اعتماد به جوانان و توجه به جانشین پروری لازمه توسعه اقتصادی
غفلت طولانی مدت از موضوع جانشین پروری باعث شده است امروز جانشینان و مدیران خوب زیادی در کشور نداشته باشیم و بیتوجهی به این مسئله در حوزههای مختلف به یک مخاطره جدی تبدیل شده است.
خبرگزاری تسنیم _ جوانان کارآفرین به دلیل قدرت خلاقیت، ریسک پذیری و ابتکارعمل، ظرفیت خوبی برای طراحی مسیرهای جدید توسعه اقتصادی هستند. پارلمان بخش خصوصی کشور با اعتماد به این گروه از کارآفرینان می تواند زمینه ساز این رشد باشد.
جوانان قادرند به کمک قدرت خلاقیت و ابتکار موجود، راهکارهای مناسب برای ورود ایران به مسیر توسعه را پیدا کنند البته در این وادی توجه مسئولان و تصمیم سازان کشور به موضوع جانشین پروری نیز اهمیت دارد.
ضعف در مدیریت و بیتوجهی به جوانانی که استعدادهای ویژهای دارند و میتوانند در حوزههای مختلف، حضور پررنگ و اثرگذاری داشته باشند را از جمله ضعفهای جدی کشور است.
برخی بنگاههای بزرگ اقتصادی، عملکرد بسیار موفقی دارند اما نسبت به جانشین پروری، بیتوجهاند و به همین دلیل میبینیم که متأسفانه عمر کوتاهی داشته و به نسل بعدی منتقل نمیشوند.
اصل جانشین پروری و میدان دادن به حضور و مشارکت افکار نو و جوان در عرصه اقتصادی است؛ در همه دنیا و به ویژه در کشورهای توسعه یافته، افکار و ایده های نو شنیده می شود و به جوانان اجازه داده می شود که دیدگاه های خود را تشریح کرده و به ورطه آزمایش بگذارند. افراد با تجربه در کنار آنها قرار گرفته و تجربیات خود را به آنها منتقل می کنند. در این کشورها توجه جدی به موضوع جانشین پروری و جوان گرایی می شود.
غفلت طولانی مدت از موضوع جانشین پروری، امروز جانشینان و مدیران خوب زیادی در کشور نداریم و بیتوجهی به این مسئله در حوزههای مختلف به یک مخاطره جدی تبدیل شده است؛ جانشین پروری با هدف شناسایی استعدادها و دادن فرصتی به جوانان برای آماده کردن خود و قبول مسئولیت، نیاز امروز جامعه است.
کارآفرینان جوان می توانند با تمرکز بر کمبودها و نواقص موجود در سطح اقتصاد، نیازها را شناسایی کرده و راهکارها را در اختیار مسئولان قرار دهند. در این بین لازم است اعتماد و اطمینان لازم به این قشر وجود داشته باشد. حضور جدی و مشارکت بالای کارآفرینان جوان در فعالیت های تشکلی می تواند صدای آنها در صحنه اقتصاد بلندتر کند.
آنچه در شرایط کنونی اهمیت دارد محدود نشدن نگاه این افراد به موضوعات و اتفاقات داخلی است. برقراری روابط بین المللی کارآفرینان با همتایانشان می تواند دایره دید و توجه آنها را گسترده تر کند. ایجاد چنین رویکردی برای بهبود وضعیت اقتصادی موثر است. هم افزایی و تعامل بین افراد نقش مهمی در پیشبرد اهداف دارد.
باید باور کنیم جوانان راهگشای مسائل و موتور محرکه پیشرفت هستند. هرچند جوانگرایی زمانی در افق پیشرفت معنا مییابد که علاوه بر استفاده از توان، انگیزه و علم روز، بتوانیم عصاره اندوختههای گذشتگان در سالیان متمادی را نیز به کار ببریم.
ظرفیت بسیار خوبی در کشور از نظر جوانان تحصیلکرده، نخبه و علاقمند به کسب و کار وجود دارد برای تقویت و توسعه اکوسیستم استارتآپی باید در همه جا از ظرفیت نهادهای موجود استفاده کرد.
* علی محمدیتات، رئیس هیاتمدیره انجمن جوانان کارآفرین تهران
انتهای پیام/