بررسی سند "روابط علمی بین‌الملل" در ستاد اجرای نقشه جامع علمی

بررسی سند "روابط علمی بین‌الملل" در ستاد اجرای نقشه جامع علمی

دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از بررسی راهکارهای اجرایی‌سازی سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی در جلسه اخیر این ستاد خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه  خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، صد و شانزدهمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز گذشته به ریاست سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در دبیرخانه این شورا برگزار شد.

منصور کبگانیان دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در تشریح دستور این جلسه گفت: این جلسه به بررسی راهکارهای اجرایی سازی " سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی" اختصاص داشت و به همین دلیل و با توجه به متن این سند وزرای امور خارجه و اطلاعات هم با حق رأی در این جلسه حضور داشتند.

 

وی افزود: تدوین "سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی" با دستور رهبر معظم انقلاب «مدظله‌العالی» و تأکید ریاست‌جمهور در شهریورماه سال گذشته آغاز شد و بعد از تصویب توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در اسفندماه سال گذشته، در اردیبهشت 1397 سند ابلاغ شد. جلسه امروز نخستین جلسه برای برنامه‌ریزی اجرای "سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی" بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: خوشبختانه چون در روند تدوین این سند همه نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط مشارکت داشتند، در روند اجرا هم مشارکت و هم‌افزایی مفیدی مشاهده می‌شود.

کبگانیان گفت: البته در مورد این موضوع مصوبات دیگری هم وجود داشت اما حسب امر رهبر معظم انقلاب «مدظله‌العالی» همه این اسناد جمع‌بندی شد و با توجه به همه آن اسناد یک سند جامع به عنوان اصلی‌ترین سند این بخش تدوین، تصویب و ابلاغ شد.


وی افزود: طراحی سازوکارهای اجرایی سازی سند و پیگیری اجرای آن بر اساس شاخص‌ها و معیارها و مشخص شدن دستگاه مسئول از وظائف ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در قبال هر سند مصوب و از جمله "سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی" است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هدف اصلی از تصویب  "سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی" گسترش مراودات و روابط بین‌الملل علمی با توجه به آسیب‌ها و فرصت‌های این بخش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: تاریخ تمدن اسلام و ایران گواهی می‌دهد که دانشمندان مسلمان و ایرانی برای استفاده سایرین و از جمله غربی‌ها از دستاوردهای علمی تمدن اسلام و ایران، حتی هزینه سفر و اقامت آنان به حوزه تمدن اسلامی را می‌پرداختند؛ اما امروز متأسفانه غربی‌ها با ناجوانمردی مسیر دیگری را طی می‌کنند.

وی افزود: استفاده ایمن و راحت از دستاوردهای علمی سایر ملل حق کشورمان است و رویکرد اصلی " سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی" هم این محور است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در بخش دوم جلسه هم گزارش کاملی از فعالیت دستگاه‌های ذی‌ربط ارائه شد.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، کبگانیان با اشاره به پیشنهاد وزیر امورخارجه گفت: جناب آقای دکتر ظریف پیشنهاد دادند موضوع آموزش و توجیه فعالان علمی و فناوری کشور که در مراودات بین‌المللی حضور دارند با هدف کاهش آسیب‌ها در این زمینه، مورد توجه قرار گیرد که این پیشنهاد با استقبال مواجه شد.

وی افزود: وزیر اطلاعات هم راهبردهای این وزارت برای صیانت و حفاظت از دستاوردهای علمی کشور در عین توجه به گسترش و تعمیق مراودات بین‌المللی را تشریح کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مقرر شد تا ظرف دو ماه آینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضوابط اجرایی این سند را تدوین و برای تصویب نهایی به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه دهد.

وی در پایان نیز افزود: موضوع اطلاع‌رسانی و ترویج  "سند جامع روابط علمی بین‌الملل جمهوری اسلامی" توسط وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم از مواردی بود که مورد تأکید اعضاء قرار گرفت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon