ثبات بازارها با عرضه کامل کالاهای اساسی در بورس کالا

ثبات بازارها با عرضه کامل کالاهای اساسی در بورس کالا

یک نماینده مجلس گفت: استفاده از سازوکارهای سنتی، نرخ‌گذاری دستوری و بعد تلاش برای رعایت قیمت‌های دستوری در اقتصاد دیگر جواب نمی‌دهد و باید به سراغ استفاده از ابزارهای مختلف از جمله ابزارهای مالی بورس کالا برویم.

عزت الله یوسفیان ملا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم درباره تنظیم و تعادل بازار کالاهای اساسی با استفاده از ظرفیت‌های بورس کالا گفت: ماه‌ها است شاهد نوسانات قیمتی در بازار کالاهای اساسی هستیم و این امر باعث شده امکان برنامه‌ریزی و پیش‌بینی قیمتی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان دشوار شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: در این بین برای اتخاذ راهکارهای صحیح و جذاب، باز هم شیوه‌های قدیمی برای تنظیم بازارها در پیش گرفته می‌شود که دیگر در منسوخ شده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه شاهد این هستیم که برای ثبات و آرامش در بازارها به سمت اقداماتی می‌رویم که مسکن مقطعی هستند و به عواقب کار و ایجاد مشکلات بیشتر در آینده ای نزدیک فکر نمی‌کنیم.

نماینده مردم آمل در مجلس اظهار داشت: امروز نگرانی عموم مردم پیرامون فساد و رانت عده ای خاص است که در پی نوسانات اخیر ارزی این نگرانی شدت گرفته و با حذف زمینه های فساد در اقتصاد، باید این اعتماد عمومی را به جامعه برگردانیم.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه حل بخشی از مشکلات فعالان اقتصادی و صنایع به خصوص در حوزه کشاورزی در ماده 32 برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که با اجرای آن اطمینان خاطری برای آینده فعالیت های اقتصادی ایجاد می شود، گفت: در این ماده مقرر شده است که تنظیم بازار محصولات کشاورزی و اساسی با استفاده از ابزارهای موجود در بازار سرمایه و بورس کالا صورت بگیرد؛ به طوری که دولت به جای استفاده از روش های سنتی مثل نگهداری انبار برای کنترل بازار، از قراردادهای بلندمدت و مکانیسم های بازاری استفاده کند.

یوسفیان ملا افزود: ضمن اینکه این اجازه به نهادهای تنظیم گر بازار داده شده است تا از ابزارهای بورسی مانند فروش بلندمدت محصولات برای مدیریت بازار استفاده کنند.

به گفته این نماینده مجلس، در صورت تحقق این اتفاق و کنار رفتن روش‌های سنتی برای تنظیم بازارها، مشکلاتی همچون نوسانات غیرمعمول قیمت کالاهای اساسی و تحمیل بار مالی سنگین به دولت برای تنظیم بازارها مرتفع خواهد شد و با توجه به بهره‌گیری بیشتر از بورس کالا، شفافیت و اطمینان خاطر جای فساد و رانت را در جامعه می‌گیرد.

 عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر این که باید به جایی برسیم که همه فعالان اقتصادی و صنایع به این باور برسند که استفاده از ابزارهای مالی می‌تواند، ریسک نوسانات قیمت محصولات در آینده را پوشش دهد و این به معنای حفظ سرمایه آنها است، گفت: در دنیا از بورس‌های کالا استفاده‌های متعددی می‌کنند و ما نیز باید رفته رفته با تکرار و تاکید به استفاده از ابزارهای مالی بورس کالا، صنایع را با مزیت‌های این بازار آشنا کنیم تا دیگر شاهد این آشفتگی‌های مستمر در بازارها نباشیم.

نماینده مردم آمل در مجلس اظهار داشت: در دنیا دولت‌ها در روند تولید، توزیع و قیمت‌گذاری‌ها دخالت مستقیم ندارند و این موارد به بخش خصوصی و مردم سپرده شده است و دولت‌ها فقط وظیفه حاکمیتی خود را انجام می‌دهند؛ در کشور ما نیز باید دولت دست از تصدی‌گری بردارد و امور را به مردم بسپارد.

عرضه زنجیره تولیدات در بورس

یوسفیان ملا تصریح کرد: با بررسی نوسانات قیمتی و آشفتگی بازارها طی ماه‌های اخیر به این نکته می‌رسیم که نبود شفافیت و در واقع، مشخص نبودن فعالیت‌ها در بازار کالاها از اصلی‌ترین عوامل ایجادکننده فساد بوده است، در این بین بخشی از کالاها که در بورس کالا عرضه می‌شود، آمار شفافی دارد اما بخش دیگر اصلا مشخص نیست که چگونه معامله می‌شود و از این رو، عرضه زنجیره تولیدات در بورس کالا نیز یکی دیگر از اقداماتی است که برای سالم‌سازی اقتصاد ضروری است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان گفت: باید رفته رفته اقتصاد را به سمت بهره‌گیری از روش‌های کارآمد همچون ابزارهای مالی بازار سرمایه سوق دهیم، به طوری که بیمه فعالیت‌های اقتصادی و تامین مالی صنایع باید در آینده‌ای نزدیک از مسیر بازار سرمایه محقق شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon