حادثه تروریستی نیوزیلند|سلیمی‌نمین: ترویج نژادپرستی نتیجه عکس خواهد داد

حادثه تروریستی نیوزیلند|سلیمی‌نمین: ترویج نژادپرستی نتیجه عکس خواهد داد

عباس سلیمی‌نمین تحلیلگر مسائل سیاسی معتقد است "در حمله تروریستی روز گذشته در نیوزیلند انگلیسی‌ها پرچمدار شدند و این حادثه سناریوی جدیدی برای تقویت ناسیونالیسم و نژادپرستی در اروپا و آمریکا است".

عباس سلیمی‌نمین، تحلیلگر مسائل سیاسی، در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در تحلیل چرایی حادثه تروریستی روز گذشته در نیوزیلند که به شهادت و مجروحیت بیش از 80 مسلمان منتهی شد، اظهار داشت: من لازم می‌دانم این حادثه دهشتناک را خدمت همه مسلمانان تسلیت عرض کنم و امیدوارم واکنش درخوری نسبت به این حادثه در فضای رسانه‌ای کشور صورت گیرد. چند سال قبل وقتی چند نفر در حادثه تروریستی در  فرانسه کشته شدند، برخی رسانه‌‌ها به همدردی پرداختند و جماعتی مقابل سفارت این کشور شمع روشن کردند؛ لذا امیدوارم این جنایت نیز واکنش لازم را داشته باشند و یک روز عزای عمومی اعلام شود.

 

** ظهور انقلاب اسلامی موجب شد مسلمانان از فرهنگ و هویت خود دفاع کنند

وی با بیان اینکه "باید ببینیم چه مسائلی موجب شد که کار غرب به اینجا بینجامد"، گفت: این مسئله در آینده ابعاد گسترده‌تری خواهد یافت. مدت‌ها است غرب در ارتباط با اقلیت مسلمانان مقیم خود، دچار نگرانی جدی است. تلقی اولیه از حضور مسلمانان در جامعه غرب این بود که حضور آنها مشکلی نخواهد داشت و فرهنگ غرب آنها را درون خود هضم می‌کند؛ علی‌رغم پیش‌بینی افرادی مانند هانتینگتون، سردمداران غرب احساس بدی در این زمینه نداشتند تا اینکه پدیده‌ انقلاب اسلامی رقم خورد. ظهور انقلاب اسلامی یک هویت به مسلمانان داد که این هویت باعث شد مسلمانان نه‌تنها درون فرهنگ غرب هضم نشوند بلکه به‌‌شدت از شخصیت و فرهنگ خود دفاع کنند.

ماجرای سلمان رشدی با واکنش امام تبدیل به عکس همان چیزی شد که انگلیسی‌ها طراحی کرده بودند. لندن قصد داشت به‌صورت گسترده مسلمانان و پیامبر اسلام(ص) را تحقیر کند تا مسلمانان در سراسر جهان نتوانند ابراز شخصیت نمایند اما امام با حکم اسلامی ورق را برگرداند...

 

 

 

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به اینکه غربی‌ها در مواجهه با این پدیده یک خطایی با محوریت انگلیس صورت دادند، اظهار داشت: در برابر انقلاب اسلامی که هویت‌بخش بود، یک هجمه گسترده‌ای را انجام دادند و برنامه‌ریزی این حرکت هم با انگلستان و شروع آن با قضیه سلمان رشدی بود. ماجرای سلمان رشدی با واکنش امام(ره)، تبدیل به عکس همان چیزی شد که انگلیسی‌ها طراحی کرده بودند. لندن، قصد داشت به‌صورت گسترده مسلمانان و پیامبر اسلام(ص) را تحقیر کند تا مسلمانان در سراسر جهان نتوانند ابراز شخصیت نمایند اما امام با حکم اسلامی، ورق را برگرداند و این باعش شد احساس هویت مسلمانان چند برابر شود.

وی افزود: در حمله تروریستی روز گذشته در نیوزیلند هم، انگلیسی‌ها پرچمدار شدند. نیوزیلند یک کشوری است که تحت سلطه لندن قرار دارد و از طریق فرماندار منصوب انگلیس و زیر نظر ملکه اداره می‌شود. این پروژه، زمانی در نیوزیلند کلید می‌خورد که داعش شکست خورده است. در پروژه داعش، اینها بنا داشتند که مسلمانان عدالتخواه اروپا و مسلمانانی را که بر اعتقادات خودشان تأکید داشتند تحت پرچمی که خود ساخته و پرداخته بودند به دل جهان اسلام، گسیل دارند برای جهان اسلام بحران ایجاد کنند و ظرفیتی که در اروپا موجب نگرانی جدی شده بود، از درون مضمحل شود که خوشبختانه این پروژه هم جواب نگرفت و باز نتیجه عکس داد.

در پروژه داعش اینها بنا داشتند که مسلمانان عدالتخواه اروپا و مسلمانانی را که بر اعتقادات خودشان تأکید داشتند تحت پرچمی که خودشان ساخته و پرداخته بودند به دل جهان اسلام گسیل دارند و بحران برای جهان اسلام ایجاد کنند و ظرفیتی که در اروپا موجب نگرانی جدی شده بود، از درون مضمحل کنند...

 

 

 

سلیمی‌نمین با بیان اینکه مسلمانان اروپا و آمریکا از تهدید و فتنه‌ای که برایشان رقم خورده بود، عبور کرده و یک گام به‌طرف اسلام واقعی نزدیک‌تر شدند، خاطرنشان کرد: مسلمانان جهان در مقایسه اسلامی که ایران معرفی می‌کند با آنچه آمریکایی‌ها از اسلام نشان می‌دهند، قطعاً به‌طرف اسلامی سوق پیدا می‌کنند که ایران در لبنان و سایر جهان اسلام عرضه کرده است و حاوی عقلانیت و نوعی وزانت سیاسی فرهنگی است و در ابعاد مختلف می‌تواند تأثیرگذاری در همه ملت‌ها و سایر مذاهب داشته باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بعد از شکست داعش، جریانات دینی در اروپا متوجه یک تقابل آشکار شدند و واقعیت‌ها برایشان روشن شد. در برخی کشورها که نسبت به دین حساسیت داشتند، اکنون تمایل به‌سمت اسلامی که ایران منادی آن است دیده می‌شود، مثلاً "پوتین" درخواست می‌کند که اسلام ما در روسیه ارائه شود یا مثلاً "بشار اسد" خواهان گسترش ارتباطات دینی ما در سوریه می‌شود. این نیست که اسد تحت فشار قرار گرفته باشد، بلکه وی به این جمع‌بندی رسیده اسلامی که ایران عرضه می‌کند در مقایسه با اسلامی که آمریکا و انگلیس ترویج می‌کند، ظرفیت‌هایی برای کشورش به‌وجود خواهد آورد.

** حادثه نیوزیلند سناریویی برای تقویت نژادپرستی است

وی با ابراز اینکه "آنچه ما امروز در نیوزیلند شاهدیم حاصل برخی برنامه‌‌ریزی‌ها و یک سناریوی جدید برای تقویت ناسیونالیسم و نژادپرستی در اروپا و آمریکا است"، گفت: بسیاری از صاحب‌نظران و سیاستمداران کشورها می‌گفتند هزینه این حرکت بیشتر از فایده آن است زیرا نگران بودند که شکاف‌های اجتماعی درون جوامع را بیشتر می‌کند. هرچند معتقد بودند این سیاست ممکن است فضا را برای مسلمانان تهدید‌آمیز و سخت کند و برخی از اروپا خارج شوند اما به‌اعتقاد آنها یک گسل‌هایی را فعال می‌کند که جامعه‌‌شان را دچار چنددستگی، خواهد کرد.

سلیمی‌نمین با تشریح این نکته که دامن زدن به ناسیونالیسم و نژادپرستی جزئی از ماهیت سرمایه‌داری است و سرمایه‌داری، ناسیونالیسم و فاشیسم و تبعیض نژادی را درون خود می‌پروراند، خاطرنشان کرد: سرمایه‌داری برای آنکه چهره‌اش را آرایش کند، ماهیت درونی خودش را پنهان می‌‌کند و تاکنون هم پنهان کرده اما در برخی مقاطع مانند جنگ جهانی دوم آن را آشکار کرده است، در مواجهه با سوسیالیسم نیز این چهره خود را آشکار کرد و توانست از طریق ترویج ناسیونالیسم به یک دستاوردهایی نائل آید.

دامن‌زدن به ناسیونالیسم و نژادپرستی جزئی از ماهیت سرمایه‌داری است و سرمایه‌داری، ناسیونالیسم و فاشیسم و تبعیض نژادی را درون خود می‌پروراند، سرمایه‌داری برای آنکه چهره‌اش را آرایش کند، ماهیت درونی خودش را پنهان می‌‌کند...

 

 

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران خاطرنشان کرد: به‌خلاف آنچه برخی  تحلیلگران معتقدند روی‌کارآمدن ترامپ یک اتفاق و یک حادثه‌ بود اما با تأمل در سریالی به‌نام  "خانه پوشالی" متوجه می‌شوید نظام سیاسی در آمریکا از مدت‌ها قبل زمینه اجتماعی روی‌کارآمدن ترامپ را فراهم کرده بود. این‌گونه نیست که ترامپ براساس اتفاقات از دست خارج‌شده وارد عرصه سیاست شده باشد. برای آنکه ذائقه جامعه آمریکا را آماده پذیرش چنین شخصی کنند، چند سال کار کردند. آماده کردن جامعه آمریکا در این اثر هنری کاملاً روشن است.

** صهیونیسم به عادی‌شدن نژادپرستی نیاز دارد

این تحلیلگر مسائل سیاسی درباره چرایی تقویت رویکرد نژادپرستی، اذعان داشت: نژادپرستی در اسرائیل به‌‌شدت زیر سؤال رفته است و برای اینکه بتوانند نژادپرستی در اسرائیل را‌ عادی‌سازی کنند باید نژادپرستی را در اقصی نقاط ترویج کنند. در سریال خانه پوشالی تلاش می‌کنند جامعه آمریکا را برای پذیرش یک انسان فاسد و یک زن هرجایی به‌عنوان first lady در آمریکا متقاعد کنند. امروز صهیونیسم به این عادی شدن نژادپرستی نیاز دارد و الّا روند مطالبات ملت‌ها بر محکوم‌سازی نژادپرستی هرروز بیش از دیروز  می‌شود و به یک نقطه انفجار خواهد رسید؛ همان‌طور که در آپارتاید آفریقای جنوبی این روند طی شد. در لایه‌های پنهان، احساسات نسبت به نژادپرستی در اسرائیل روزبه‌روز تندتر می‌شود.

 انگلیسی‌ها در حال دنبال‌کردن پروژه جدیدی هستند اما  باید بدانیم که این پروژه هم مثل سایر پروژه‌های انگلیس که بر خباثت و رذالت بنا شده، نتیجه عکس خواهد داد.

 

 

وی افزود: عادی‌سازی نژادپرستی در اروپا و آمریکا می‌تواند مشکل اسرائیل را به‌زعم این سیاستمداران حل کند؛ لذا نژادپرستی را رسمیت بخشیدند. برای اولین بار نیست که انگلیسی‌ها برای حل بحران آمریکا و رژیم نژادپرست صهیونیستی، پیشتاز در ارائه راه‌حل شدند. شما اصلاً نمی‌توانید باور کنید که در نیوزیلند یک نفر، در مسجدی جمعی را هدف گلوله قرار دهد و بکشد و از آنجا به مسجد دیگری برود و جنایت را تکرار کند و کسی مانع وی نشود، ضمن اینکه نوع برخورد پلیس را ببینید که چهره یک جنایتکار را شطرنجی می‌کنند و مورد حمایتش قرار می‌دهند، ضمن اینکه "بى.بى.سى." فارسى این جنایت را "تروریستى" نخوانده بلکه آن را حمله مسلحانه قلمداد کرده است. به‌نظرم انگلیسی‌ها در حال دنبال کردن پروژه جدیدی هستند اما باید بدانیم که این پروژه هم مثل سایر پروژه‌های انگلیس که بر خباثت و رذالت بنا شده، نتیجه عکس خواهد داد.

سلیمی‌نمین با اظهار اینکه "ما یک سری مسلمانان میان اهل‌سنت و شیعه داریم که هنوز نسبت به انقلاب ــ نه اینکه در تعارض باشند ــ بلکه پیوند جدی نخوردند و اعتقاد ندارند که در برابر نظام سلطه باید بایستند"، گفت: نحله‌هایی هم در شیعه هستند که در برابر اندیشه امام نایستادند ولی حالتی خنثی دارند و ملاحظاتی را برای خودشان ایجاد کردند‌، اما با دیدن این برنامه‌هایی که در غرب صورت می‌گیرد به اندیشه امام نزدیک می‌شوند. توده‌ ملت‌ها دیر یا زود متوجه خواهند شد در این جنایت انگلیسی‌ها نقش دارند کما اینکه در مورد سلمان رشدی فهمیدند که وی را لندن به‌استخدام درآورده و قرارداد بسته، بعدها مسلمانان فهمیدند که توهین به پیامبر، توسط دولت انگلیس طراحی شده و در این قضیه اخیر هم دیر یا زود مسائل برای مسلمانان روشن خواهد شد و آنها را به اندیشه امام خمینی نزدیک می‌کند. این‌که امام می‌گویند هر مصیبتی داریم ناشی از قدرت‌های شیطانی است برای ملت‌ها روشن خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: در ماجرای داعش هم بخشی از جامعه جهانی متوجه شد پشت سر داعش قدرتی جز انگلیس و آمریکا نیست. در این قضیه هم که در حال دامن زدن به تضادها هستند، آگاهی جامعه اسلامی بالا می‌رود و تفکر امام جای خود را در میان نحله‌های مختلف بازتر میکند لذا نخواهند توانست نسبت به این اندیشه که "هرچه فریاد دارید علیه آمریکا بزنید" بی‌تفاوت باشند زیرا جامعه دینی خواهد فهمید که طراحی این جنایت‌ها جای دیگری است. دومین چیزی که عاید می‌شود توجه به اسلام در اروپا است. قدرت‌های شیطانی باید بدانند که با کشتار مسلمانان، فاصله از اسلام نه‌تنها کمتر نمی‌شود بلکه مسلمانان بر عقاید خودشان محکم‌تر و راسخ‌تر می‌شوند و اتحاد مسلمانان روبه‌روز، فزونی خواهد گرفت.

** رسانه‌ها یک روز عزای عمومی اعلام کنند

وی افزود: داخل کشور، حتماً باید یک حرکتی برای همراهی خود با مسلمانان جهان نشان دهیم و یک روز عزای عمومی توسط رسانه‌ها اعم از رسانه ملی و مطبوعات اعلام شود. در آینده، شاهد گرایش بیشتر به اسلام در اروپا خواهیم بود چرا که عزم مسلمانان بیشتر خواهد شد و تلاش آنها برای معرفی اسلام واقعی افزایش خواهد یافت. غرب نمی‌فهمد که شهادت موجب تقویت مواضع جماعتی خواهد شد که افرادی را در این مسیر از دست دادند و به‌غلط فکر می‌کنند از این به بعد افراد می‌ترسند به نمازجمعه و مسجد روند، ضمن اینکه اینها می‌خواهند دعوای مسیحیت و اسلام را ایجاد کنند که هرگز به چنین چیزی دست نخواهند یافت.

داخل کشور ما حتماً باید یک حرکتی برای همراهی خود با مسلمانان جهان نشان دهیم و یک روز عزای عمومی توسط رسانه‌ها اعم از رسانه ملی و مطبوعات اعلام شود. ما در آینده، شاهد گرایش بیشتر به اسلام در اروپا شاهد خواهیم بود چراکه عزم مسلمانان بیشتر خواهد شد و تلاش آنها برای معرفی اسلام واقعی افزایش خواهد یافت.

 

 

 

سلیمی‌نمین ابراز کرد: چند سال قبل نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت، رفته بودم. در غرفه بزرگترین شرکت توزیع کتاب‌ آمریکا رفتیم و درباره برخی کتاب‌ها که راجع به ایران بود صحبت کردیم و آنها هم با ما به صحبت نشستند. وقتی از غرفه آنها بیرون آمدیم رئیس‌شان دنبال ما بیرون آمد و گفت "در مواضع‌تان علیه صهیونیست‌ها مُصر باشید."، جرئت نمی‌کرد این حرف را مقابل کارمندانش به ما بگوید اما به ما گفت که "این موضع شما علیه نژادپرستی را قبول داریم اما جرئت نمی‌کنیم در آمریکا این بحث را مطرح کنیم".

** جنایت علیه مسلمانان اوج استیصال در برابر گسترش فرهنگ اسلامی

وی با بیان اینکه آنها با اقداماتشان به‌دست خودشان گرایش به اسلام را زیاد می‌کنند، اظهار داشت: این جنایت‌ها جهشی در توجه به اسلام ایجاد می‌کند. تا دیروز روند گرایش به اسلام در اروپا و حفظ فرهنگ مسلمان‌ها در دل اروپا یک نگرانی بود، عمدتاً ابراز نگرانی می‌کردند که بچه‌های مسلمان‌ با نخوردن غذا در مدارس، فرهنگ مستقل خود را تحمیل می‌کنند. این یک اعلام خطر بود و یک دوپارچگی را نشان می‌داد. زمانی با کار فرهنگی مسلمان‌ها را از مسیر خودشان خارج می‌کنند، یک زمانی با جنایت این کار را می‌کنند که بدترین راه‌حل برای ایجاد وحشت است و جوابی نمی‌گیرند؛ اوج استیصال را به‌نمایش می‌گذارد. این نه‌تنها مشکل آنها را حل نمی‌کند بلکه بر مشکلات آنها اضافه می‌کند و ما در این قضیه باید خوب عمل کنیم.

** موضع سفیر ایران در نیوزیلند اوج کم‌فهمی بود

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با تصریح به اینکه "موضع سفیر ما در نیوزیلند که گفته هیچ ایرانی خوشبختانه آسیب ندیده، اوج کم‌فهمی وی را نشان می‌دهد"، خاطرنشان کرد: سفیر ما باید بر مظلومیت مسلمانان و اسلام تأکید داشته باشد نه اینکه دغدغه ما این باشد که ایرانی‌ها ضربه خوردند یا نخوردند! دغدغه ما باید این باشد که یک مظلومیتی برای اسلام و مسلمانان رقم خورده اما نگاه سفیر بسیار فاقد فهم کلان بود. سفیر باید به جامعه جهانی نسبت به ترویج نژادپرستی توسط سیاستمداران حاکم بر اروپا و آمریکا، اعلام خطر کند و روشنفکران و نیروهای رسانه‌ای را دعوت به مقابله با این کارها کند.

سلیمی‌نمین با اشاره به اینکه ترکیه در این ماجرا بسیار زیرک است و بدون پرداخت هزینه زیاد در برابر صهیونیست‌ها، با فرصت‌طلبی‌ افکار عمومی مسلمانان را به‌طرف خود جلب می‌کند، تأکید کرد: در حالی که ترکیه با رژیم صهیونیستی همکاری دارد و حاضر نیست در ارتباط با این موجی که علیه اسلام در حال شکل‌گیری است تقابل ایجاد کند اما در کارهای نمادین یک همراهی‌های این‌چنین از خودش نشان می‌دهد و در حالی است که ما بیشترین هزینه را در مقابله با نژادپرستی پرداخت می‌کنیم و باید در این رخداها باید فعال‌تر باشیم.

سفیر ما باید بر مظلومیت مسلمانان و اسلام تأکید داشته باشد نه اینکه دغدغه ما این باشد که ایرانی‌ها ضربه خوردند یا نخوردند! دغدغه ما باید این باشد که یک مظلومیتی برای اسلام و مسلمانان رقم خورده اما نگاه سفیر بسیار فاقد فهم کلان بود...

 

 

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی موجب هویت دادن به مسلمانان شد و همین هویت است که امروز حاصل کار ما و نهضت ما است. ما باید امروز بیش از هر کشوری از این پدیده هویت‌بخش به جهان اسلام دفاع کنیم و آن را پاس بداریم. ترکیه در این حد هم که جلو می‌آید قابل تقدیر است، هرچند به‌صورت ریشه‌ای خواهان تقابل نیست ولی در همین حد هم قابل استفاده است. مردم ترکیه در دفاع از اسلام، بسیار غیرتمند هستند؛ لذا دولت ترکیه مجبور است که موضع‌گیری‌های شفاف داشته باشد و این ناشی از حساسیت ملت ترک است که می‌خواهد دولتش در برابر نژادپرستی بایستد. ما می‌توانیم از این ظرفیت ملت ترکیه استفاده کنیم.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon