گفتوگو|نویسنده عراقی: سفر روحانی تاکیدی بر مخالفت عراق با تحریمهای آمریکا بود
یک نویسنده و تحلیلگر سیاسی عراقی سفر رئیس جمهوری ایران به کشورش را تاریخی توصیف کرد و گفت: پیام این سفر عدم پایبندی عراق به تحریم های اعمالی آمریکا علیه ایران بود.
"حسین الکنانی" نویسنده و تحلیلگر سیاسی عراقی در گفت وگو با خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم درباره اهمیت و دستاوردهای سفر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به عراق گفت: سفر رئیس جمهور ایران به عراق تاریخی و برای تاکید بر روابط گذشته پیونده دهنده عراق و جمهوری اسلامی ایران بود.
وی این سفر را در راستای روابطی راهبردی توصیف کرد و گفت: سفر رئیس جمهوری ایران حاوی پیامی برای کسانی بود که تلاش کردند تا از عراق به عنوان ابزار و رکنی اساسی برای محاصره تحمیلی آمریکا علیه ایران بهره برداری کنند.عراق هرگز به این تحریم های تحمیلی دولت آمریکا پایبند نخواهد بود و بخشی از این تحریم نخواهد بود. از این رو است که جمهوری اسلامی ایران، عراق را بخشی از راه تنفس اقتصاد خود و به شکست کشاندن ابزار تحریم آمریکا می داند.
الکنانی درباره تفاوت سفر رئیس جمهوری ایران و دونالد ترامپ همتای آمریکایی وی به عراق تصریح کرد: سفر رئیس جمهوری ایران با سفر رئیس جمهوری آمریکا به عراق قابل قیاس نیست. سفر رئیس جمهوری ایران در پرتو همه معیارها و عرف های دیپلماتیک صورت گرفت. همچنین رئیس جمهوری ایران اعتماد زیادی به امنیت عراق و ملت این کشور دارد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران به آنچه خواست شهروندان عراق است، متعهد است. همواره در سطح بالایی پشتیبان ملت عراق بوده است. از این رو است که مسئولان ایرانی وقتی به عراق سفر می کنند، به راحتی تردد می کنند و حتی زوار ایرانی در میان اهل و خانواده خود در همه استان های عراق تردد می کنند. رئیس جمهوری ایران می داند که حتی اگر به تنهایی به عراق بیاید، نه تنها احساس هیچ گونه نگرانی و دغدغه ای نمی کند بلکه برعکس، می داند که خانه های عراقی ها به رویش باز خواهد بود و می تواند با اطمینان خاطر از اقدامات، از یک خانه به خانه دیگر برود
وی با تاکید مجدد بر اینکه سفر رئیس جمهوری ایران و رئیس جمهوری آمریکا به عراق با هم قابل قیاس نیست، گفت: رئیس جمهور آمریکا با ترس و لرز و پشتیبانی جنگنده ها وارد عراق شد و روسای قوای سه گانه عراق ملاقات با او را رد کردند. از این رو، شاهد نمایان شدن نگرانی و دستپاچگی مسئولان آمریکایی بودیم. اما سفر رئیس جمهوری ایران به بغداد و سپس عزیمت به شهرهای کاظمین و کربلای معلی و نجف اشرف حاوی پیام های زیادی بود به مقصد رسید.
الکنانی درباره سخنان محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران مبنی براینکه ایران بدنبال منطقه ای قوی و نه یک کشور قوی است، گفت: درخصوص منطقه، بی شک به نفع کشورهای منطقه خواه عراق یا ایران و یا حتی عربستان نیست که جنگی روی دهد و عرصه تسویه حساب های کشورهای استکباری نظیر آمریکا شود که می خواهد اهداف خود به کشورهای منطقه را به بهانه های مختلفی دیکته کند. (جلوگیری از چنین امری) مسئولیت کشورها است که روابط تاریخی بین آنها برقرار است.
وی افزود: دولت آمریکا در حد توان خود در تلاش برای ایجاد تفرقه و کشمکش بین این کشورها است تا دستاویزی برای حضور خودش داشته باشد و اگر هیچ مشکلی بین این کشورها وجود نداشته باشد، دیگر نیازی به وجود دولت آمریکا و ارتش آمریکا در منطقه نیست. از این رو است که آمریکا با ادعای تهدید ایران علیه کشورهای عربی و سایر کشورها ، بدنبال کاشتن بذر ترس در دل بسیاری از آنها است. می خواهد بذر ترس را بکارد تا دستاویزی برای ادامه بقای خود در منطقه داشته باشد. آمریکا حتی مسئله بازگشت تروریسم را مطرح کرد و گفت که تروریسم همچنان وجود دارد تا از این طریق حضور پایگاه های خود در عراق را توجیه کند.. رهبران و مسئولان کشورها خواه در عراق یا جمهوری اسلامی ایران به خوبی آگاهند که دولت آمریکا در تلاش برای بهره برداری از این مشکلات است و همگان می دانند که اساسا بروز این مشکلات به خاطر دولت های آمریکا و عربستان است.
این نویسنده عراقی درباره قرارداد الجزایر بین کشورش و ایران گفت: موضوع اختلاف و اختلاف نظر بین کشورها مسئله ای بسیار طبیعی است که در سایه وجود افراد خردمند واندیشمندی که با تفکری منطقی و بدور از تنش ها می اندیشند، قابل حل است. در نتیجه درخصوص هر مشکلی، دوطرف می توانند به راه حل هایی بدور از تنش برسند که رضایت همه طرف ها را تامین کند.
وی با اشاره به حرکت ایران و عراق به سمت برداشتن روادید مسافران گفت: امنیت مرزها بین دوطرف عراقی و ایرانی برقرار است و در نتیجه دوطرف مشکلی واقعی درخصوص موضوع مرزها یا گذرگاهای مرزی یا تردد شهروندان دو کشور ندارند.
انتهای پیام/