جزئیات ۵ ساله شدن تحصیل در هنرستانهای کشور
بازخوانی/ طبق تفاهمنامهای میان وزارت آموزشوپرورش و دانشگاه فنیوحرفهای، هنرستانها ۵ ساله میشوند و براین اساس دانشآموزان پس از سه سال تحصیل در هنرستانها دو سال هم در این دانشگاه تحصیل میکنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اردیبهشت سال 97 بود که علی زرافشان معاون وقت آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش از تدوین طرحی برای 5 ساله شدن هنرستانها خبر داد.
ماجرا بدین شکل بود که طبق گفتههای او، تفاهمنامهای با دانشگاه فنی وحرفهای منعقد شد که نخستین محور آن تنظیم برنامه درسی 5 سالهای بود تا دانش آموزانی که وارد هنرستانها میشوند به شکل پیوسته تا مقطع کاردانی ادامه تحصیل بدهند یعنی سه سال در آموزش و پرورش و دو سال در دانشگاه فنی و حرفهای، بر این اساس ورود آنها به دانشگاه بدون کنکور است و پس از اخذ مدرک کاردانی به عنوان تکنسین وارد بازار کار می شوند.
دانشآموزان کاردانش هم میتوانند به دانشگاه بروند
زرافشان گفته بود:دانشآموزانی که تمایل دارند به صورت تکنسین وارد بازار کار شوند میتوانند از طریق دانشگاه فنی و حرفهای ادامه تحصیل بدهند و برای آنها این امکان فراهم است البته اگر دانشآموزان شاخه کاردانش نیز تمایل ورود به دانشگاه را داشته باشند این امکان برای آنها فراهم است اما باید حدنصاب لازم در نمرات را کسب کنند همچنین دوسوم ظرفیت مخصوص دانش آموزان فنی و حرفهای است.
معاون وقت آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش عنوان میکند: از سه سال گذشته کارگروه مشترکی را بابت آموزشهای فنی و حرفهای با حضور متخصصان سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی و دانشگاه فنی و حرفهای تأسیس کردیم تا برنامه درسی دوره پنج ساله را تدوین کنند براین اساس دانشآموزان علاوه بر سه سال دوره هنرستان دو سال نیز در دانشگاه فنی و حرفهای مشغول به تحصیل میشوند.
پس از آن و در دی ماه سال 97، عبدالرسول عمادی که جایگزین زرافشان در معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش شده بود درباره 5 سالهشدن هنرستانها میگوید: اجرای برنامه کاردانی پیوسته در شاخه فنی و حرفهای از الزامات است و باعث افزایش گرایش به رشتههای فنی و حرفهای میشود، تعاملات مربوطه در حال انجام است و امیدواریم سال آینده به سرانجام برسد، تمایل دارم تمام هنرجویان شاخه فنی و حرفهای بتوانند مستقیما وارد دانشگاه شده و تکنسین شوند.
انتهای پیام/