کودکان کار در کاشان؛ از کار اجباری در سر چهارراه تا ساماندهی در شب عید
رئیس اداره بهزیستی کاشان گفت: ساماندهی کودکان کار کاشان پیش از ایام نوروز توسط نیروهای شهرداری و انتظامی صورت میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، با گذری از چهارراهها و مکانهای پر رفت و آمد کودکانی را میبینیم که به کار و کوشش از سنین پائین مشغول هستند و نان آور خانواده خود محسوب میشوند، کودکانی که به گل فروشی و یا تکدیگری میپردازند هر چند در کاشان کمتر دیده میشوند، اما همین تعداد نیز برای چهره شهر قابل قبول نیست.
کودکانی که در خیابانها سرگردان هستند، آیندهای درخشان در انتظارشان نیست، کودک خیابانی نه تنها بهدلیل فقر و از همگسیختگی خانواده و همچنین به علت سن کم و مواجه با افراد مختلف در معرض آسیبهای فراوان اجتماعی قرار دارند.
مسئله کودکان کار یک زنگ خطر جدی است و پیامدهای متعددی برای فرد و جامعه دارد زیرا بسیاری از این کودکان بیگناه مورد سوء استفادههای مختلف قرار گرفته به کودکانی بزهکار تبدیل میشوند.
گزارش میدانی خبرنگار تسنیم در کاشان، نشان میدهد که همه کودکان کار از مشکلات مالی رنج میبرند و با اجبار کار میکنند با وجود اینکه اکثر این کودکان محصل هستند اما زمانی برای درس خواندن ندارند.
محمد یکی از کودکان کار با اشاره به اینکه خانواده ما را مجبور به کار کردن میکنند، اظهار داشت: من درس خواندن را دوست دارم و میخواهم مانند دیگر دوستانم فقط درس بخوانم اما پدرم من را مجبور به کار کردن میکند. من و دیگر بچهها روزی بیش از 10 ساعت کار میکنیم، بعضی مواقع باید تمام روز بایستیم تا مشتری را از دست ندهیم.
یکی از کودکان کار، سهیل پسر دوازده ساله ای است که در کلاس دوم درس میخواند و از 10 سالگی برای مخارج شخصی خود شروع به کار کرده است. شغل او فال فروشی است و گاهی آدامس فروشی هم میکند. هر فالی را 500 تومان میخرد و 1000 تومان میفروشد و درآمد ماهیانه او تقریبا 200 هزار تومان است. او کار و درس را با هم دوست دارد و از اینکه کار میکند ابراز رضایت دارد.
وقتی از آرزوهایش پرسیدیم پاسخ داد: دوست دارم در آینده دوچرخه بخرم و در بزرگسالی دوست دارم بنا شوم. در مدرسه، فوتبال بازی میکنم و تمام دلخوشیم همین است.
او از سختی کارش گله کرد و گفت: شهرداری دوچرخهام را گرفت و دیگر پس نداد؛ ای کاش دوچرخهام را پس بدهند و به ما اجازه دهند در خیابان کار کنیم.
جواد یکی دیگر از این کودکان با بیان این که خانوادهام بسیار فقیر هستند، گفت: پدرم بیمار است، من و برادرانم برای زنده ماندن مجبور هستیم از مادر و خواهرانم حمایت کنیم، خانواده ما از فقر رنج میبرد ح و حتی خواهرانم با وجود سن کم کار میکنند.
کودکان کار توسط نیروهای شهرداری و انتظامی جمع آوری میشوند
این در حالی است که رئیس اداره بهزیستی کاشان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رابطه با ساماندهی کودکان کار میگوید: انجام طرح ضربتی جمعآوری کودکان کار، راه حل مناسب نیست بلکه باید اعتماد سازی و آگاه سازی صورت گیرد و آحاد مختلف جامعه در کنار سایر سازمانها و نهادها در رفع این معضل بسیج شده تا بتوانیم آسیبهای اجتماعی را از کودکان دور کنیم.
ام البنین متقی نژاد در ادامه گفت: کودکان کار توسط نیروهای شهرداری و انتظامی جمع آوری میشوند و همراه با خانواده به دادستانی معرفی شده و تعهدات لازم را جهت همکاری خواهند داشت.
رئیس اداره بهزیستی کاشان با اشاره به جمع آوری کودکان کار چهار راه آیت الله کاشانی گفت: این افراد 16 نفر از اتباع بودند٬ که 15 نفر از آنان محصل و در گروه سنی 16_6 سال قرار میگیرند و اداره بهزیستی وظیفه دارد کودکان زیر12سال را ساماندهیکند.
متقی نژاد با اشاره به اینکه همهی این کودکان دچار مشکلات مالی فراوانی هستند، اذعان داشت: باتوجه به اینکه هیچ بودجه ای به کودکان کار اتباع خارجیبدون کارت اقامت تعلق نمیگیرد و کاشان، مرکزی برای نگهداری این کودکان ندارد، قرار است بهزیستی به کمک خیرین از این کودکان حمایت کند که امیدواریم بتوانیم با کمک خیرین به کودکان کار یاری برسانیم.
انتهای پیام/ ع