طلب ۷۰۰ میلیاردی شهرداری اهواز از شرکت نفت چرا پرداخت نمیشود؟
عضو شورای شهر اهواز گفت: اجازه اجرای حکم گرفته شده را نمیدهند؛ معتقدند که شرکت نفت خوزستان این مبالغ را ندارد که بخواهد پرداخت کند و مبلغ یاد شده باید از حساب وزارت نفت پرداخت شود.
محمدرضا ایزدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: شهرداری منابع درآمدی دارد که بخشی از این منابع مربوط به ساخت و ساز، عوارض نوسازی و عوارض پسماند است که از مردم اخذ میشود بخشی از درآمدهای شهرداری مربوط به حق آلایندگی است که باید از شرکتهای صنعتی و شرکتهای آلاینده اخذ شود.
وی افزود: دسته سوم درآمدهای شهرداری مربوط به ارزش افزودهای است که بابت هر کالا و خدماتی که در شهر صورت میگیرد 9 درصد به وسیله اداره کل امور مالیاتی گرفته میشود که از این میزان 3 درصد مربوط به شهرداری است. تمام درآمدهای شهرداری را اگر یک طرف و درآمد آلایندگی را طرف دیگر بگذاریم هنوز درآمدهای حق آلایندگی که باید به شهرداری پرداخت شود بیشتر از درآمدهای دیگرش است.
عضو شورای شهر اهواز گفت: در بحث درآمدهای حق آلایندگی متاسفانه شرکتها از پرداخت این حق سر باز میزنند و حق مردم را پرداخت نمیکنند. بر اساس آنچه که قانون تعیین کرده صنایع آلاینده مانند شرکت نفت، حفاری، صنایع فولاد، فولاد اکسین، کربن ایران، نیشکر ملزم به پرداخت هستند تا شهرداری در جهت ساخت و تکمیل زیرساختهای امکانات رفاهی شهر بهتر بتواند هزینه کند.
وی ادامه داد: در سال 1393 فقط شرکت نفت باید 340 میلیارد تومان پرداخت کند و چون از سال 1393 تا کنون پرداخت نکرده است این رقم به یک هزار و 120 میلیارد تومان رسیده و شهرداری حکم دریافت این مبلغ را گرفته است اما متاسفانه اجازه به اجر گذاشته شدن این حکم را نمیدهند تا این مبلغ به وسیله قانون از حساب نفت به حساب شهرداری اهواز واریز شود.
ایزدی افزود: مسئولان مربوطه که اجازه اجرای حکم گرفته شده را نمیدهند؛ معتقدند که شرکت نفت خوزستان این مبالغ را ندارد که بخواهد پرداخت کند و مبلغ یاد شده باید از حساب وزارت نفت پرداخت شود.
وی با بیان اینکه معاون اول رئیس جمهور نیز از موضوع مطلع شده و گفتند که این کار نباید انجام شود، گفت: بیش از 220 حلقه چاه در اهواز وجود دارد اما یک ریال عوارض بابت این چاههای نفت پرداخت نمیشود و قرارداد تمام 85 درصد نفتی که از استان خوزستان استخراج میشود در تهران بسته و به همین علت نه تنها هیچ ارزش افزودهای به استان خوزستان پرداخت نمیشود بلکه 3 درصد از آن به جیب شهرداری تهران میرود.
عضو شورای شهر اهواز ادامه داد: نمایندگان اهواز و خوزستان در مجلس و بهویژه نمایندگان مردم در مجلس خبرگان رهبری باید برای گرفتن حق مردم کمک کنند و اگر این اتفاق رخ دهد بدون شک اهواز و استان خوزستان به توسعه مورد نیاز دست پیدا میکند.
وی با بیان اینکه طلب شهرداری از صنایع آلاینده حدود 700 میلیارد تومان است، گفت: شهرداری میتواند از محل درآمدهای دریافتی از صنایع آلاینده بیشتر از آنچه که امروزه کار میکند به توسعه پروژههای عمرانی و زیرساختی کلانشهر اهواز بپردازد.
انتهای پیام/ ز