جدیدترین جزئیات پرونده ۳۱ تن مرغ فاسد در همدان؛ انداختن توپ به زمین بخش خصوصی تا واریز پول بهحساب خزانه
مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام در مورد محموله ۳۱ تنی مرغهای فاسد شده گفت: محموله از شرکتی در مازندران و با تأییدیه دامپزشکی خریداریشده و قرار بود پس از توزیع پول آن بهحساب خزانه واریز شود و هرچند شرایط نگهداری استاندارد بود، اما فاسد شده است.
ابوالفضل اینانلو در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان با اشاره به روند کار خرید، نگهداری و توزیع مرغ منجمد اظهار داشت: طرفهای قرارداد پس از بستن قرارداد با اداره کل پشتیبانی استانها، اقدام به فروش محصول خود میکنند.
وی افزود: بر اساس ضوابط موجود، بررسی سلامت مرغ تحویلی به کشتارگاهها و نظارت بر روند کار کشتارگاه و بستهبندی آن با هماهنگی دامپزشکی انجامشده و محمولههای تولیدی بر اساس گواهی حمل بهداشتی از کشتارگاه به سردخانه منتقل و با توجه به ضوابط دامپزشکی پس از بررسی سلامت آن تخلیه میشود.
اینانلو بیان کرد: بر اساس ضوابط موجود، شرکت فروشنده تا زمان توزیع باید پاسخگوی کیفیت محصول باشد، اما نگهداری محموله بر اساس شرایط استاندارد بر عهده سردخانه است.
وی گفت: با توجه به اهمیت سلامت مصرفکننده، پیش از توزیع با دامپزشکی استان برای تائید سلامت آن هماهنگ شده و در صورت سالم نبودن به شرکت فروشنده برگشت داده میشود.
مرغها را از شرکت امور دام مازندران تحویل گرفتیم/ محموله متعلق به بخش خصوصی است
مدیرکل پشتیبانی امور دام استان همدان با اشاره به محموله 31 تنی مرغهای فاسد هم اعلام کرد: این محموله متعلق به یکی از تعاونیهای تولیدی در شمال کشور است که بهوسیله شرکت پشتیبانی امور دام مازندران خریداری و اوایل تیر به شرکت پشتیبانی امور دام همدان تحویل دادهشده و در سردخانه بوعلی نگهداری میشد.
اینانلو از مناسب بودن شرایط نگهداری مرغها خبر داد و افزود: این محموله در شرایط استاندارد و دمای منفی 18 درجه سانتی گراد نگهداری میشده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزن محموله 40 تن بوده یا 31 تن گفت: 40 تن بوده و 31 تن آن فاسد تشخیص داده شد، اما سلامت 9 تن دیگر از نظر دامپزشکی تأییدشده، اما آن را به فروشنده برگرداندیم تا در جای دیگری توزیع کند.
اینانلو در پاسخ به این پرسش که آیا محموله از ابتدا سالم بوده یا نه بیان کرد: بر اساس مدارک موجود؛ مرغها زمان تحویل در کشتارگاه سالم و دارای تأییدیه بهداشتی بوده است. وی مطرح کرد: شرکت فروشنده، برند مطمئن و معتبری بوده و تاریخ انقضایش هم هنوز به پایان نرسیده بود و شرایط نگهداری در سردخانه بوعلی هم استاندارد بوده، اما دلیل فاسدشدن آن مشخص نیست.
وی افزود: مرغهای منجمد را به نرخ هر کیلو 8 هزار و 600 تومان بر اساس نرخ خرید تضمینی دولت خریداری کرده و قرار بود با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار کشور به ارزش 8 هزار و 900 تومان توزیع شود.
اینانلو بیان کرد: زمانی که با تأیید دامپزشکی مشخص شد که محموله قابلیت مصرف ندارد؛ موضوع به تشکل مربوطه اطلاع داده شد تا بر اساس مفاد قرارداد و تضمین دادهشده از طرف فروشنده، معادل آن را جایگزین کند.
وی اعلام کرد: بدین ترتیب هم منافع مردم و بیتالمال حفظشده و هم بهسلامت جامعه خدشهای وارد نمیشود و خیال مردم راحت باشد که این محموله جایگزین میشود.
پول فروش مرغهای منجمد به خزانه واریز میشود. 31 تن مرغ از طرف فروشنده جایگزین میشود تا بیت المال آسیب نبیند
مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام استان همدان، دلیل تأخیر سهروزه در پاسخگویی به تماسهای مکرر "تسنیم" را هم اینطور بیان کرد: با توجه به اظهارات متفاوت مسئولان دامپزشکی و قضایی، صبر کردم تا پس از بررسی موضوع، اطلاعات درست به مردم بدهم که زودتر پاسخ ندادم.
اینانلو گفت: در حال پیگیری برای جایگزینی 31 تن مرغ فاسد شده هستیم و بهمحض تحویل به همدان اطلاعرسانی میکنیم و اگر فروشنده تحویل ندهد باید معادل آن خسارت پرداخت کند.
وی در پاسخ به این پرسش که بابت خرید 31 تن مرغ چقدر به فروشنده پرداختشده، افزود: گفت: محموله مربوط به بخش خصوصی و یک شرکت تولیدی بوده و تحویل پشتیبانی امور دام بوده و نمیدانم رقم پرداختی چقدر بوده و قرار بوده کجا توزیع شود.
اینانلو در واکنش به این پرسش "تسنیم" هم که اگر محموله مربوط به بخش خصوصی بوده و به شرکت امور دام ارتباط نداشته، چقدر اجاره چقدر بابت آن گرفتهاید، گفت: کالا بهطور امانی نبوده که حق نگهداری بگیرم؛ بلکه باید آن را فروخته و پولش را بهحساب خزانه واریز میکردیم.
وی در مورد این پرسش که چرا مرغهای منجمد، زودتر و در ماههای اخیر که نرخ مرغ افزایشیافته و استان با کمبود روبرو بود؛ توزیع نشده هم افزود: توزیع دست ستاد تنظیم بازار است و آنها بر اساس تاریخ ورود، محمولهها را توزیع میکنند.
اینانلو در پاسخ این پرسش که آیا ستاد تنظیم بازار از وجود 40 تن مرغ منجمد در سردخانه بوعلی خبر داشته یا نه هم مطرح کرد: مگر میشود خبر نداشته باشد؟
وی اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون هزار و 100 تن مرغ منجمد در استان همدان توزیعشده و بر اساس سهمیه تخصیصی ستاد تنظیم بازار تا پایان سال باز هم توزیع میشود.
اینانلو با بیان اینکه وظیفه تأمینکننده گوشت و مرغ با پشتیبانی امور دام و توزیع آن با صنعت و معدن است، گفت: هزار و 200 تن گوشت قرمز هم امسال در استان توزیعشده درحالیکه سال گذشته 240 تن بوده است.
به گزارش تسنیم، اظهارات مدیرکل پشتیبانی شرکت امور دام استان همدان جای تأمل دارد؛ گفتوگویی که با سه روز تأخیر و پیگیری بسیار خبرنگار ما و درنهایت ارجاع موضوع به شرکت پشتیبانی امور دام کشور انجام شد.
از یک طرف اینانلو بیان کرده که شرکت پشتیبانی امور دام مازندران محموله را بر اساس نرخ خرید تضمینی دولتی خریده و تحویل همدان داده و از طرف دیگر میگوید مربوط به بخش خصوصی بوده و در سردخانه نگهداری میشده و نمیدانم قرار بوده در همدان توزیع شود با استانی دیگر.
از طرف دیگر وقتی از او سئوال شده که اگر مربوط به بخش خصوص بوده، هزینه نگهداری و اجاره آن چقدر شده پاسخ میدهد که محموله امانی نبوده و قرار بوده پول حاصل از فروش آن به حساب خزانه واریز شود.
از اظهارات ضد و نقیض مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام همدان و مبهم بودن موضوع که بگذریم جای سئوال است که اگر محموله مربوط به بخش خصوصی بوده و با منابع دولتی خریدارینشده؛ پس چه اجباری وجود دارد که فروشنده معادل همان 31 تن را جایگزین کند؟
در کنار این موارد باید ارسال نامه محرمانه از دامپزشکی به جهاد کشاورزی مبنی بر فاسد بودن مرغهای منجمد و لزوم معدومسازی آن را هم درنظرگرفت؛ هرچند مدیرکل دامپزشکی پیش از این بهصراحت اعلام کرده بود که کل محموله 31 تن بوده نه 40 تن و با پردهبرداری "تسنیم" از ماجرا، مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام، وجود محموله 40 تنی در سردخانه همدان را تأیید کرد.
حال باوجود شواهد موجود و اظهارات مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام، قضاوت را به خود مردم واگذار میکنیم تا تشخیص دهند که بالاخره بخش دولتی در این پرونده دخیل بوده یا شرکتی خصوصی و اگر محموله موقع خرید سالم بوده و شرایط نگهداری هم استاندارد؛ پس ضعف کار را در کجا باید جستجو کرد؟
انتهای پیام/