۴۰۰ گونه گیاهی و جانوری متنوع بزرگ و کوچک در کشور شناسایی شد
معاون وزیر در امور باغبانی جهاد کشاورزی گفت: ۴۰۰ گونه گیاهی و جانوری متنوع بزرگ و کوچک در کشور شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمد علی طهماسبی ظهر امروز در همایش تجلیل از تولیدکنندگان نمونه عرصه کشاورزی استان کردستان اظهار داشت: 400 گونه گیاهی و جانوری متنوع بزرگ و کوچک در کشور داریم.
وی گفت: تنوع اقلیمی باعث فراهمشدن امکانات خوبی در کشور بهویژه در بخش کشاورزی شده اما متأسفانه چالشهایی همچون تبخیر و فرسایش خاک در این حوزه وجود دارد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، مدیریت این چالشها با استفاده از آبها و جلوگیری از روانآبهای مخرب را در کردستان یک ضرورت دانست و تصریح کرد: تخصیص 100 هزار هکتار آب و حل 70 درصد آن میتواند در آینده سرمایه عظیم و ارزش افزوده بسیار بالایی در این دیار ایجاد کند.
وی ادامه داد: بارش باران 700میلیمتری در برخی از مناطق استان کردستان حدود 29 هزار کیلومترمربع را زیرپوشش بارشهای خوب قرار داده و امیدواریم این برکات همچنان ادامه داشته باشد.
طهماسبی افزود: گرچه در کشت گیاهان دارویی و توسعه باغات در استان کردستان بارگذاری جدید بر روی منابع آب انجام نشده اما میتوان در واقع تأثیرات زیستمحیطی بسیار زیادی برای کشور ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه فعالیت یک واحد صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی از زنجیره ارزش و تولید در زمینه استان کردستان برای وزارتخانه مهم است، اظهار کرد: تولیدکنندگانی که در این زمینه پیشتاز توسعه کشاورزی هستند باید در تشکیل زنجیرههای تولید نیز پیشقدم باشند چراکه فرصت خوب ارزش افزوده، ناشی از فعالیتها و تولیدات به خود عرصه کشاورزی برمیگردد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، خواستار همراهی مردم در پیشرفت استان شد و گفت: وزارتخانه برای تشکیل سرمایه بیشتر در کردستان تلاش میکند اما باید کل مجموعه بخش کشاورزی و مردم نیز همدل و یکصدا در راستای توسعه این دیار گام بردارند.
وی تولید 30 تن رقم انگور دیم در کردستان را نشان از پیشرفت بیشتر و توسعه دیگر محصولات کشاورزی دانست و گفت: امسال براساس گزارشات دریافتی، تولیدکننده نمونه استانی از زمین دیم خود، 45 تن انگور برداشت کرده و این یک فرصت خوبی برای ایجاد ثروت و ارزش افزوده است.
بهگفته معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، اگر احداث گلخانههای کوچک میان توتفرنگیکاران استان باب شود، میتوان ضمن ایجاد درآمدزایی طول دوره برداشت را نیز افزایش داد و بیشترین بهرهوری را از آب و زمین داشت.
انتهای پیام/ش*