تهران| کار در حوزه فرهنگ عمومی دشوار و دیربازده است

تهران| کار در حوزه فرهنگ عمومی دشوار و دیربازده است

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به تزریق بیش از ۶۰ درصد بودجه اختصاصی به استان‌ها گفت: کار در حوزه فرهنگ عمومی دشوار و دیربازده است و خروجی مناسب مستلزم کار در صف و ستاد با یکدیگر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، سید محمدرضا موالی‌زاده عصر امروز در ششمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان تهران با اشاره به آسیب‌شناسی شورای فرهنگ عمومی اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی حدود 10 هزار نفر عضو دارد و قانونگذار نیز به خوبی ترکیب شورا را مشخص کرده که در رأس آن نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه و نایب رئیس آن نیز استاندار، مدیرکل ارشاد و غیره است.

وی بیان کرد: ظرفیت 10 هزار نفری در سراسر کشور محدود به مراکز استان‌ها نیست بلکه در شهرستان‌ها و حتی بخش‌ها نیز این شورا تشکیل می‌شود و ظرفیت‌های قابل توجهی وجود دارد که باید به بهترین شکل از آن بهره برد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به احصا موارد آسیب‌پذیر و نقاط ضعف و قوت حوزه‌های فرهنگی در جامعه افزود: فرهنگ عمومی کنش و واکنش‌های همگن آحاد جامعه نسبت به یک رویداد و فصل مشترک باورها و رفتار آحاد جامعه است که در این راستا برای برخی دستگاه مأموریت‌های مشخص فرهنگی تعریف شده اما در این شورا باید آنچه به حوزه فرهنگ عمومی مربوط می‌شود مورد بررسی قرار گیرد.

موالی‌زاده تصریح کرد: تصویب مصوبات فراوان و در بسیاری مواقع غیرضروری و عدم وجود ضمانت اجرایی کافی برای اجرای مصوبات از جمله مشکلاتی بود که سبب بهره‌وری با 2 رویکرد کارآمدی و اثربخشی مورد توجه قرار گیرد چرا که تا زمانی که شرایط بهتر ممکن است خوب کافی نیست و باید از شرایط موجود به سمت شرایط مطلوب حرکت کرد.

وی فقدان باور نسبت به جایگاه شورا از سوی برخی از اعضا و دستگاه‌ها را از دیگر مشکلات برشمرد و گفت: باید بپذیریم که این شورا بسیار مهّم و راهبردی است و به تعبیر مقام معظم رهبری اصلاح فرهنگ عمومی از همه کارها مهم‌تر و محور کارهای دیگر است لذا این مجموعه بسیار ارزشمند است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور همچنین تأکید کرد: عدم وجود بودجه کافی برای پیگیری تصمیمات شورا از دیگر مشکلاتی بوده که براساس این آسیب‌شناسی 15 سرفصل مشخص شد که نخستین آن گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی با 3 رویکرد ترویج فرهنگ کار، ترویج فرهنگ کار جمعی و اصلاح الگوی مصرف با رویکرد حمایت از کالای ایرانی است.

موالی‌زاده سپس با اشاره به دیگر سرفصل‌ها ادامه داد: سرمایه اجتماعی، اخلاق، امور زنان و خانواده، بهداشت، آسیب‌های اجتماعی، دین و فرهنگ، خردورزی، روح ملی، ایثار و شهادت، استفاده از ظرفیت جوانان، محیط زیست، معماری و شهرسازی به سبک ایرانی اسلامی و فضای مجازی نیز از دیگر سرفصل‌ها در این زمینه است.

وی با اشاره به ضرورت وحدت رویه و پیگیری گفتمان واحد در سراسر کشور بیان کرد: ولایتمداری، شجاعت، روحیه انقلابی‌گری و غیره از مؤلفه‌های قدرت‌مند فرهنگ عمومی است که البته در کنار رویش‌ها، ریزش‌هایی وجود دارد که باید اصلاح شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: کار در حوزه فرهنگ عمومی دشوار و در برخی موارد دیربازده است چرا که کار در حوزه فرهنگ با کار فیزیکی متفاوت است و چون با عقاید و باورها سرکار داریم نباید دلسرد شد.

موالی‌زاده افزود: امسال بیش از 60 درصد بودجه اختصاصی به استان‌ها تزریق شد چرا که معتقدیم کار اصلی در استان‌ها باید انجام شود یعنی توأمان در صف و ستاد باید کار صورت بگیرد، همچنین به دلیل اثرات تهران در کل کشور باید نگاه ویژه‌ای به این استان داشت و از این‌رو جلسه‌ای را به طور ویژه به موضوع تهران اختصاص می‌دهیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: محوریت برنامه جدید در سال 98 پرداختن به گام دوم انقلاب و بیانیه مقام معظم رهبری است تا بتوان آن را اجرایی و عملیاتی کرد.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon