ولایتی: مسلمانان هزار سال پرچمدار تمدن بودند

ولایتی: مسلمانان هزار سال پرچمدار تمدن بودند

رئیس هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: حکیم ابوریحان بیرونی از جمله جامع‌ترین دانشمندان تراز اول تمدن اسلامی بود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، نشست خبری همایش بین‌المللی هزاره ابوریحان بیرونی با حضور دکتر علی‌اکبر ولایتی رئیس هیئت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی، مهدی محقق رئیس هیئت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عصر روز شنبه 18 اسفندماه در محل انجمن برگزار شد.

 ولایتی در این نشست ضمن قدرانی از تلاش‌ها و زحمات استاد گرانمایه محقق و بلخاری در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با بیان اینکه جرج سارتن یکی از نویسندگان تاریخ علم هر بخش از قرون مختلف اسلامی را به نام برجسته‌ترین دانشمند آن قرن معرفی می‌کرد، گفت: سارتن در نامگذاری قرن پنجم، بین شیخ‌الرئیس و ابوریحان بیرونی تردید داشت که در نهایت حکیم ابوریحان بیرونی را به خاطر اینکه اهل تجربه و دقت بود و تا از مطلبی اطمینان حاصل نمی‌کرد، آن را نمی‌پذیرفت، به این حکیم بزرگ اختصاص داد.

رئیس هیئت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: حکیم ابوریحان بیرونی به زبان‌های متعددی همچون سانسکریت، فارسی، عربی و خوارزمی (شعبه ای از زبان فارسی) و یونانی تسلط کامل داشت و تألیفات و کتاب‌های این حکیم بسیار ارزشمند و از کتب فلسفی معنوی برجسته است.

 ولایتی با تأکید بر اینکه حکیم ابوریحان بیرونی منجم، ریاضیدان و تقویم شناس برجسته و بزرگی بود، گفت: محمود غزنوی تصمیم به قتل او به خاطر تشیع و ارادتش به اهل بیت (ع) داشت، اما از آنجایی که ابوریحان بیرونی منجمی بزرگ بود و به احکام نجوم اشراف کامل داشت، از تصمیم خود منصرف شد و او را همراه خود به غزنین برد و ابوریحان بیرونی نیز در این سفر ضمن فراگیری زبان سانسکریت و علوم روز موفق به نگارش کتاب های ارزشمندی گردید.

رئیس هیئت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه حکیم ابوریحان بیرونی از جمله جامع‌ترین دانشمندان تراز اول تمدن اسلامی بود، اظهار داشت: اگر بخواهیم 5 دانشمند جامع الاطراف که در تمدن اسلامی جامع عمل می‌کنند نام ببریم، قطعاً باید یکی از آنها ابوریحان بیرونی باشد که به اهل بیت(ع) علاقه داشت.

 ولایتی اظهار داشت: مسلمانان هزار سال پرچمدار تمدن بودند و در قرون وسطی که اروپایی‌ها در تاریکی بودند، مسلمانان 1100 ریاضی دان در تاریخ تمدن اسلام و 14 هزار متن پزشکی که نقش مهمی در طب داشت، داشتند.

 حسن بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این نشست گفت: بنا بر روایات و تحقیقات اخیر حکیم ابوریحان بیرونی دوم رجب سال 440 هجری قمری وداع گفتند که به تاریخ امروز هزارمین سال درگذشت این دانشمند برجسته است.

وی افزود: از آنجایی که دکتر ولایتی دغدغه احیاء و حفظ تمدن ایرانی اسلامی را دارند، تصمیم گرفتیم با استفاده از امکانات عظیم دانشگاه آزاد اسلامی و پتانسیل های بالقوه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، همایش بین‌المللی هزار ابوریحان بیرونی را در سال 98 برگزار کنیم.

 بلخاری ادامه داد: تجدید چاپ کتابهای حکیم ابوریحان بیرونی، ساخت پیکره و تندیس، ساخت و بازسازی مقبره بزرگان و دانشمندان از جمله اقداماتی است که در راستای حفظ تمدن اسلامی صورت گرفته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon