سامانه اسناد ملی و آرشیو ملی هنر راهاندازی میشود
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از راهاندازی آرشیو ملی هنر در شهر شیراز خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی صبح امروز، 21 اسفندماه در ساختمان کتابخانه ملی برگزار شد.
بروجردی در این نشست با اشاره به برنامههای این سازمان در سال آینده، از راهاندازی آرشیو ملی هنر در شهر شیراز خبر داد و گفت: کتابخانه ملی دومین کتابخانه در جنوب غرب آسیا در جهت تامین منابع است؛ از این جهت این آرشیو به منظور دسترسی آسان و نگهداری اسناد در شهر شیراز که شهر فرهنگ و هنر است راهاندازی میشود.
وی در ادامه همچنین از راهاندازی سامانه اسناد ملی ایران خبر داد و افزود: مناقصه راهاندازی این سامانه در اسفندماه برگزار میشود.
بروجردی از افزایش ضریب امنیتی ساختمان آرشیو ملی خبر داد و اضافه کرد: آرشیو ملی که مهمترین اسناد کشور را در اختیار دارد، سیستم اطفای حریق نداشت. در سال جاری تلاش کردیم تا ضریب امنیتی این ساختمان را افزایش دهیم. در حال حاضر میتوانیم با قاطعیت اعلام کنیم که ضریب امنیتی این مرکز در حال حاضر استاندارد است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین در ادامه به دیجیتالسازی منابع اشاره و اضافه کرد: مهمترین سامانه که از سالهای قبل در این زمینه فعال بود، سامانه رسا بوده اما طی 10 سال گذشته به روز نشده بود. این سامانه طی هشت ماه گذشته به روز شده و اطلاعات جدیدی وارد سامانه شد.
وی از راهاندازی سامانه حمد خبر داد و یادآور شد: این سامانه مخصوص حافظه ملی و دیجیتال است. مناقصه این سازمان نیز در پایان امسال برگزار میشود.
بروجردی همچنین از راهاندازی موزه کتاب در ساختمان 30 تیر خبر داد و اضافه کرد: کتابخانه ملی 81 سال پیش در ساختمان 30 تیر شکل گرفت، اما طی سالهای گذشته به دلیل تغییرات ایجاد شده، نهایتاً به فراموشی سپرده شد که چنین ساختمانی به عنوان نماد کتابخانه ملی وجود دارد. قرار است موزه کتابت به این ساختمان منتقل و با همکاری شهرداری، موزه کتاب در این ساختمان راهاندازی شود.
به گفته رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛ این کتابخانه 9 میلیون منبع کتابخانهای دارد که از این تعداد سه میلیون منبع کتابی و پنج میلیون منبع مطبوعاتی و نشریات است. هدف ما این است که از طریق بهینهسازی، خدمات بهتری به مراجعهکنندگان و متقاضیان حتی در خانه، ارائه شود تا به این شعار برسیم که کتابخانه ملی در خانه هر ایرانی.
بروجردی در ادامه با بیان اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی حافظ زبان فارسی در سطح جهان است، برای انجام این ماموریت به نحو احسن لازم بود اقداماتی انجام شود. نخستین این اقدامات، راهاندازی بایگانی راکد بود. این بایگانی تاکنون شکل نگرفته بود در حالی که طبق قانون، سازمان موظف به راهاندازی این بایگانی بود. در حال حاضر با مذاکراتی که با استانداری صورت گرفت، زمینی به وسعت هشت هزار متر در پردیس در اختیار سازمان قرار گرفت و مراحل ساخت این بایگانی در دست انجام است.
وی با بیان اینکه کتابخانه ملی در حال حاضر 12 شعبه استانی دارد، از استانداردسازی در استانهای اصفهان، یزد و خراسان خبر داد. بروجردی همچنین در ادامه از تدوین و ابلاغ استاندارهای لازم در زمینه تولید منابغ سندی و تولید اسناد الکترونیک خبر داد و گفت: گام بعدی، تعیین تکلیف اسناد بود که لازم بود تا اسناد در دستگاههای دولتی از نظر سری، محرمانه و ... طبقهبندی شود که این کار در شواری اسناد انجام شده است.
فریبرز خسروی، معاون کتابخانه ملی، نیز در این نشست درباره برنامه این کتابخانه برای ایام نوروز گفت: کتابخانه ملی تنها در روز اول فروردین تعطیل است. همچنین ساعت کاری کتابخانه در روز 29 اسفندماه نیز تا 17 در نظر گرفته شده است. روز دوم فروردین نیز ساعت کاری تا ساعت 19 خواهد بود و شیفت شب نیز از ساعت 21 آغاز به کار خواهد کرد.
وی همچنین درباره سامانه جامع کتابهای خطی نیز توضیح داد و گفت: برآورد میشود که 600 هزار نسخه خطی فارسی موجود باشد. تاکنون 40 درصد این سامانه شکل گرفته و تمرکز اولیه بر نسخ خطی فارسی در ایران است. در مراحل بعدی، نسخ خطی فارسی در دیگر نقاط جهان طبق برنامهریزی انجام شده، در سامانه اطلاعرسانی خواهد شد. هدف این است که هرجا کتاب فارسی وجود دارد، چراغی در جهت معرفی آن روشن شود.
انتهای پیام/