۳۶ سال مجاهدت "شیخ طه" در همدان؛ از تلاش برای حفظ وحدت تا کاهش آسیب‌های اجتماعی


36 سال مجاهدت "شیخ طه" در همدان؛ از تلاش برای حفظ وحدت تا کاهش آسیب‌های اجتماعی

گام دوم انقلاب آغازی برای آینده‌ای امیدبخش است؛ آینده‌ای که باید به دست جوانان رقم خورد؛ همان‌طور که جوانان دیروز با تحمل سختی‌ها، طاغوت را ریشه‌کن کرده و به پشتیبانی از انقلاب برخاستند؛ انقلابی که مرهون مجاهدت افرادی چون "شیخ طه محمدی" است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، 14 سال پیش بود که به همدان آمد؛ دل از دیار پدری کند و راهی مرکز استان شد تا سکان هدایت دینی و سیاسی دارالمجاهدین را در دست گیرد.

مأموریتی خطیر که همه وقت خود را وقف آن کرد و در کنار وظیفه اصلی خود به اقدامات فرهنگی و علمی همت گمارد؛ اقداماتی چون راه‌اندازی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا که میراث ماندگاری برای پایتخت تاریخ و تمدن به‌شمار می‌رود.

 57 ساله بود که به همدان آمد و زعامت و رهبری دینی مردم استان همدان را با حکم مقام رهبر معظم انقلاب بر عهده گرفت و از سال 83 تاکنون نه‌تنها امام‌جمعه همدان بود که همچون پدری دلسوز سعی در ایجاد وحدت و وفاق بین گروه‌های مختلف داشت و خدمات ارزشمندی برای استان انجام داد.

خدماتی که استقلال یافتن نماز جمعه برخی شهرها از مرکز استان، راه‌اندازی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی، حضور در مدارس و پاسخگویی به شبهات دینی و اعتقادی دانش آموزان و راه‌اندازی بنیاد صیانت از خانواده از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.

تغییر نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با حکم رهبری و خداحافظی "شیخ طه محمدی" از میعادگاه نماز جمعه در 17 اسفند 97 بهانه‌ای شد تا به‌مرور خدمات ارزشمند او در طول این سال‌ها بپردازیم.

مدرسه امیرالمؤمنین(ع) و مصلای بزرگ نماز جمعه دو یادگار ارزشمند شیخ طه در پایتخت تاریخ و تمدن

محمود احدیان از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است که حالا مسئولیت معاونت اجرایی ستاد برگزاری نماز جمعه شهر همدان را بر عهده دارد.

وی با اشاره به کارهای آیت‌الله محمدی، نماینده سابق ولی‌فقیه در همدان گفت: نیمه دوم سال 1361 بود که به دستور رهبری از قم به فامنین بازگشته و امام جمعه این شهر شد و 22 سال در این مسئولیت ماند.

احدیان در گفت‌وگو با "تسنیم" بیان کرد: در طول این سال‌ها خدمات ارزشمندی را برای فامنین انجام داد که راه‌اندازی مدرسه علمیه فامنین، بهسازی شهر و ساخت مسجد اعظم به مساحت 5 هزار متر مربع از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.

وی افزود: سال 83 پس از  کناره‌گیری آیت‌الله موسوی همدانی به دلیل کهولت سن و بیماری از سمت خود با حکم رهبری به‌عنوان "نماینده ولی‌فقیه در استان" منصوب‌شده و به همدان آمد.

معاون اجرایی ستاد برگزاری نماز جمعه شهر همدان مطرح کرد: آیت‌الله محمدی در طول این سال‌ها سعی کرد تا با منش خاص خود بین مسئولان همدلی ایجاد کند و تلاش برای ایجاد وحدت و دوری از مسائل حاشیه‌ای، رویکرد همیشگی او بود.

احدیان تأکید کرد: وی همواره در تلاش بود تا فضای دوستی و تفاهم را بین افراد تأثیرگذار جامعه برقرار کرده و این روحیه در نماز جمعه شهرهای دیگر استان هم حاکم باشد.

وی با اشاره به کارهای عمرانی و عام‌المنفعه نماینده سابق ولی‌فقیه در استان هم اعلام کرد: ساخت مصلای بزرگ نماز جمعه در تپه تاریخی مصلی به مساحت 20 هکتار از مهم‌ترین این موارد است که مرحله نخست آن 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اما به دلیل کمبود اعتبار بلاتکلیف مانده است.

این فعال فرهنگی شهر همدان گفت: پیگیری برای ساخت مدرسه علمیه امیرالمؤمنین در منطقه گردشگری روستای "حیدره" و به وسعت 9 هکتار از دیگر کارهای آیت‌الله محمدی است که بخشی از آن ساخته شده، اما آن هم در گیر و دار مشکلات مالی است.

احدیان با اشاره به فعالیت‌های علمی وی هم بیان کرد: این شخصیت علمی و فلسفی با بهره‌مندی از علوم مختلف در سال 83 بنیاد علمی بوعلی سینا را راه‌اندازی کرد؛ مرکزی که فعالیت‌های علمی و فرهنگی متعددی انجام می‌دهد و ریاست این مجموعه هم با خود او بوده است.

وی مطرح کرد: تکمیل طرح گسترش حسینیه امام خمینی(ره) برای اقامه نماز جمعه و افزایش ظرفیت فضای مسقف حسینیه از 4 هزار به نزدیک 10 هزار نفر از دیگر کارهای ارزشمند اوست درحالی‌که پیش از این با مشکل کمبود فضا برای اقامه نماز جمعه به‌ویژه در ماه مبارک رمضان روبرو بودیم.

احدیان گفت: ساخت مدرسه علمیه خواهران در همدان و شهرستان‌ها به کمک ائمه جمعه شهرستان‌ها و سخنرانی در مناطق مختلف کشور با دعوت استان‌ها از دیگر کارهای نماینده سابق ولی‌فقیه در همدان به شمار می‌رود.

بنیاد صیانت از خانواده، ابتکار ارزشمند آیت‌الله محمدی در ایران/ 620 زوج  دست رد به سینه طلاق زدند

راه‌اندازی بنیاد صیانت از خانواده از دیگر کارهای ارزشمند و قابل‌توجه شیخ غیاث‌الدین طه محمدی در همدان است؛ بنیادی که در عمر کوتاه سه‌ساله توانسته از بروز آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرده و منشأ خیر باشد.

عضو هیئت‌مدیره بنیاد صیانت از خانواده همدان در مورد چگونگی شکل‌گیری این مرکز اجتماعی و فرهنگی به "تسنیم" گفت: منشأ این بنیاد به زمستان سال 93 برمی‌گردد، آیت‌الله محمدی در خطبه نماز جمعه با اشاره به افزایش طلاق در بین زوج‌ها به دلیل مسائل جزئی و پیش پا افتاده تأکید کرد که باید بزرگان شهر دست به دست هم دهند تا از این معضل اجتماعی جلوگیری کنند.

مصطفی وزینی افزود: پس از آن وی برای راه‌اندازی بنیاد صیانت از خانواده همت گمارده و 60 تا 7 نفر از بزرگان و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی همدان را دور هم جمع کرده و از بین آن‌ها 7 نفر به‌عنوان "هیئت‌مدیره" انتخاب شدند.

وی بیان کرد: هیئت‌مدیره هم یک نفر را به‌عنوان "مدیرعامل" انتخاب کرده و سپس بنیاد با کسب مجوز از وزارت کشور در سال 94 به‌طور رسمی آغاز به کار کرد.

وزینی با اشاره به روند کار بنیاد صیانت از خانواده اعلام کرد: با دادگستری هماهنگ شده تا پرونده‌های طلاق ابتدا به بنیاد ارجاع شود و در این مرکز با بهره‌گیری از مشاوران مجرب برای بررسی پرونده زوج‌ها و راهنمایی آن‌ها و برطرف کردن اختلافشان اقدام می‌شود.

وی مطرح کرد: مشاوران این مرکز را بازنشسته‌های فرهنگی، مشاوران ناجا و روحانیون با تحصیلات عالی تشکیل می‌دهند که سعی در برقراری صلح و صفا بین زوج‌ها دارند.

وزینی با بیان اینکه بنیاد صیانت از خانواده، طرحی ابتکاری از طرف نماینده سابق ولی‌فقیه در کشور است، تصریح کرد: تا پیش از همدان هیچ استان دیگری چنین مجموعه‌ای را ایجاد نکرده بود، اما آیت‌الله محمدی این مرکز را راه‌اندازی کرد که برکت‌های فراوانی برای مردم به همراه داشته و در طول 3 سال 620 پرونده طلاق به صلح و آشتی ختم شده است.

عضو هیئت‌مدیره بنیاد صیانت از خانواده گفت: پس از عملکرد موفق همدان، سایر استان‌ها با الگو گیری از آن برای ایجاد بنیاد اقدام کرده‌اند.

وزینی مطرح کرد: نماینده سابق ولی فقیه در استان برای راه‌اندازی بنیاد صیانت از خانواده در شهرستان‌های استان هم اقدام کرده و در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، این موضوع را مطرح کرد که مقدمات کار در برخی شهرها فراهم‌شده است.

وی افزود: از دیگر کارهای این مرکز برگزاری دوره آموزشی برای زوجینی که با هم آشتی کرده‌اند، مدتی پس از برگشت به زندگی هست تا مبادا دوباره ارکان زندگی‌شان متزلزل شود.

 ایستادن در خط مقدم رویارویی با فتنه از ویژگی‌های بارز آیت‌الله محمدی

وزینی گفت: آیت‌الله محمدی خود هم در جلسات آموزشی حضور پیداکرده و در کنار وظیفه سنگین نمایندگی ولی‌فقیه در استان بر کار بنیاد نظارت می‌کرد و هر از چند گاه هم از زحمات مرکز تقدیر می‌کرد.

وی بیان کرد: ویژگی بنیاد صیانت از خانواده همدان این است که رسیدگی به پرونده افراد در آن رایگان و صلواتی است و ترتیبی داده‌شده تا پرونده هر قشر به مشاوری از جنس خود آن‌ها واگذار شود یعنی پرونده زوج طلبه به مشاور روحانی یا پرونده زوج‌های فرهنگی به بازنشسته‌های فرهنگی ارجاع می‌شود.

وی تصریح کرد: این کار با هدف حفظ شأن مراجعه‌کنندگان انجام می‌شود و جای خوشحالی است که بنیاد امروز با گذشت 3 سال از آرزوی آیت‌الله محمدی برای کاهش طلاق حتی اگر یک پرونده در طول سال باشد موجب کاهش چشمگیر آمار ازهم‌پاشیدگی خانواده‌ها در مرکز استان شده است.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله غیاث‌الدین طه محمدی، سال 1326 در یکی از خانواده‌های مذهبی روستای "آقاج" فامنین متولد شد و با توجه به استعداد بالا پس از گذراندن درس‌های مقدماتی نزد برادرش "حاج میرزاعلی محمدی" در 12 سالگی راهی قم شد.

وی در شهر مقدس به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و از محضر استادان برجسته چون حضرت امام خمینی(ره)، آیت‌الله میرزا هاشم آملی، آیت‌الله مرتضی حائری، آیت‌الله شهید مرتضی مطهری، آیت‌الله محمدتقی بهجت، آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله نوری همدانی، آیت‌الله خزعلی، آیت‌الله سید محمدباقر سلطانی طباطبایی، آیت‌الله شهید مفتح، آیت‌الله طباطبایی، آیت‌الله جوادی آملی و آیت‌الله حسن‌زاده آملی بهره گرفت.

او در مبارزات انقلابی دوران طاغوت هم حضور مؤثری داشته و حتی پیش از 15 خرداد 1342 به دلیل اقدامات ضد رژیم چند بار بازداشت شده و در واقعه مدرسه فیضیه هم مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی در دفتر حضرت امام(ره) در قم به فعالیت پرداخت و در سال 1361 با حکم بنیان‌گذار کبیر انقلاب به‌عنوان "امام جمعه فامنین" منصوب شده و به زادگاهش بازگشت.

غیاث‌الدین طه محمدی سال 83 پس از کناره‌گیری آیت‌الله سید ابوالحسن موسوی همدانی از سمت خود به دلیل بیماری با دریافت حکم رهبری، نماینده ولی فقیه در استان شده و به همدان هجرت کرد.

او در عرصه سیاسی هم حضور فعالی داشته و با رأی مردم 2 بار به عضویت مجلس خبرگان رهبری درآمد و هرچند حالا دیگر امام جمعه همدان نیست، اما هنوز نمایندگی مردم در مجلس خبرگان را بر عهده دارد.

وی در دوران دفاع مقدس با حضور در جبهه نبرد و جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای پشتیبانی از انقلاب اسلامی گام برداشت و همیشه و در هر زمان سرباز واقعی ولایت و مدافع اسلام و انقلاب بود.

اعلام برائت از فتنه گران در حوادث سال 88 و بسیج مردم و ایستادن در خط مقدم دفاع از انقلاب و ولایت‌فقیه، خود گواه روشنی بر این ادعاست؛ امام‌جمعه‌ای که در عین فقاهت و معنویت، بصیر و شجاع هم بود.

ساده زیستی، کوشش وافر برای رسیدگی به مشکلات مردم، دلسوزی پدرانه و در کنار مردم بودن و همراهی با همه قشرها حتی اقلیت‌های مذهبی از دیگر ویژگی‌هایی بود که شیخ طه در طول 36 سال امام‌جمعگی با خود به همراه داشت.

و حالا این پدر دلسوز که چهره‌اش پیرتر از آن چه هست؛ نشان می‌دهد، پس از سال‌ها مجاهدت در 71 سالگی سکّان را به دست جوانی از همین آب و خاک می‌سپارد تا گام دوم انقلاب با قدم‌های محکم‌تری برداشته شود.

خبرگزاری تسنیم با قدردانی از  خدمات چندین ساله آیت‌الله غیاث‌الدین طه محمدی در استان همدان و آرزوی سلامتی و طول عمر برای این خدمتگزار صادق نظام جمهوری اسلامی به حجت‌الاسلام حبیب‌الله شعبانی" نماینده ولی فقیه در استان خوش‌آمد گفته و چشم امید به آینده می‌دوزد؛ آینده‌ای که به فضل الهی نویدبخش ظهور است و 40 ساله دوم عمر انقلاب را رقم می‌زند.

گزارش: سمیه مظاهری

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon