کوچهها و پارکهای شهر سنندج پاتوقی امن برای معتادان+فیلم
طی چند سال اخیر و با رهاسازی مقوله مبارزه با معتادان در سطح استان، کوچهها وپارکهای سطح شهر سنندج پاتوقی امن برای معتادان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، طی چند سال اخیر و با رهاسازی مقوله مبارزه با معتادان متجاهر در سطح استان، تعداد این افراد در سطح شهر سنندج روز به روز فزونی یافته و در بسیاری از موارد شاهد هستیم که برخی از این افراد بدون هیچ ترسی در ملاء عام مشغول به تزریق مواد هستند. بسیاری از این افراد بیخانمان بوده و به دلیل اینکه مکانی مشخص برای جمعآوری معتادان متجاهر در سنندج وجود ندارد، در سطح معابر، کوچههای خلوت و پارکهای سطح شهر پراکنده گشته و زندگی میکنند. امری که «محمد ابراهیم زارعی» فرماندار شهرستان سنندج نیز بر آن صحه گذاشته و اعلام میکند: در بسیاری از مواقع معتادین در سطح شهر جمعآوری میشوند، اما متأسفانه جای مشخصی برای اسکان آنان وجود نداشته و این افراد بعد از مدتی دوباره به سطح اجتماع باز میگردند.
معتادان پایههای ثابت پارکهای سنندج شدهاند
«محسن فرمانی» در خصوص وضعیت پارکهای سطح شهر سنندج، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متأسفانه پارکهای حاشیهای شهر به محلی امن برای معتادین تبدیل شده و در هر ساعتی از شبانهروز که فردی بخواهد گشتی در این اماکن تفریحی بزند با صحنههای بسیار دردناکی از حضور معتادینی که در حال مصرف مواد هستند، مواجه میشود.
وی افزود: متأسفانه معتادان پایههای ثابت پارکهای سنندج شدهاند و نکته شایان توجه در این خصوص، حضور معتادین زن است که در کنار مردان بدون هیچ ترس و واهمهای مشغول به مصرف هستند.
این شهروند سنندجی با هشدار اینکه بسیاری از این معتادان بهصورت علنی به خرید و فروش مواد، سرنگ و تزریق مشغول هستند، گفت: حضور این افراد در اماکن عمومی علاوهبر به چالش کشاندن امنیت، منجر به دامن زدن به مصائب و معضلات اجتماعی میشوند.
وی با ذکر اینکه اوج تخریب چارچوبهای اجتماعی زمانی است که برخورد جدی با این افراد نمیشود، تصریح کرد: نیروی انتظامی بهعنوان متولی برخورد با این افراد باید بهصورت جدی ورود پیدا کند تا مانع شکسته شدن قیبح این آسیب اجتماعی در جامعه شود.
راهاندازی دفاتر تسهیلگری گامی مؤثر برای کاهش آسیبهای اجتماعی در حواشی شهر سنندج
«فرانک قدسی» مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان نیز با گریز به اینکه متأسفانه بهدلیل اینکه کار واحدی در حوزه مبارزه با موادمخدر در استان شکل نمیگیرد، شاهد پراکندگی و اتلاف در هزینه، نیرو و وقت هستیم، اظهار داشت: به همین خاطر دستاوردی که در این زمینه کسب میشود در عدم درمان و بهبود معتادین استان ملموس است.
وی با ذکر اینکه دفاتر تسهیلگری بهمنظور توانمندسازی ساکنان و توسعه محلات حاشیه در خصوص مبارزه با آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، در مرحله اول در مراکز 10 استان کشور به صورت آزمایشی و پایلوت ایجاد شد، گفت: استان کردستان نیز یکی از این استانها است که این طرح در آن اجرایی شد.
قدسی با بیان اینکه در شهر سنندج 17 محله حاشیهنشین وجود دارد که 10 محله آن زیرپوشش طرح تسهیلگری قرار گرفته است، افزود: تاکنون هفت دفتر تسهیلگری هم در محلات مختلف این شهر از جمله غفور، حاجیآباد، تقتقان، شهدا، اسلام آباد، حسن آباد، ننله، گریزه، عباس آباد و فرجه ایجاد شده است.
وی با ذکر اینکه در هر مرکز تسهیلگری، شش کارشناس متخصص از جمله روانشناس، مددکار اجتماعی، امور شهری، کارشناس اقتصادی، حقوق و جامعهشناسی حضور دارند، اضافه کرد: این افراد در زمینه شناسایی و رفع مسایل مختلف مناطق حاشیهای فعالیت میکنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان با تأکید بر اجتماعمحور بودن فعالیت این مراکز، بیان کرد: در مراکز تسهیلگری که با مشارکت خود مردم اداره میشود، احصای آسیبهای اجتماعی محلات حاشیه، توانمندسازی افراد و تلاش برای رفع مسایل و مشکلات این مناطق دنبال میشود.
وی با اعلام اینکه این طرح در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی در محلات حاشیه و منفصل شهری صورت پذیرفت، ادامه داد: در راستای توسعه این محلات و همسو شدن آنان با زندگی در سطح شهرنشینان، اقدامات و برنامهریزیهای عمدهای صورت گرفته است.
قدسی با تأکید بر لزوم افزایش مشارکت مردم در مبارزه با آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، خاطرنشان کرد: با توجه به رشد آسیبهای اجتماعی در مناطق حاشیهنشین و کمبرخوردار و همچنین ایجاد توازن و عدالت در توزیع عادلانه درآمدهای سطح کشور میطلبد که این مهم هرچه سریعتر محقق گردد.
حضور معتادان متجاهر در سطح شهر سنندج تزریق سم به کالبد جامعه است
هر چند مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان افقی روشن را برای دفاتر تسهیلگری متصور است اما آنچه که به عینه در طول شبانهروز بهخوبی میتوان دریافت، حضور آزادانه و راحت معتادین متجاهر در سطح شهر است امری که «سید محمد. پ» نیز نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و اعلام کرد: متأسفانه شاهد افزایش روز افزون تعداد معتادین متجاهر در سطح شهر هستیم که گویای فراهم بودن شرایط دلخواه این افراد برای تردد آزادانه در سطح شهر است.
وی افزود: حضور این افراد بهدلیل تبعات جبرانناپذیری که بر سرمایه مدنی، افکار، دیدگاه و سلامت روانی جامعه میگذارد به مانند سمی است که ذره ذره به کالبد جامعه تزریق میشود.
این روانشناس کردستانی با تأکید بر اینکه در بسیاری از جوامع این افراد جداسازی شده و در یک مکان به دور از اجتماع، سامان داده میشوند، دلیل این اقدام را اینگونه بیان کرد: بسیاری از این معتادین در شرایط بحرانی قرار گرفته و دیگر امکان بازگشت آنان به شرایط عادی وجود ندارد، به همین خاطر باید آنان را در مکانی اسکان داده تا تأثیرات مخرب ناشی از حضور آنان گریبانگیر دیگر افراد جامعه نشود.
وی با تأکید بر اینکه این افراد علاوه بر اعتیاد به بیماریهای عفونی و گاه خطرناک همچون ایدز و هپاتیت دچار هستند، تصریح کرد: تلاش برای بازگرداندن این افراد به شرایط نرمال بسیار هزینهبردار بوده و بسیاری از آنان به دلیل نداشتن خانواده و یا ترد شدن از سوی خانواده تنها و بدون هیچ گونه سرمایهای هستند و هزینههایشان را به جامعه تحمیل میکنند.
سیدمحمد با بیان اینکه امروزه در مرکز شهر سنندج شاهد حضور این افراد هستیم، هشدار داد: اینکه حضور این افراد از گوشه و کنار پارکها به قلب شهر کشانده شده است، زنگ خطر جدی است که باید مسئولان را گوش به زنگ سازد.
وی با درخواست برخورد جدی با مقوله حضور معتادین متجاهر در سطح شهر، خاطرنشان کرد: در صورت عدم برخورد با این افراد تبعات جبرانناپذیر این زخم عفونی تمام پیکر اجتماع را گرفته و دیر یا زود جامعه را از پای در خواهد آورد.
آمار معتادان متجاهر در کردستان روبه افزایش است؛ مبارزه با موادمخدر نیازمند بسیج عمومی
«رحمان حریری» دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان کردستان نیز در باب این موضوع در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: واقف به افزایش رو به رشد آمار معتادان متجاهر در استان و سنندج هستیم.
وی با بیان اینکه «درمان» یک پکیج جامع است، تصریح کرد: هر چند در شرایط کنونی در زمینه مبارزه با مواد مخدر یک مدیریت بحران وجود دارد، اما با شکلگیری یک چرخه ممتد ورود و خروج معتادین به بحث ترک و کمپها، شاهد اتلاف انرژی و هزینه هستیم.
وی با تأکید بر اینکه باید جلسات کاربردی و با خروجی مثبت در پیش گرفته شود، خاطرنشان کرد: تحقق این مهم نیازمند از میان برداشتن موازیکاری در بحث مبارزه با مواد مخدر و ایجاد همافزایی است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان در پایان با ذکر اینکه هرچند بحث نظارت بر کمپها بر عهده بهزیستی است اما باید متولیان مبارزه با مواد مخدر در استان از جمله دانشگاه کردستان، آموزش و پرورش، علوم پزشکی و دیگر دستگاههای ذیربط که بهطور مستقیم دخیل هستند در این زمینه بسیج شوند.
پلیس توانایی جمعآوری معتادان متجاهر سنندج را طی 48 ساعت دارد؛ زیرساختهای نگهداری فراهم نیست
فرمانده انتظامی استان کردستان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سنندج با اشاره به اظهارات بیاساس و واهی مطرح شده از سوی برخی افراد مبنی بر اینکه «پلیس توانایی جمعآوری معتادان سطح شهر را ندارد»، اظهار داشت: این ادعاها اصلاً واقعیت ندارد و اگر مسئولان مربوطه زیرساختهای مناسب برای نگهداری از این افراد را فراهم کنند، نیروی انتظامی حداکثر ظرف 48 ساعت تمام معتادان سطح شهر را جمعآوری و تحویل کمپها خواهد داد.
سردار علی آزادی با انتقاد از کمبود کمپها در استان کردستان افزود: متأسفانه هماکنون کمبود جا و مکان داریم اما اگر مسئولان مربوطه این مشکل را برطرف کنند، قادریم با حضور خبرنگاران ظرف 48 ساعت معتادارن را جمعآوری کنیم.
گفتنی است، با توجه به اینکه بحث معتادان به ویژه معتادین متجاهر یک آسیب اجتماعی جدی است که نیازمند توجه جدی و از اولویتهای کاری در تمامی دستگاهها است، میطلبد که یک فرآیند خاصی را که در قالب آن تمام دستگاهها ورود جدی پیدا کرده در پیش گرفته شود تا بتوان بر اساس پروتکلهای ابلاغی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری ریشه این آسیب را خشکاند.
آنچه در ادامه مشاهده میکنید، حاصل گزارش ویدئویی خبرنگاران تسنیم از حضور معتادان متهاجر در سطح معابر، کوچههای خلوت و پارکهای سطح شهر سنندج است که مزاحمتهای زیادی برای شهروندان ایجاد کردهاند.
انتهای پیام/ش