گزارش کامل تسنیم از اختتامیه جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور در خرمشهر + تصاویر

گزارش کامل تسنیم از اختتامیه جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور در خرمشهر + تصاویر

مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور در شهر خرمشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا اعزامی به خوزستان, مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور با حضور حجت‌الاسلام عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه ، سردار غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حجت الاسلام تویسرکانی نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، سردار یعقوب سلیمانی فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج، خانواده معظم شهدا، جانبازان, ایثارگران و زائران راهیان نور شب گذشته 21 اسفند 97 در سالن شهید جهان آرا مجتمع اردوگاه شهید باکری شهر خرمشهر برگزار شد.

 

سردار سلیمانی: جشنواره ره‌آورد سرزمین نور بستری برای تبیین آثار هنری دفاع مقدس است

در ابتدای این مراسم, سردار یعقوب سلیمانی فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج در سخنانی گفت که جشنواره ملی ره‌آورد سرزمین نور در نوع خود یکی از مردمی‌ترین جشنواره‌ها در کشور محسوب می‌شود که در عرصه فرهنگ و هنر در جهت تعالی و تحقق برنامه‌های راهیان نور فعالیت می‌کند و امسال شانزدهمین سال حضورش را پشت سر می‌گذارد.

وی افزود: جشنواره ملی ره‌آورد سرزمین نور در 4 بخش مردمی، بخش بین‌الملل، بخش ویژه و بخش‌های حرفه‌ای و در 20 رشته فعالیت خودش را آغاز کرده است و امسال شاهد ارسال بیش از 36 هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره بودیم.

سلیمانی با بیان اینکه امام خامنه‌ای درباره حرکت راهیان نور معتقدند که راهیان نور یک فناوری جدید است و ابزاری جهت استفاده از ثروت عظیم دفاع مقدس محسوب می‌شود، افزود: نسل‌های بعد باید از این گنج تمام‌نشدنی استفاده و امید پیدا کنند و خودشان را بشناسند و عرصه‌های دفاع مقدس را نباید فراموش کرد.

فرمانده قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج تأکید کرد: راهیان نور یکی از بسترهایی است که می‌توان به‌واسطه آن حماسه‌ها، ایثارگری‌ها و فداکاری‌ها را به نسل امروزی انتقال داد.

وی گفت: امام خامنه‌ای تأکید ویژه‌ای داشته‌اند که نباید گذاشت که گنجینه دفاع مقدس دچار تحریف شود و ما در راهیان نور تلاش می‌کنیم که واقعیت‌های دفاع مقدس را به نسل امروزی معرفی کنیم.

سلیمانی با بیان اینکه راهیان نور در تداوم دفاع مقدس قرار دارد، افزود: یکی از ویژگی‌های مهم سفرهای راهیان نور مردمی بودن آن است. جشنواره ره‌آورد سرزمین نور بستری برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس و مستند کردن و تبیین کردن آثار هنری است که باید به آن اهتمام و توجه داشته باشیم.

سپس سردار غلامحسین غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین پشت تریبون حاضر شد و در خسنانی گفت: این جشنواره بهانه‌ای است برای مرور آنچه در 8 سال دفاع مقدس رخ داد؛ البته آنچه در دفاع مقدس رخ داد و بزرگی کار رزمندگان اسلام در این قالب قابل بیان نیست.

وی ادامه داد: دفاع مقدس 8 ساله همانطور که گفته شده حقیقتاً کربلا بود، در کربلا امام حسین (ع) از امکانات دنیوی چیزی در اختیارش نبود، تنها خودش بود و اهل بیت بزرگوارش بر سر اجرای تکلیف خود محاسبه دنیوی نکردند و حضرت نیز به اسارت اهل بیت فکر نکرده بود.

سردار غیب پرور راه نجات و رستگاری امروز ما تنها از رهگذر باورکردن جوانان می‌گذرد

سردار غیب پرور کربلای ایران را مینیاتوری از کربلای امام حسین (ع) دانست و گفت: ملت ما در دفاع مقدس محاسبات دنیوی نکرد، مردم ما به نبود تجهیزات و اینکه همه دشمنان از شرق تا غرب دست در دست هم مقابل ما ایستاده اند فکر نکرد و می‌گفت نمی‌خواهد توسری خور و ظلم پذیر باشد.

سردار غیب پرور افزود: مگر پیام انقلاب اسلامی جز این بود که ما در پناه دین خدا می‌خواهیم روی پای خودمان بایستیم؟

وی با بیان اینکه امام حسین (ع) را یاران ناب همراهی کردند و عیار ولایتمداری این یاران انقدر معتبر بود که امام خود را در تاریکی شب رها نکردند، افزود: در دفاع مقدس، از آذربایجان تا خراسانات، از خطه غیرتمند شمال تا فارس و کرمان و یزد وایلام و هرمزگان و کرمانشاه و بوشهر، همه و همه آمدند تا بگویند ما نسبت به اسلام، تکلیف داریم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه صحنه دفاع مقدس حقیقتاً کوچک‌شده کربلای سال 61 هجری است، گفت: آنچه که در محرم سال 61 رخ داد اعم از دلدادگی، ایثار، از خودگذشتگی، توکل، صبر و وفا، در دفاع مقدس نیز رخ داد.

سردار غیب‌پرور با بیان اینکه در دفاع هشت ساله همه اعم از پیر و جوان و میانسال و کهنسال آمدند اما اکثر رزمندگان اسلام را قشر جوان تشکیل می‌داد، عنوان کرد: معدل سن شهدای ما در دفاع مقدس حدود 22 سال و نیم بود و دنیا باید ببیند که در دفاع از عقیده و انقلاب، جوانان ما کمر همت را محکم می‌بندند و سختی‌ها را تحمل می‌کنند.

وی افزود: امروز کسانی که احساس می‌کنند گذشته خوبی نداشته اند اما خواهان یک انقلاب درونی هستند، زندگینامه شهید شاهرخ ضرغام را بخوانند و ببینند که خدواند عالم چگونه او را نورانی کرد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه گنج‌های هشت سال دفاع مقدس را باید استخراج کرد، گفت: راه نجات و فلاح و رستگاری امروز ما تنها از رهگذر باور کردن جوانان می‌گذرد.

سردار غیب‌پرور ادامه داد: از سال‌های گذشته به ویژه در سال 97 با مشاهده سلسله بیانات نورانی رهبر معظم انقلاب، توجه ویژه ایشان را به قشر جوان در می‌یابیم. این توجه ویژه، نه از سر تعارف بلکه از روی حکمت است.

وی در پایان با بیان اینکه جوانان امروز کسانی هستند که آینده انقلاب بیمه‌شده فعالیت آنهاست، به شرطی که ما آنها را باور کنیم گفت: در راهیان نور خبری از هتل‌های چند ستاره نیست اما قطعه قطعه این سرزمین میقات عشق است.

حجت‌الاسلام حاجی صادقی: راهیان‌نور زمینه‌ای برای زنده نگه داشتن جوانان است

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالله حاجی صادقی نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از دیگر سخنرانان این مراسم بود. او در سخنانی گفت که   دفاع ما مقدس بود چرا که این حماسه و جنگ ما جلوه الهی به خود گرفته بود.

وی عنوان کرد: راهیان‌نور زمینه‌ای برای زنده نگه داشتن جوانان است. امروز جوانان ما نیز با دشمن در حال جنگ هستند و با حضور در مناطق عملیاتی با حماسه و آرمان‌های شهدا آشنا می‌شوند.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: جبهه برای شهدا سختی نداشت بلکه آنها در این فضا عاشقانه حضور داشتند و به سوی لذت‌های معنوی پرواز کردند.

حجت الاسلام حاجی صادقی افزود: لذت‌های مادی و دنیوی در مقابل لذت‌های عظیم معنوی ناچیز و هیچ بود، شهدای ما با این لذت‌های معنوی آسمانی شدند.

وی اظهار کرد: شهیدان در جبهه‌ها تابع ولایت بودند و حماسه هشت سال دفاع مقدس تجلی ولایتمداری بود.

برگزیدگان امسال به زوایای پنهان مناطق عملیاتی و دفاع مقدس و راهیان نور پرداختند

در ادامه بیانیه هیئت داوران شانزدهمین دوره جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور قرائت شد که متن آن به شرح زیر است:

«رشد چشمگیر کمی و کیفی یکی از بارزترین نمودهای آثار جشنواره امسال است، آن‌سان که انتخاب برترین‌ها از میان گزینه‌های متعدد، فرآیندی دشوار و بحث‌برانگیز و البته خرسندی بخش برای هیات داوران بود.تنوع گونه‌ها و لحن‌ها و سبک‌های مختلف هنری در بخش ها و رشته های مختلف ، ویژگی دیگر آثار جشنواره امسال است. توجه بازدیدکنندگان راهیان نور به موقعیت ها و موضوعات مختلف ادبی ، خاطره ، دلنوشته ، داستان ، فیلم ، فیلم نامه ، پوستر ، کتاب ، شعر ، فضای مجازی و...، غنای موضوعی آثار امسال و فاصله‌شان را از قالب‌های یکسان دوران گذشته نوید می‌دهد.. مدت‌های مدید بود که آثار واصله به دبیرخانه ، به دلایل مختلف، گرفتار نوعی یکنواختی و یکسانی و همسانی شده بود.

باعث خوشنودی است که برگزیدگان امسال، این قالب محدود را شکستند و ذهن خود را به زوایای مختلف و خصوصا پنهان و گم گشته های مخلتف مناطق عملیاتی و دفاع مقدس و راهیان نور بردند تا گستره‌های وسیع و پس‌زمینه‌های عریض و تنوع چشم‌اندازها، قالبی در خور نام و هویت این جشنواره پیدا کنند. تلاش زائران و دلسوزان این عرصه در جشنواره جاری، برای نقب زدن به لایه‌های زیرین این فضای پرمخاطره و حساسیت‌برانگیز، چه تاریخ جنگ تحمیلی هشت ساله که در برگیرنده حماسه دفاع شهیدان و ایثارگران و آزادگان بی‌ادعا است، و چه تاریخ معاصر چهل ساله که بحبوحه‌ای از پیروزی‌ها و شکست‌ها و مقاومت‌ها و رادمردی‌ها و پهلوانی‌ها است، تحسینی در خور می‌طلبد.

موقعیت‌شناسی مسئولان ، متولیان و زائران در درک روح زمانه و نیازسنجی‌های روزگار ما، از دیگر نکته‌های پرتامل جشنواره امسال است. چه آن زائری که گوهر ناب آرامش و مسالمت را در فضای عصبیت‌زده کنونی می‌جوید و چه آن دیگری که با یادآوری تهدیدهای گذشته و حال جزم‌اندیشان پیرامونی، بر دفاع از پیکره وحدت ملی و گم گشته های پنهان فرهنگ دفاع مقدس تاکید می‌کند.انسجام روایی، آغازبندی و پایان‌بخشی منطقی، ضرباهنگ روایت، توجه به عمق و باورپذیر بودن انگیزه‌های رفتاری و موقعیتی ، و حل شدن ایده و درونمایه در تاروپود بخش ها و رشته های مختلف این جشنواره بایسته‌های کمتر دیده‌شده این عرصه است.

جشنواره امسال نشان داد که فضای عمومی و روح حاکم بر اردوهای راهیان نور و فرهنگ دفاع مقدس ، بضاعتی در خور دارد و در نگاهی واقع‌بینانه و نه کمال‌گرایانه و خیالی، درصد آثار برترش به دیگر آثار، چیزی کم از درصد آثار برتر جشنواره‌های داخلی ندارد.

برماست که این ظرفیت را پاس بداریم و با افراط و تفریط‌های بی‌جا در حسن‌جویی زیاده از حد و عیب‌جویی گشاده از وسعت، ضایعش نکنیم.نزد هیات داوران، جز سنجه‌های علمی و هنری و اصولی ، معیار دیگری برای ارزیابی آثار ملاک نبود.

همه زائران راهیان نور ، فرزندان این خاک و دیارند و هر اثری که طبق قوانین جاری، به بخش مسابقه راه یافته است، اثری محترم است و سهمی برابر با سایرآثار برای ارزیابی عادلانه دارد.

آنچه به عنوان نتایج داوری جشنواره در اعلام نام برگزیدگان مطرح می‌شود، برآیند و معدل بینش و دانش و تجربه علمی و عملی اعضای هیات داوران است. امیدواریم داوری ما با خرد و وجدان جامعه هنری و هنردوست باشد.

اعضای هیأت داوران جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور دوره شانزدهم ، از میان 36 هزار اثر واصله به دبیرخانه دائمی این جشنواره ، تعداد 60 اثر را در بخش های:متن ادبی، دلنوشته ،خاطره ،عکس موبایل، عکس حرفه ای، شعر ،داستان ،نمایشنامه، فیلم نامه ،مستند، نماهنگ ،وب سایت،اپلیکیشن، تحقیق و پژوهش ،کتاب و انیمیشن برگزیده می‌داند.

در خاتمه توفیقات روزافزون برگزارکنندگان و شرکت کنندگان را از خداوند متعال مسالت داریم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته»
  

اسامی نفرات برگزیده شانزدهمین دوره جشنواره ملی ره آورد سرزمین نور به شرح زیر است:

دلنوشته: عفت خادمی, سمیه صارمی, آمنه شیری, فاطمه پیرزاد, اکرم کیانی, زهرا شرفی, حدیث رائیجی, پریا متین, آرش سپهری

متن ادبی: سهیلا سپهری, سمیه صارمی, عابدین زارع, پوریا اسکندرزاده, زهرا شرفی, اکرم کیانی, مرضیه قوهستانی, صبا رضایی, کیان یزدانی

شعر کلاسیک: حسین عبدی, خدابخش صفادل, داود رحیمی و محمد کاظمی نیا

شعر آزاد: مجتبی صفدری, رویا خادمی, مصطفی توفیقی

شعر کودک:گلنلز عبدی

 شعر محاوره: سارا یاری

خاطره: سهیلا سپهری, مصطفی قهرمانی, سیده شیلا چشمه خاور, فاطمه دهقان, علی محمدی, آنیتا وامتی, زهرا زهره وند, امیرمحمد صمدی نیکو

عکس حرفه ای: داود کهن ترابی, پویا بیات, محمدرضا احمدی اتوئی

عکس موبایل: سمیرا رمضانی,پژمان مولایی, سیده نازنین قریشی

انیمیشن:حسین نصیری

مستند: مستند بانو؛ محمد حسن حبیبی, مستند مدرسه تا مدرسه؛ علی علیزاده, مستند هنگام رفتن است؛ رویا حیدری   

نماهنگ: نماهنگ همسنگری؛ سید جواد هادی اصل, نماهنگ اردی جهنم؛ فاطمه رضوان فر

 پژوهش:جعفر کریمی

وب سایت:حامد کیهانی

 اپلیکیشن موبایل: احسان دادخواه تیرانی

داستان: مائده عبدی, راحله پاشایی, زهرا کیانی, کتاب آخرین قایق, مسعود حاجی پهلوان

 فیلم نامه: مژگان روشن زاده, عزیز اله محمدپور, رضا بسطامی

 نمایشنامه: مرتضی راوش, زهرا روحی,محسن صفری

انتهای پیام/

اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
اختتامیه جشنواره ملی رهآورد سرزمین نور
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران