توضیحات معاون وزیر کشور درباره همایش فرمانداران سراسر کشور
معاون سیاسی وزیر کشور به بیان توضیحاتی درباره چگونگی برگزاری همایش فرمانداران سراسر کشور پرداخت.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، همایش فرمانداران سراسر کشور که از 14 اسفند در محل وزارت کشور آغاز شده بود، صبح امروز با حضور «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور پایان یافت.
«جمال عرف» معاون سیاسی وزیر کشور در حاشیه اختتامیه این همایش در جمع خبرنگاران گفت: ما سالانه جلساتی را برای همفکری و همافزایی نمایندگان دولت در استانها و شهرستانها برگزار میکنیم که امسال این همایش با تدبیر جدید و به مدت 3 روز برگزار شد.
وی افزود: هدف ما این بود که این همایش به صورت کارگاه برگزار شود، از این رو در روز نخست، 7 کارگاه برگزار شد و موضوعات سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی در آن کارگاهها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه تلاش داریم صف و ستاد در این وزارتخانه را به گفتگو و تعامل متقابل برسانیم، اظهار کرد: بر اساس آمار، تقریباً یک سوم از فرمانداران ما در مباحث شرکت و موضوعات خود را مطرح کردند. فرمانداران ما در صف هستند و در شهرستانها به عنوان نمایندگان دولت فعالیت میکنند.
عرف تصریح کرد: فرمانداران سوالات خود را در این همایش مطرح کردند و معاونین وزارت کشور به آن سوالات پاسخ دادند. اکنون نیز وزیر کشور در حال جمعبندی مباحث است و ابتکار امروز ما برگزاری تریبون آزاد است.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد انتخابات سال آینده خاطرنشان کرد: انتخابات در جمهوری اسلامی فرصتی برای انسجام بیشتر مردم و افزایش سرمایه اجتماعی نظام است، لذا ما با رویکرد فرصت محوری به انتخابات نگاه میکنیم و زمینههای افزایش مشارکت مردم را مورد بحث قرار میدهیم.
عرف اظهار کرد: قطعاً سال آینده جلسات تخصصیتر و اجراییتر در موضوع انتخابات برگزار خواهد داشت و مباحث را ریزتر دنبال خواهیم کرد. در این نشست با توجه به اینکه طرح استانی شدن انتخابات در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و لایحه جامع انتخابات هم که توسط دولت تدوین شده در دستور کار مجلس قرار دارد، مباحثی در این خصوص مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعیین بازه زمانی انتخابات گفت: در مورد زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان رهبری در ابتدای این ماه نامهای به شورای نگهبان ارسال کردیم و دو زمان را پیشنهاد دادیم که شورا با روز دوم اسفند سال 98 موافقت کرد. بنابراین زمان مشخص است و باید تدابیرمان صورت گیرد و جلسات مشترک در وزارت کشور بین مجریان و ارگان ناظر برگزار شود و به سمت برگزاری انتخابات باشکوه قدم برداریم.
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوالی درباره استانی شدن انتخابات مجلس در انتخابات سال آینده گفت: این بحث در مجلس شورای اسلامی مطرح است و اکنون تعامل دولت و مجلس مثبت است. ما نظرات خود را منتقل میکنیم. استانی شدن انتخابات به این معناست که حوزه به سطح استان میآید. آنجاهایی هم که ممکن است ابهاماتی درباره آن مطرح باشد با مجلس مطرح خواهیم کرد.
عرف تصریح کرد: برداشت ما این است که این نیت در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که این طرح به نتیجه برسد . شورای نگهبان نیز نظرات خود را منتقل میکند. آن چیزی که ملاک است، در مرحله اول اجرای سیاستهای کلی انتخابات است که توسط مقام معظم رهبری در سال 95 ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه قائدتاً هم طرح مجلس و هم لایحه دولت نباید ناقض آن سیاست باشد، ادامه داد: تلاش شد لایحه انطباق کامل داشته باشد و اگر بخشهایی از طرح با سیاست کلی تفاوتهایی داشته باشد، شورای نگهبان بحث میکند و کار را پیش خواهد برد.
معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سوالی در مورد برخی انتقادات در مورد عدم آمادگی دولت برای اجرای طرح استانی شدن انتخابات گفت: ما مجری انتخابات هستیم و هر چیز که مصوب شود، مجبوریم مقدمات آن را آماده کنیم.
انتهای پیام/