خراسان‌رضوی|نیمه‌تمام ماندن ۱۰ ساله شبکه فاضلاب تایباد؛ کمبود اعتبارات دردسرساز شد

خراسان‌رضوی|نیمه‌تمام ماندن 10 ساله شبکه فاضلاب تایباد؛ کمبود اعتبارات دردسرساز شد

شبکه فاضلاب تایباد با وجود اینکه مدت‌ها قبل آغاز شده اما همچنان به‌دلیل نرسیدن بودجه، خاک می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تایباد، شهر 50 هزار نفری تایباد در فاصله 225 کیلومتری مشهد قرار دارد و هم‌اکنون فاضلاب شهری تایباد به‌صورت غیر‌بهداشتی وارد کانال‌ها می‌شود و در خروجی شهر از این فاضلاب برای کشت علوفه دام و سبزی استفاده می‌کنند به‌طوری که علوفه و سبزی برای خوراک دام‌ها تولید می‌شود.

مدت 10 سال است که شبکه فاضلاب تایباد ناتمام رها شده؛ طبق اظهارات رئیس اداره آبفای شهری تایباد اگر بنا باشد تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه فاضلاب شهری تایباد به‌روال فعلی ادامه پیدا کند بهره‌برداری از این پروژه 50 سال زمان می‌برد و مردم تا آن زمان باید چشم انتظار افتتاح این طرح باشند.

در این باره  گفت‌وگوی با مردم و مسئولان انجام شده است که در ادامه می‌خوانید. 

سلیمانی، یکی از کارشناسان بهداشت شهرستان تایباد در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: یکی از خطرناکترین فاضلاب‌ها، فاضلاب بیمارستانی است که باید از فاضلاب شهری جدا شود یا اینکه در تصفیه خانه ویژه کلرزنی و عاری از عفونت‌های خطرناک شود و پس از تفکیک و کلرزنی به شبکه استاندارد فاضلاب انتقال یابد. همچنین زباله‌های بیمارستانی به طریق خاص معدوم شود اما آنچه برای مردم خطرناک است اینکه فاضلاب بیمارستان در پشت محوطه بیمارستان رهاسازی می‌شود و از آنجا با تمام آلودگی‌های بیمارستانی به کانال فاضلاب غیربهداشتی شهر می‌ریزد.

یکی از شهروندان تایبادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: مدت‌هاست فاضلاب تنها بیمارستان تایباد بدون تفکیک و کلرزنی وارد محوطه پشت بیمارستان می‌شود و از آنجا با تمام آلودگی‌هایی که فاضلاب بیمارستان دارد وارد کانال آب و فاضلاب شهری می‌شود و در خروجی شهر این فاضلاب برای کشاورزی استفاده می‌شود.

محمد افزود: با تمام آلودگی فاضلاب شهری مشاهده کرده‌ام که عده‌ای با استفاده از این فاضلاب، یونجه، زعفران و گاهی هم سبزی کشت می‌کنند.

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان تایباد هم در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: در زمینه فاضلاب بیمارستان چندین بار نامه نوشتیم و تذکر دادیم که بیمارستان خاتم‌الانبیاء تایباد به دلیل کمبود اعتبارات دولتی متأسفانه هنوز فاضلاب این بیمارستان به تصفیه خانه مخصوص وصل نشده است. در شورای بهداشت هم تذکر داده‌ایم اما به دلیل کمبود اعتبارات دولتی چاره‌ای ندارند.

علی قیصری افزود: درباره کشت با فاضلاب شهری به همراه فاضلاب بیمارستانی چندین بار از محل بازدید کرده و تذکر دادیم و وظیفه ممانعت از کشت با فاضلاب به‌عهده جهاد کشاورزی است و ما فقط در این مورد می‌توانیم تذکر می‌دهیم که کسی هم عمل نمی‌کند.

وی بیان کرد: نیروی انسانی اداره محیط‌زیست محدود است و علاوه بر شهرستان تایباد به شهرستان باخرز هم نظارت می‌کنیم و از این بیشتر توان اجرایی نداریم، خطرات کشت با فاضلاب را برای دامداران و مردم در کلاس‌های ترویجی توضیح داده‌ایم.

معاون اداره جهاد کشاورزی شهرستان تایباد هم درباره کشت با فاضلاب توسط برخی مالکان در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: باید مسئولان شورای بهداشت با همکاری مسئولان اجرایی و قضایی جلوی کشت با فاضلاب را بگیرند.

جواد اعتضادی افزود: جهاد کشاورزی ضمن تذکر خطرات این موضوع را برای دامداران و مردم در کلاس‌هایی توضیح داده اما چون منفعت شخصی برای استفاده کنندگان از این فاصله وجود دارد تاکنون این مشکل حل نشده است.

مرتضی اشراقی، رئیس اداره آبفای شهری تایباد هم در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: اعتبارات زیادی برای پروژه فاضلاب شهری هزینه شده و برای تکمیل نیاز به اعتبار ملی است. از بخش خصوصی هم دعوت کردیم تا برای ایجاد تصفیه‌خانه اقدام کنند اما متاسفانه تاکنون سرمایه‌گذار بخش خصوصی استقبال نکرده و روال تخصیص اعتبارات دولتی هم 50 سال طول خواهد کشید که این پروژه به سرانجام برسد.

رئیس شبکه بهداشت و درمان تایباد هم در زمینه دفع فاضلاب بیمارستانی مدیریت سیستم دفع فاضلاب و تصفیه این فاضلاب تامین اعتبار و پیمانکار واگذار شده و طی هفته آینده مشکل فاضلاب بیمارستان حل می‌شود.

سیدمحمد موسوی می‌گوید: تایباد به‌عنوان شهرستان مرزی نیازمند اعتبارات بهداشتی و درمانی خاص خود است، ضمن اینکه بیمارستان خاتم‌الانبیاء تایباد قدیمی است و اگر مشکل تامین زمین بیمارستان جدید حل شود کار ساخت بیمارستان جدید در تایباد شروع می‌شود.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon