واکنش های متفاوت مقامات اروپایی به رای مثبت پارلمان انگلیس برای تعویق تاریخ برگزیت


واکنش های متفاوت مقامات اروپایی به رای مثبت پارلمان انگلیس برای تعویق تاریخ برگزیت

بعد از رای مثبت پارلمان انگلیس به تعویق تاریخ برگزیت، مقامات اروپایی درباره مدت زمان این تعویق با هم اختلاف نظر داشته و نظرات متفاوتی دارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، پارلمان انگلیس پنج شنبه شب بالاخره  در ماراتون رای گیری ها برای چگونگی ادامه فرآیند برگزیت به سناریوی تعویق تاریخ برگزیت رای مثبت داد.

این نتیجه رای گیری با واکنش های متفاوتی از طرف مقامات اروپایی روبرو شد. "کاترینا بارلی"، وزیر دادگستری آلمان درباره این تصمیم اخیر پارلمان انگلیس واکنش محتاطانه ای نشان داده و اعلام کرد که تعویق تاریخ برگزیت ممکن است، اما ما باید بدانیم که با این زمان اضافی چه مسیری را می خواهیم آغاز کنیم.

وی تاکید کرد که تنها دادن زمان بیشتر راه حل این مسئله نیست.

"المار بروک"، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا هم از دولت انگلیس شفافیت در این باره که در صورت تعویق تاریخ برگزیت چه برنامه ای را خواهد داشت درخواست کرد. وی در این باره گفت که ما نمی خواهیم به سادگی دو و یا سه ماه دیگر مانند سابق به این روند ادامه دهیم.

وی با دید انتقادی به تعویق تاریخ برگزیت نگریسته و اظهار داشت که این تعویق می تواند بدین مفهوم باشد که انگلیس در انتخابات پارلمانی اروپا مشارکت کند. چنین اتفاقی به نظر من کم تر معنا و مفهومی دارد. کشوری که اتحادیه اروپا را ترک می کند نباید در انتخاب کمیسیون جدید و تصمیمات مالی میان مدت در این اتحادیه مشارکت کند.

"مارک روته"، نخست وزیر هلند هم درباره مذاکرات جدید درباره برگزیت با انگلیس ابراز تردید کرده و گفت: توافق برگزیت موجود با اتحادیه اروپا تنها توافق روی میز است.

وی پیش از آن موضع محتاطانه ای را درباره تعویق تاریخ برگزیت نشان داده و اظهار داشته بود که اول باید دولت انگلیس تصمیمات آشکاری را در این باره ارائه دهد.

"دونالد تاسک" ، رئیس شورای اروپایی البته خواستار تعویق طولانی مدت تاریخ برگزیت بوده و در پیامی توئیتری در آستانه نشست هفته آینده اتحادیه اروپا اظهار داشت که من از 27 عضو اتحادیه اروپا درخواست می کنم که برای تمدید طولانی تاریخ برگزیت موضع بازی را نشان دهند اگر انگلیس این را ضروری می داند که استراتژی برگزیت خود را مورد بازنگری قرار داده و هماهنگی ایجاد کند.

ترزا می، نخست وزیر انگلیس با تعویق تاریخ برگزیت تا 30 ماه ژوئن موافق است. حالا در این شرایط تا چهارشنبه آینده و یک روز قبل از نشست اتحادیه اروپا در بروکسل باید نمایندگان پارلمان انگلیس یک بار دیگر درباره توافق برگزیت رای گیری کنند.

اتحادیه اروپا هنوز درباره این مسئله که تعویق تاریخ برگزیت تا چه مدت باید در نظر گرفته شود تصمیمی اتخاذ نکرده است. قبل از آن باید از طرف لندن اعلام شود که چه می خواهد.

"یو لاینن"، از نمایندگان حزب سوسیال دموکرات پارلمان اروپا هم اعلام کرده است که تمدید تاریخ برگزیت برای انگلیس می تواند تنها تا شروع انتخابات اروپایی در 23 ماه می در نظر گرفته شود. وی به این ترتیب با نظر ترزا می برای تعویق این تاریخ تا اواخر ژوئن مخالفت کرده است.

"نوربرت روتگن"، رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان آلمان هم  درخواست کرده است که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در صورت لزوم تا پایان سال جاری میلادی به تعویق بیافتد. وی بر این باور است که برای انگلیسی ها باید یک تعویق طولانی مدت برگزیت وجود داشته باشد.

تصمیم گیری درباره تعویق تاریخ برگزیت باید در نشست شورای اروپا در پنج شنبه آینده انجام گیرد. قبل از این تصمیم گیری، 27 عضو اتحادیه اروپا می خواهند منتظر بمانند  ببینند که آیا ترزا می می تواند اکثریتی را برای توافق برگزیت در پارلمان لندن به دست آورد.

فرانسه هم یک پیشنهاد آشکار از طرف لندن تا نشست آینده اتحادیه اروپا را درخواست کرده است. خبرگزاری فرانسه با استناد به دفتر ریاست جمهوری این کشور تاکید کرده است که بدون شفافیت در این باره هیچ راه حلی وجود نخواهد داشت.

نمایندگان پارلمان انگلیس روز پنج شنبه با اکثریت قاطع برگزاری همه پرسی دومی درباره برگزیت را رد کردند.

سبزهای پارلمان اروپا در عین حال خواستار برگزاری همه پرسی مجددی در این باره از طرف لندن هستند. آن ها خواستار تغییر رویکرد لندن به عنوان پیش شرطی برای تعویق تاریخ برگزیت هستند. یکی از نمایندگان حزب سبز پارلمان اروپا در این باره گفته است که زمان آن رسیده که به جای یک رای گیری سوم درباره توافق برگزیت بریتانیایی ها این سوال را از خود بپرسند که آیا آن ها این توافق را می خواهند و یا جای خود را در اتحادیه اروپا می بینند.

رئیس فراکسیون سبزها در پارلمان اروپا هم اظهار داشته است که اگر انگلیسی ها در یک همه پرسی دوم تصمیم بگیرند که در اتحادیه اروپا باقی بمانند 27 عضو دیگر اتحادیه اروپا باید با آغوش باز پذیرای آن ها باشند.

انتهای پیام/     

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon