همدان| نگذاریم چهارشنبه سوری یک عمر خاطره‌ تلخ بسازد


همدان| نگذاریم چهارشنبه سوری یک عمر خاطره‌ تلخ بسازد

متاسفانه هر سال با نزدیک شدن به پایان سال، صدای مهیب انواع انفجارها در کوچه پس کوچه‌های شهر همدان آرامش مردم را سلب می‌کند و پیشاپیش خبر از حوادث بد دیگر در ثبت آمار حوادث چهارشنبه سوری می‌دهد.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، بر اساس آماری در سال 94  حدود 99 نفر و یک سال بعد از آن هم 139 نفر در حوادث شب چهارشنبه سوری همدان به شکل‌های مختلف آسیب دیدند. در سال قبل هم(96) هم  حدود 94 نفر در شب چهار‌شنبه سوری در همدان آسیب دیدند. بر مبنای آمار بیش از 80 درصد مصدومان مردان یعنی نان‌آوران خانواده و بقیه هم بانوان بودند. با کمال تاسف در این آمار شهر‌های همدان و ملایر رتبه اول و دوم دارند. آسیب‌هایی که برخی از آن روحی است و تا سال‌‌ها درمانی ندارد یا آسیب‌های جسمی که هزینه کلان درمانی برای مردم دارد و بعضا هم جایگزین و درمانی برای عضو آسیب دیده نیست. اکنون سنت حسنه آتش‌بازی چهارشنبه سوری پایان سال در کشور راه به بیراهه آتش‌سوزی می‌برد.

آتش‌بازان هم می‌سوزند و هم می‌سوزانند، آسیبی که بخش عمده نصیب افراد کهنسال، نوجوانان و جوانان و بانوان می‌شود برخی چهارشنبه صوری به پا می‌کنند تا چهارشنبه‌سوزی را موجب شوند. پایان سال و آغاز سال جدید شمسی برای برخی به دلیل این خطا‌ها شادی نیست آغاز غم و اندوهی بزرگ است. آشفته‌بازاری  ترقه‌فروشی و ترقه‌بازی که فرصت سود‌جویی را نصیب افرادی کرده است که جیب خود را از آسیب جسمی و جانی مردم پر ‌می‌کنند.

تلاش پلیس برای تامین آسایش شهروندان

فرمانده انتظامی استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، با یاد‌آوری اینکه پلیس هیچگاه با شادی مردم مخالف  نبوده و نیست اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون پلیس موفق به کشف بیش 800 هزار عدد انواع مواد محترقه شد و با نزدیک شدن به پایان سال هم طرح  برخورد با فروشندگان و سوءاستفاده‌کنندگان از این فضا را  که موجب سلب آایش مردم می‌شوند افزایش می‌دهد.

سردار بخشعلی کامرانی صالح افزود: بخش عمده‌ای از مواد  محترقه کشف شده به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود و  پلیس هم با گزارش مردمی یا نظارت انتظامی و اطلاعاتی این اقلام خطر‌ساز را کشف می‌کند. به اصناف همه یاد‌آور‌دشدیم که طبق قانون اگر واحدی به فروش این مواد اقدام کند؛ پلیس با آن واحد صنفی برخورد قانونی خواهد کرد و اجازه فعالیت آن را لغو می‌کند.

وی  ابراز کرد:  نخستین اولویت پلیس تامین آسایس و امنیت مردم است و در این حوزه هم با هر فردی که  به شکل‌های مختلف آسایش مردم و انتظام جامعه را سلب کند، برخورد می‌کند. از والدین عزیز هم تقاضا داریم که به دلیل مشغله کاری در پایان سال از نظارت بر رفتار فرزندان خود غافل نشوند و اجازه ندهند در ساعتی که سال جدید فرا می‌رسد فرزندانشان به سمت خرید و استفاده از این مواد خطرناک بروند که بعد آسیب‌های جدی برای آنان ایجاد می‌کند و لحظات شاد پایان سال را به غم تبدیل می‌کند.

فرمانده انتظامی استان همدان گفت: موتورسوارانی که در تعطیلات نوروز و  به خصوص در شب چهارشنبه آخر سال به شکل‌های برای مردم مزاحمت ایجاد کنند و موجب سلب آسایش مردم شوند پلیس با هماهنگی که با دستگاه قضایی دارد این موتورسواران را با تشکیل پرونده تحویل دستگاه قضایی خواهد داد و موتور‌سیکلت آنان هم تا پایان تعطیلات نوروزی توقیف می‌شوند.
کامرانی صالح  اظهار داشت: هدف پلیس با همکاری رسانه‌ها افزایش اطلاع‌رسانی و آموزش خانواده‌ها از انواع آسیب‌های اجتماع ناشی استفاده از مواد محترقه است و  برخورد با هنجارشکنان از مطالبات به حق مردم است که پلیس تلاش وافری برای تحقق آن دارد.

آماده باش کامل آتش‌نشانی

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی  همدان گفت: با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال 101 نفر نیروی عملیاتی و 60 نیروی پشتیبانی در قالب 61 گروه‌کاری عملیاتی در 10 ایستگاه آتش‌نشانی شهر همدان با هدف تامین ایمنی شهروندان آماده باش هستند.

محمد‌رضا بیاناتی اظهار داشت:  افزون بر این اقدام‌ها، چهار  ایستگاه موقت شهری را هم با هماهنگی درون و برون سازمانی راه‌اندازی کردیم. تا موجب هم‌افزایی توان ارایه خدمات نیرو‌های آماده به خدمت آتش‌نشانی در شهر شود. بر اساس شرایط موجود، نبود ترافیک یا انسداد معابر شهری به هر دلیل؛ آتش‌نشانی همدان نیرو‌های خود را در باز ه زمانی 3 تا 7 دقیقه به محل حادثه می‌رساند.

وی با اشاره به اینکه مرخصی همه نیرو‌های آتش‌نشانی در بازه‌زمانی 27 اسفند تا 13 فروردین لغو است، ادامه داد: برای افزایش سرعت خدما‌ت‌دهی آتش‌نشانی همدان در شرایطی که ترافیک وجود دارد، 2 دستگاه موتور‌سیکلت آتش‌نشان و یک دستگاه موتورسیکلت چهار چرخ هم برای گذر از معابر کم عرض یا پرترافیک شهری همدان پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی همدان اظهار داشت: فقط در حوزه مقابله با حوادث آتش فعال نبودیم و در حوزه فرهنگ‌سازی از وقوع آن هم از نیمه بهمن امسال در حوزه آموزش‌های شهروندی حدود دو هزار و 500 دانش آموز را در 25 مدرسه شهر آموزش دادیم تا با آسیب‌های ناشی  استفاده از مواد محترقه و خطرات آن آشنا شوند.  حدود یک هزار پوستر آموزشی هم منتشر وبنر‌های هشداری را نصب کردیم.

راهکار کاهش آسیب‌های چهارشنبه سوری چیست؟

مدیر روابط عمومی فوریت‌های پزشکی استان همدان هم در‌این‌باره که بالاخره چاره کاهش این آسیب‌ها چیست؟، اظهار داشت: پیشنهاد شده که برای پر شدن خلا ناشی از نبود فضای تخلیه هیجان جوانان  و نوجوانان در پایان سال و به خصوص شب چهار‌شنبه سوری، مکان‌های تفریحی و گردشگری همدان با تخفیف و هزینه کمتر خدمات خود را ار‌ائه کنند تا رغبت و علاقه نسل جوان جامعه به این سمت گرایش یابد و کمتر به سمت استفاده از مواد محترقه خطرناک روی بیاورند.

عباس اولیا سمیع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، تصریح کرد: این مواد آتش‌زا  و پر سر و صدا به ظاهر شاد‌ی آفرین است، اما آسیب‌های شدید و درد‌آوری را بر جسم  و جان مردم در معرض انفجار یا شنیدن صدای آن تحمیل می‌کند که عمری ماند‌گار است؛ حتی بعضا موجب مشکلاتی برای بانوان باردار و افراد کهنسال می‌شود که جبران ناپذیر است.

وی با یاد‌آوری اینکه در شب چهار‌شنبه سوری همه پایگاه‌های امدادی فوریت‌ها پزشکی در حالت آماده‌باش هستند، افزود: از شهروندان کهنسال انتظار می‌رود که قبل از فرا‌رسیدن چهار‌شنبه‌ سوری پایان سال همه امور خود را انجام دهند یا حداقل در آن شب خانه بمانند و به فضای باز بیرون شهر وارد نشوند تا امکان حوادث و آسیب‌ها برای آنان کاهش یابد. همچنین در این مدت فوریت‌های پزشکی، آتش‌نشانی و پلیس ایستگاه موقت و مشترکی راه‌اندازی می‌کنند تا با وقوع حوادث به موقع وسریع به مصدمان آتش‌بازی و ترقه‌اندازی‌ها خدمات‌رسانی کنند.
سخنگوی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی همدان اظهار داشت: به محض وقوع حادثه درشب چهار‌شنبه سوری، نخستین اقدام تامین امنیت محل حادثه توسط نیروهای امداد‌رسان است. همچنین اگر شهروندان شاهد این حوادث بودند یا در موقعیت آن قرار گرفتند، باید خونسردی خود را حفظ کنند و در سریعترین زمان به  فوریت‌های پزشکی اطلاع دهند. در هنگام تماس با شماره 115  هم باید دقیق اطلاعات محل حادثه را اطلاع‌رسانی کنند.

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان همدان هم اظهار داشت:  اگر به طور کامل هم مراقب باشیم و دقت کنیم باز هم استفاده از وسایل آتش‌بازی ایمن نیست. اجرای این برنامه‌ها نیازمند فرد متخصص دارد. چرا که آمار حوادث نشان می‌دهد بازی با وسایل محترقه نه تنها برای افردی که از آن استفاده می‌کنند خطرناک است حتی برای افرادی، که این مواد را درست می‌کنند هم حوادث جانی و مالی در پی‌دارد.

 حسین بشری  افزود: همه وسایل آتش‌بازی که با عنوان‌های نارنجک، ترقه، منور و غیره می‌شناسیم، منفجره و آتش‌گیرنده است و صدمه‌های جبران ناپذیری برای شهروندان استان ایجاد می‌کند. این مواد خاصیت آتش‌گیری و انفجاری خودبه‌خودی دارند و باید همه شهروندان استان همدان از نگهداری این مواد در مقدار بسیار کم، درمنزل و محل کار، حمل در جیب لباس و کیف و خودرو به شدت پرهیز کنند.

 وی عنوان کرد: اگر شهروندان به هشدار‌ها توجه نکردند و به استفاده از  این مواد خطرناک روی آوردند باید باقی‌مانده مواد آتش‌بازی را سریع جمع‌ نکنند. حتماً 15 تا 20 دقیقه صبر و بعد مواد را در یک سطل محتوی آب بریزند و بعداز مطمئن شدن از خاموشی کامل آن در سطل زباله خالی کنند. برای خاموش کردن آتش در محیط بازی با آتش آب به اندازه کافی در دسترس داشته باشند.

معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان همدان اظهار داشت: شهروندان باید  به جد از قرار دادن مواد محترقه در ظرف‌های فلزی و شیشه‌ای پرهیز کنند چرا که در صورت انفجار هر ذره آن نقش یک ترکش کوچکی دارد و آسیب‌ها را شدید‌تر می‌کند. به رغم همه هشدار و تاکید‌ها در استفاده نکردن از وسایل آتش‌بازی و مواد محترقه؛ هر سال شاهد حوادث درد‌آوری در چهارشنبه سوری و پایان سال هستیم که باید شهروندان هشدار‌ها را جدی بگیرند تا شاهد صدمه‌های ناشی از این حوادث مانند سوختگی های شدید، از دست دادن چشم یا پاره شدن پرده گوش و غیره نباشند.

گزارش از حمید نصرتی قانعی

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon