حوزه هنری مالک معنوی "هزارپا" در نمایش خانگی/ چه کسی فیلم را دو قسمتی کرد؟
زمانی که فیلم سینمایی هزارپا وارد شبکه نمایش خانگی شد، اعتراضات و ابهامات زیادی را به همراه داشت و مخاطبان نمایش خانگی بعد از خرید پک فیلم متوجه شدند که یک فیلم سینمایی را در قالب یک سریال خریداری کردهاند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بعد از حواشی پخش فیلم سینمایی «هزارپا» یا بهتر بگوییم مینی سریال هزارپا اعتراضات رسانهها و مخاطبان در فضای مجازی بالا گرفت که چرا باید به این شکل با مخاطب برخورد کرد و برای کسب سود بیشتر دست به هر طرفندی زد. تسنیم هم نسبت به این اقدام واکنش نشان داد.
روابط عمومی موسسه هنرهای تصویری سوره، هم به این قضایا واکنش نشان داد و بیانیهای به این شرح صادر کرد:
«به گزارش روابط عمومی موسسه هنرهای تصویری سوره؛ در هفته گذشته پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران یعنی فیلم سینمایی «هزارپا» در نمایش خانگی عرضه شد. همزمان با پخش این فیلم اعتراضهای بسیاری از سوی مردم و رسانهها نسبت به نحوه، قیمت فیلم و دو قسمتی شدن آن مطرح شده که پارهیی از انتقادها، متوجه موسسه هنرهای تصویری سوره وابسته به حوزه هنری بوده است. این در حالی است که امتیاز پخش نمایش خانگی فیلم «هزارپا» اساسا، به موسسه ریز موج واگذار شده است و در این خصوص هیچ مسئولیتی متوجه موسسه هنرهای تصویری سوره نیست.
علیرضا اقبالی مدیر بازرگانی موسسه ریزموج، نسبت به حواشی مطرح شده گفت: نسخه نمایش خانگی فیلم با نسخه سینمایی فیلم هزارپا متفاوت است. ما در نمایش خانگی توانستیم نسخه اصلی کارگردان را که 205 دقیقه است پخش کنیم؛ در واقع 85 دقیقه از فیلم هزارپا در سینما پخش نشده است و مخاطب این صحنهها را برای اولین بار خواهد دید. اما متأسفانه، زیرساختهای سختافزاری از قبیل کیفیت و ظرفیت DVD در ایران، پاسخگوی نیاز ما یعنی پخش فیلم 205 دقیقهای را ندارد. بههمین بهناچار فیلم را 2 نسخه دیویدی نمایش خانگی عرضه کردیم.
وی ادامه داد: در مورد قیمت نسخه نمایش خانگی هزارپا نیز به مخاطبان این اطمینان را میدهیم قیمت نسخه نمایش خانگی هزارپا ارزانتر از دیگر مدلهای پخش تمام شده است. حتی با توجه به 85 دقیقه فیلم که تا بحال دیده نشده است و برای اولین بار توزیع میگردد، نسخه نمایش خانگی فیلم، هزارپا را با نصف قیمت واقعی آن عرضه کردهایم. وی ضمن تشکر از همراهی همه مردم و رسانهها اظهار امیدواری کرد زیرساختهای فنی و سختافزاری در ایران بهبود یابد تا شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.»
"هزارپا" در حوزه هنری چه میکند؟!
این در حالی است که به گفته علیرضا اقبالی مالک معنوی این فیلم در شبکه نمایش خانگی همچنان موسسه هنرهای تصویری سوره است و مشخص نیست مسئول اصلی این اتفاق در فرآیند توزیع هزارپا چه کسی است؟ همچنین به لحاط فنی هم امکان جای دادن کل فیلم در یک پک وجود داشت و این موضوع را میتوان از اساتید تدوین سینما هم جویا شد. پکی که حتی شامل یک DVD باشد.
خبرگزاری تسنیم هم، درباره همین موضوع با علیرضا اقبالی مدیر بازرگانی موسسه ریزموج به گفتوگو نشست. وی در این رابطه توضیح داد: بعد از این اتفاق انتقادات زیادی به ما شد و تماسهای متعددی با ما برقرار شد. ما خیلی در موضوع مالی فیلم ورود نداشتیم ولی با توجه به اینکه 18 سال در این زمینه فعالیت میکنم و با مشکلات نمایش خانگی آشنا هستم این انتقادات به حق و به جاست، آن هم با توجه به مشکلات اقتصادی اخیر مردم. از طرف دیگر حق معنوی این اثر بسیار بالا بود و قابل قیاس با سایر محصولات نبود. موسسه رسانههای تصویری سوره اول از وزارت ارشاد درخواست دادند چون بدون مجوز که نمیشود یک تومان هم قیمت را بالا برد پس حتما مصوبه و تأییدیه آن را باید میگرفتند. خواسته اصلی آنها این بوده که اجازه دهند محصول هزارپا را که یک کالای لاکچری است و به خاطر اینکه محصول گرانی است با قیمت 20 هزار تومان در نمایش خانگی توزیع کنیم.
وی درباره اینکه چه کسی این درخواست را از وزارت ارشاد داشته توضیح داد: کسی که پول داده و مالکیت آن را خریداری کرده این درخواست فروش 20 هزار تومانی را از وزارت ارشاد داشت یعنی همان موسسه رسانههای تصویری سوره، ارشاد با این موضوع مخالف کرد و قبول نکرد و در نهایت به این جمعبندی رسیدند که به جای اینکه این محصول را در یک قسمت توزیع کنند و در بازار ایجاد هیجان کنند فیلم در دو قسمت و در قالب یک مینیسریال توزیع شود. این کلیت اتفاق است که افتاده.
علیرضا اقبالی خاطر نشان کرد: خیلی خوشحالم که جامعه بهصورت ریزبینانه به موضوعات میپردازد چون میدیدم در مباحثی مانند کالاهای پروتئینی و بقیه اعتراضی نمیکنند ولی خوشحالم نسبت به این محصولات اینچنین واکنش نشان میدهند. البته من به کسانی هم که انتقاد میکردند یک نکته را یادآوری کردم و آن اینکه مطمئن باشید از سال بعد دیگر فیلمهای سینمایی گرید A و A+ خریداری و توزیع نمیشود و این انتقادات باعث میشود کسی سمت سینمای گران قیمت نرود.
وی افزود : ما با بحران مخاطب در نمایش خانگی مواجهیم وقتی کسی در این حوزه سرمایهگذاری میکند انتظار بازگشت سرمایه خود را دارد وگرنه دیگر وارد این حوزه نمیشود. البته لازم است درباره این اثر تأکید کنم سوره مالک معنوی اثر است و پروانه آن به نام ماست.
مدیر بازرگانی موسسه ریزموج با پذیرش انتقادات نسبت به این موضوع بیان کرد: باید قبل از توزیع اطلاعرسانی صورت میگرفت و مردم میدانستند فیلم در دو قسمت توزیع میشود. به عنوان مثال خانمی با من تماس گرفت و گفت من بیمار خاصم و با هزار امید و آرزو به دخترم گفتم این فیلم را خریداری کن. بعد فهمیدم قسمت دوم هفته آینده میآید و من به توجه به شرایط این بانو از او عذرخواهی کردم و یک پک هدیه برایش ارسال کردم. اما شما هم مشکلات مارا در نظر بگیرید شرکت ریز موج با 2500 نیرو امروز تنها 400 نفر در آن فعالیت میکنند. من ندیدم سرمایهگذاری پارسال در این حوزه ورود کرده باشد و امسال هم دوباره سرمایهگذاری کند.
با تمام این تفاسیر لازم به ذکر است اگر واکنشها در زمان گرانی و رفتارهای خارج از عرف در هر زمینهای چه پروتئین و غلات و چه کالاهای فرهنگی بدین شکل وجود داشت دلالان و کسانی که قصد سوءاستفاده از شرایط به نفع خود را داشتند اینگونه عمل نمیکردند و در همان ابتدا از بروز رفتارهای بعدی جلوگیری میشد.
انتهای پیام/