هشدار معاون استاندار مرکزی نسبت به پسماندهای عفونی مطبها
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با بیان اینکه علوم پزشکی دقت کند اگر مطبها قرارداد دارند قوانین را رعایت کنند گفت: بیمارستانها و مطبهای پزشکان استان مرکزی موظف به عادیسازی پسماندهای عفونی هستند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهروز اکرمی ظهر امروز در جلسه کارگروه امنیت غذایی استان مرکزی با اشاره به ضرورت عادیسازی پسماندهای عفونی اظهار داشت: پسماندهای عفونی اعم از بیمارستانها و مطبها طبق ماده قانونی برعهده تولیدکننده است، یعنی بیمارستان اگر پسماند عفونی تولید کرد خود مسئولیت تبدیل آن به پسماند عادی را دارد.
وی افزود: بنابراین قانون صراحتا این را مشخص کرده، اما نظارت با علوم پزشکی و محیط زیست است و دستگاههای نظارتی بسیاری دخیل هستند و نگران نظارت آن نباید بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: همه بیمارستانها و مطبهای پزشکان در سطح استان موظف به عادیسازی پسماندهای عفونی هستند، چون در غیر اینصورت دانشگاه علوم پزشکی میتواند شاکی شود و فرد متخلف را به مراجع قضایی و تعزیرات ارجاع دهد.
اکرمی بیان کرد: در بیمارستانها مشکلی نداریم و پسماندهای عفونی عمده بیمارستانها به شکل بهداشتی دفن میشود، مشکل در بخش مطبها بوده که خود پزشک طبق قانون موظف است برای پسماند عفونی مطب خود اقدامات قانونی را انجام دهد.
وی ادامه داد: مطبها میتوانند به این منظور با شهرداری قرارداد ببندند، البته قرارداد نه به این معنا که پسماند عفونی خود را به سطل زباله سر خیابان منتقل کند به هیچ وجه این قرارداد قابل قبول نیست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی عنوان کرد: علوم پزشکی دقت کند اگر مطبها قرارداد دارند قوانین را رعایت کنند، طبق مهلت داده شده به مطبها، از هفته آینده دانشگاه علوم پزشکی موظف است که بر نحوه مدیریت پسماندهای عفونی مطبها نظارت داشته باشد تا اگر قرارداد دارند مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی باشد.
اکرمی اضافه کرد: قرارداد با هر مجموعهای باید با نظارت دانشگاه علوم پزشکی باشد و مورد تایید دانشگاه قرار گیرد، مطبهایی هم که شامل قانون پسماندها میشود 345 مورد است و اگر موردی بود که در لیست وجود نداشت به طور حتم اعلام شود.
وی افزود: در رابطه با کشتارگاه هم کشتارگاههایی که در سطح استان مشکل بهداشتی دارند باید مشخص شوند و به شهرداری ذیربط اعلام شوند و مهلتی برای بهداشتی شدن آنها تعیین شود تا بعد از آن اقدامات قانونی را انجام دهیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی تصریح کرد: در رابطه با کارخانه الکلسازی هم محیط زیست برای جلسه آینده باید گزارش دقیق بیاورد تا در این کارگروه برای آن تصمیم گرفته شود.
انتهای پیام/ش