نماینده پارلمان انگلیس: مناقشات لندن و بروکسل بعد از برگزیت هم ادامه خواهد داشت


نماینده پارلمان انگلیس: مناقشات لندن و بروکسل بعد از برگزیت هم ادامه خواهد داشت

یک نماینده پارلمان انگلیس با توجه به شرایط آشفته موجود تاکید کرد که انگلیس در تاریخ مقرر ۲۹ ماه مارس اتحادیه اروپا را ترک نخواهد کرد و مناقشات تلخ بین طرفین حتی بعد از برگزیت هم ادامه خواهد داشت.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "ورا هوباس"، از نمایندگان لیبرال دموکرات پارلمان انگلیس در مصاحبه ای با "ان تی وی" آلمان به مسئله برگزیت پرداخته و گفت: من انتظار ندارم که انگلیس بر اساس برنامه های مقرر در 29 ماه مارس (9 فروردین) از اتحادیه اروپا خارج شود. ابتدا باید ترزا می، نخست وزیر انگلیس هفته آینده مجددا توافق برگزیت که تجدید نظرهایی در آن رخ داده است را به پارلمان ارائه دهد.

وی اینکه ترزا می بتواند با موفقیت توافق برگزیت مد نظر خود را در پارلمان تصویب کند قابل انتظار ندانست چرا که بروکسل در زمینه مرزهای ایرلند با لندن کنار نیامده است.  به گفته هوباس بعد از آن پارلمان انگلیس در این باره رای گیری خواهد کرد که آیا ما بدون توافق می خواهیم از اتحادیه اروپا خارج شویم؛ برای این سناریو هم اکثریتی در پارلمان وجود نخواهد داشت و به این ترتیب این گزینه هم از روی میز برداشته می شود.

وی درباره اتفاقات بعد از آن نیز این طور گفت که در این صورت پارلمان انگلیس در 14 ماه مارس (23 اسفند) درباره تمدید تاریخ برگزیت رای گیری خواهد کرد. این سناریویی است که اتحادیه اروپا هم باید با آن موافقت کند و آنچه که محتمل است این است که بروکسل هیچ علاقه ای به چنین هرج و مرجی ندارد. مسئله این است که بروکسل برای تمدید تاریخ برگزیت چه شرایطی را قرار می دهد. آیا یک همه پرسی مجدد و یا انتخابات زودهنگام درخواست می شود؟ برای ترزا می یک انتخابات مجدد بدبختی کم تری محسوب می شود.

این نماینده پارلمان انگلیس همچنین تصریح کرد که امکان برگزاری یک همه پرسی دیگر درباره برگزیت در هفته اخیر دوباره بیشتر شده است.

وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد که بحث های داغ و اختلاف برانگیز بین انگلیس و اتحادیه اروپا حتی در صورتی که ترزا می توافق برگزیت را در 29 ماه مارس اجرایی کند پایان نخواهد یافت.

هوباس درباره احتمال عضویت مجدد انگلیس در اتحادیه اروپا بعد از برگزیت نیز گفت: ورود دوباره به اتحادیه اروپا بسیار سخت خواهد بود چرا که اتحادیه اروپا برای انگلیس شروط کاملا متفاوتی را قرار خواهد داد و لندن هم بسیار آرام برای عضویت مجدد بر درب اتحادیه اروپا خواهد کوبید. امتیازاتی که ما حالا در اتحادیه اروپا داریم را به ندرت بعد از عضویت دوباره خواهیم داشت. اگر ما حالا از این اتحادیه خارج شویم برای یک نسل خارج از اتحادیه اروپا خواهیم ماند. من فکر می کنم این بسیار غم انگیز خواهد بود و من تا آخر در این راستا مبارزه می کنم که این برگزیت اتفاق نیفتد.

پارلمان انگلیس باید در 12 ماه مارس یک بار دیگر درباره توافق برگزیت رای گیری کند. این توافق در اواسط ژانویه از طرف پارلمان انگلیس رد شد.

چندی پیش پارلمان بریتانیا به برنامه سه‌ مرحله‌ای ترزا می، نخست وزیر این کشور رای مثبت داد. این برنامه سه مرحله‌ای زمینه‌های به تعویق انداختن مهلت خروج از اتحادیه اروپا را فراهم می‌کند.

ترزا می، هم با توجه به شرایط آشفته برگزیت برای اولین بار درباره تعویق تاریخ برگزیت به مدت 3 ماه اعلام آمادگی کرد.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز منتظر تصمیم نهایی پارلمان بریتانیا هستند.

برنامه ترزا می شامل سه مرحله می‌شود. مرحله نخست تا روز 12 مارس سال جاری ادامه دارد. بر این اساس، اگر نخست‌وزیر بریتانیا تا این تاریخ موفق به کسب اکثریت رای نمایندگان در مورد قرارداد خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نشود، مرحله دوم روز 13 مارس آغاز می‌شود.

در مرحله دوم نمایندگان پارلمان انگلیس بر سر خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا رای گیری می‌کنند. اگر اکثریت نمایندگان مخالف خروج بدون توافق کشورشان باشند، آنگاه مرحله سوم از روز 14 مارس آغاز می‌شود.

در مرحله سوم، نمایندگان درباره به تعویق انداختن مهلت خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا رای گیری خواهند کرد.

رسانه ها امروز از گفتگوهای بی نتیجه برگزیت نمایندگان اتحادیه اروپا و دولت انگلیس در بروکسل که بیش از 3 ساعت به طول انجامید خبر دادند. این مذاکرات قرار است به گفته شاهدان امروز هم ادامه پیدا کند. یک نماینده اتحادیه اروپا اظهار داشت که مشاوره ها به خوبی جریان ندارد. هیچ یک از شرکای مذاکره کننده بعد از این دیدار نخواستند اظهار نظری کنند.

انگلس امیدوار است که در هفته جاری در مذاکرات مجدد بتواند با اتحادیه اروپا درباره مسئله مرزهای ایرلند به توافقی دست یابد.

در جریان مذاکرات برای یک خروج منظم انگلیس از اتحادیه اروپا زمان هر احظه تنگ تر می شود.

یکی از مهم‌ترین انتقادات به توافق برگزیت، مسئله مرز میان جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی بود. در صورت تعویق تاریخ برگزیت این مسئله هم فعلا دور زده می شود. طرح تعویق تاریخ برگزیت پیش بینی می کند که انگلیس این مدت در اتحادیه مشترک گمرکی باقی بماند تا این کشور با اتحادیه اروپا درباره یک قرارداد تجاری به توافق برسد. جمهوری ایرلند عضو اتحادیه اروپاست و قرار است عضو این اتحادیه باقی بماند. ایرلند شمالی اما جزیی از خاک بریتانیاست.

پس از جنگ‌های خونین داخلی میان دو ایرلند، قرارداد بلفاست در سال 1998 امضا و بر مبنای آن قرار شد برای جلوگیری از درگیری، مرزی میان این دو کشور نباشد. حالا با خروج بریتانیا و به تبع آن ایرلند شمالی از اتحادیه اروپا، مشخص نیست که مرز میان دو کشور چگونه خواهد شد.

طرحی موسوم به Backstop یا «پشتیبان» یکی از راه‌های پیشنهاد شده برای حل این معضل است که با اجرای آن از بازگشت «مرز سخت» یا همان مرز فیزیکی بین دو ایرلند جلوگیری شده و بریتانیا موظف می‌شود برای مدتی محدود در چارچوب مقررات گمرکی اتحادیه اروپا عمل کند.

طرح «پشتیبان» می‌تواند از وقوع آتش درگیری دوباره میان دو ایرلند جلوگیری کند. اما این طرح تنها یک راه‌حل موقت برای مرز تجاری میان بریتانیا و ایرلند شمالی است. اتحادیه اروپا همواره تاکید کرده که هیچ تغییری را در توافق منعقدشده با بریتانیا نمی‌پذیرد.

البته اکثریت پارلمانی در لندن این طرح را رد می کنند چرا که به اعتقاد آن ها در این صورت انگلیس در زمانی غیر قابل پیش بینی باید تحت قواعد اتحادیه اروپا باقی مانده و از آن تبعیت کند.

مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا درباره برگزیت اخیرا از تصمیمات این اتحادیه درباره کنار آمدن با لندن درباره طرح مورد اختلاف مهم در توافق برگزیت موسوم به Backstop خبر داد.

وی در این باره گفت:" ما می دانیم در انگلیس یک بی اعتمادی در این باره وجود دارد که طرح موسوم به Backstop می تواند منجر به این شود که انگلیس برای همیشه به اتحادیه اروپا وابسته باقی بماند.

بارنیه تصریح کرد که این طور نیست و ما آماده ایم تضمین ها و توضیخات بیشتری به لندن در این باره بدهیم که این طرح موقتی است.

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت