلامت ۶ ساله شد/ حضور ۲۴ ساعته در تلویزیون با ۶ ساعت برنامه تولیدی
دوازدهم اسفندماه سال ۹۱، شبکه سلامت آزمایشی روی آنتن رفت و الان ۶ سال از آن زمان میگذرد؛ هماینک شبکه سلامت با ۶ ساعت برنامه تولیدی در مدار ۲۴ ساعته پخش قرار دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مهرماه 1391 رویدادی کم نظیر در عرصه رسانه ملی رخ میدهد و بارویکردی تازه و چشم اندازی بدیع، سلامت به خانواده بزرگ صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران میپیوندد. شبکهای برای بسط نشاط و تندرستی و با هدف ارتقای سواد سلامت جامعه. پخش آزمایشی شبکه سلامت سیما با 2 ساعت برنامه تامینی آغاز شد و پس از یک ماه به 4 ساعت افزایش یافت و در آذر همان سال یعنی 1391 با اضافه شدن 2 ساعت پخش زنده، ظرفیت خود را به 6 ساعت پخش برنامه رساند. 12 اسفند 1391 شبکه سلامت سیما با ساختاری نوین پا به عرصه برنامه سازی گذاشت و رسماً مورد بهرهبرداری قرار گرفت. هم اینک شبکه سلامت سیما با 6 ساعت برنامه تولیدی، در مدار 24 ساعته پخش قرار دارد.
شبکه سلامت تلاش میکند تا با ارتقای سطح مولفههای اجتماعی جامعه به توسعه سلامت در جامعه پرداخته و گامی بلند در جهت تبدیل شدن به رسانهای مبتنی بر تقاضای مخاطب بردارد؛ به گونهای که مخاطب بتواند مستقل از زمان و مکان به تبادل اطلاعات با رسانه سلامت بپردازد. این شبکه در سال 1394 و با روی کار آمدن مدیریت جدید، برنامههای جدید و متنوعی را پیش روی قرار داد. در نخستین گام، تیم هنری ایجاد شد تا چهره گرافیکی شبکه یک دست و به سامان شود. هم زمان تیم ایدهیابی برای غنابخشی محتوا شکل گرفت و جلسات شورای کنداکتور با هدف مهندسی چیدمان برنامهها براساس سه مؤلفه میل، نیاز و مصلحت مخاطب جان گرفت.
اما آنچه به گواه مخاطبان نمود شاخصی در شبکه سلامت دارد ساختار گرافیکی شبکه خصوصاً در بخش آیتمها بود. این مهم با به کارگیری جدیدترین تکنیکها و زبدهترین تکنسینها با هدف ارائه و انتقال حداکثری پیام در کمترین زمان تحقق یافت و توانست با تولید بیش از 3000 برنامه و به دنبال آن افزایش ضرب آهنگ، تأثیر چشمگیری در میزان رضایتمندی مخاطبین همیشگی شبکه گذاشته و رویش گروه جدیدی از مخاطبین را باعث شود. در کنار توجه به امور هنری و برنامهسازی، شبکه تلاش کرد تا با تجهیز زیرساختهای فنی شبکه، بنای مستحکمی را پایهگذاری کند. ازجمله اقدامات مؤثر و پیشبرانه، به این موارد میتوان اشاره کرد: نصب و راه ندازی برق فشار قوی ساختمان شهید بروجردی، برقراری فیبر نوری بین ساختمان شهید بروجردی و پخش قدیم جامجم به منظور استفاده بهینه از دیتا سنتر و منابع تامین برنامه و پخش، بازسازی توسعه و تجهیز بخشهای مورد نیاز برای تأمین برنامههای خارجی و داخلی شبکه ازقبیل سانترگرافیک و مونیتورینگ، بازسازی و تجهیز آرشیو شبکه، برقراری فیبر نوری بین ساختمان پخش قدیم و رژی ساختمان 12 اسفند، تغییر فرمت شبکه از 3:4 به 9:16 که همینک این شبکه آمادگی فنی و تولیدی لازم برای ورود به پخش اچدی را داراست.
شبکه سلامت سیما در این مدت و با کمترین تعداد نیروی انسانی تلاش کرد تا ضمن مدیریت هزینه و با نوسازی و بازتعریف فضای اداری و تولید برنامههای کوتاهمدت، میان مدت و کپسولی راه را برای تولید برنامههای بزرگ باز کند. این امر هم اینک محقق شده و تولید 7 برنامه شاخص و مهم در این شبکه گواه بر این مدعاست. برنامههایی که با کمترین نرخ برنامهسازی سیما در طبقات و ساختارهای مشابه تولید میشوند. آنچه در این میان اهمیت دارد تأکید و تلاش فراوان شبکه در غنابخشی به محتوای برنامههاست که عمدتاً با حضور کارشناسان و نخبگان عرصه سلامت محقق میشود. در این راستا، تاکنون بیش از 700 نفر کارشناس و خبره این حوزه که همگی از اعضای هیات علمی دانشگاههای کشور بوده یا دارای مدارک فوق تخصص به بالاتر هستند در برنامهها حضور یافتهاند. مقوله مهم و ویژه دیگر دستاندرکاران شبکه، تاکید بر جذابیتهای بصری برنامهها در بستر دکورسازی است. این امر با دعوت از مجربترین و ماهرترین طراحان و سازندگان دکور در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته و افق تازهای در برنامهسازی برای شبکه سلامت گشوده شده است.
طراحی و تولید هدفمند و با کیفیت برنامهها در جهت ارتباط هرچه بهتر با مخاطبان با محور رسالت سازمانی، سند چشم انداز شبکه سلامت به شمار میرود. از این رو تلاش شده تا با رصد هدفمند نمونه برنامههای سلامت محور در رسانههای خارجی، تحلیل فرم و محتوا و الگوبرداری برای تولید برنامههای بومی متناسب با فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی، ثبات ارزشمندی به سیگنالهای ارتباطی شبکه سلامت ببخشد.
شبکه سلامت سیما ضمن راهاندازی برنامه mc پخش به نام "همین امروز"، "همین امشب" با هدف افزایش تعامل و جلب مشارکت مخاطبینش، تلاش کرده با طراحی جدید سایت شبکه سلامت به آدرس www. Salamattv.ir منطبق با نیازهای به روز مخاطب و ایجاد کانال شبکههای اجتماعی، اطمینان یابد مخاطبین شبکه انتخابی درست برای رسیدن به خواستهها و نیازهایش انجام دهد. همچنین پاسخگویی کامل به تماسهای تلفنی مخاطبان و پیامکهای آنان و پیگیری درخواست آنان تا رسیدن به نتیجه درست، در اولویت اقدامات شبکه متناسب با مخاطبین خویش است.
نگاه استراتژیک شبکه سلامت، تغییر رویکرد محتوایی برنامهها به سمت فضای توانمندسازی جامعه و تبیین اصول پیشگیرانه و خودمراقبتی در سلامت فرد، خانواده و جامعه در تمامی ابعاد سلامت و از دو منظر طب مدرن و ایرانی است. همچنین این شبکه به مسائل ملی و مذهبی و نیز موضوعات مبتلابه جامعه بیتفاوت نبوده و در موضوعاتی همچون دفاع مقدس، انتخابات، آسیبهای اجتماعی متناسب با مأموریت خود خوش درخشید. حضور و همراهی این شبکه در پویشها و جریانسازیهای مؤثر در همین راستا صورت گرفته است. این شبکه بنا دارد تا با تولید و پخش برنامههای جذاب و متوع در تمامی زمینههای مرتبط با سلامت و به کارگیری زبدهترین و خلاقترین نیروهای برنامهساز با مدیریت درست هزینهها، ضمن تبدیل شدن به رسانه مرجع در حوزه سلامت، از امتیازات بارز خود یعنی علمی بودن، به روز بودن و صادق بودن، لحظهای غافل نشود.
برنامههای شاخص شبکه سلامت: برنامههایی همچون «ضربان»، «مادر، کودک، تندرستی» و "دارو تک" که عمدتاً سلامت جسم را هدف گرفتهاند و برنامه "دهکده تندرستی" که در حوزه تغذیه و با نگاه طب ایرانی است. در زمینه سلامت روان برنامهای شاخص به نام «حال خوب» از شبکه پخش میشود. در بعد سلامت اجتماعی نیز برنامههای بسیاری روی آنتن میرود. مانند «گوشه عافیت»، «گپ گشت»، "سینماسلامت" و "با هم تا بهشت". در بعد سلامت معنوی نیز اینفوگرافیهای جذابی تولید و پخش میشود.
قاضیزاده هاشمی وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعتقاد دارد شبکه سلامت یک استثناست؛ چرا که مردم شبکه سلامت را از خودشان می دانند و این راز ماندگاری و افزایش مخاطب این شبکه است. برنامههای این شبکه یک طرفه نیست و بیننده احساس میکند حقوقش درنظر گرفته میشود. این نکات باعث شده تا شبکه سلامت به توانمند شدن مردم و جامعه پزشکی کمک کند. به عبارت دیگر میتوان گفت این شبکه استثنایی است.
باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به اینکه رسانه فرصتی در فرهنگسازی برنامههای ملی سلامت است، تأکید کرد: ارتقای کیفی نیروی انسانی یکی از شاخصهای مهم توسعه در تمامی کشورهاست و در نظام سلامت که مسئولیت تأمین سلامت جامعه را به عهده داشته و دست اندرکاران آن مستقیماً با جان انسانها سر و کار دارند این موضوع اهمیتی مضاعف مییابد. حوزه آموزش علوم پزشکی که مسئولیت تربیت نیروی انسانی نظام سلامت کشور را برعهده دارد در سالهای اخیر با نقشه راه روشنی در مسیر تحول در حرکت است و برنامههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی با هدف ارتقای نیروی انسانی علوم پزشکی کشور و پاسخگویی به نیازهای سلامت جامعه در دست اجراست.
وی افزود: رسانه به عنوان زبان گویای ارکان مختلف کشور میتواند نقش چشمگیری در فرهنگ سازی و نهادینه کردن برنامه های ملی در میان جامعه داشته باشد. در این بین برخی رسانهها که به صورت ماموریت محور به بررسی حوزهای خاص میپردازند میتوانند نقشی کلیدی در تبیین مفاهیم حوزههای ذیربط داشته باشند. شبکه سلامت سیما که با هدف ارتقای سلامت در جامعه تاسیس شده و در این حوزه از جمله رسانههای پرمخاطب کشور است، به صورت رسالت محور در کنار حوزه های مختلف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فعالیت پرداخته و بدون شک میتواند به عنوان پل ارتباطی بین مردم و سایر مخاطبین این وزارتخانه نقشی چشمگیر در اعتلای سلامت کشور و همچنین نهادینه کردن برنامههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی داشته باشد.
انتهای پیام/