شجاعی طباطبایی خبر داد: انتشار کتاب آثار هنرمندان تجسمی حوزه هنری در سال ۹۸

شجاعی طباطبایی خبر داد: انتشار کتاب آثار هنرمندان تجسمی حوزه هنری در سال 98

مسعود شجاعی طباطبایی؛ مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به تشریح عملکرد این مرکز در سال ۹۷ پرداخت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در تشریح فعالیت‌های سال 97 این مرکز گفت: در سال 97 ارتباط بسیار خوبی با  نهادها و سازمان‌های مختلف داشتیم که از دل آن اتفاقات ثمر بخشی مانند نمایشگاه «پایان یک داعش»، انتشار نشریه، نمایشگاه‌ها و رویدادهای مختلف دیگری از این دست بیرون آمد و به سرفصل برخی اتفاقات تازه برای مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری بدل شد.

سال 97 مبتنی بر هم‌افزایی با دیگر ارگان‌ها و نهادها بود

وی افزود: سال 97 مبتنی بر هم‌افزایی با دیگر ارگان‌ها و نهادها بود که از دل آن اتفاقات ثمر بخشی مانند برپایی نمایشگاه‌های متعدد، افتتاح نگاه‌خانه‌ در حوزه هنری و مترو و برگزاری جشنواره‌های مختلف ملی و بین المللی بود.

این هنرمند ادامه اداد: توجه جدی به هنرمندان مستعد و جوان در شهرستان‌ها که به نوعی رویش‌های انقلاب اسلامی هستند، از دیگر اهداف مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در سال 97 بود. خوشبختانه تعامل ما با هنرمندان شهرستانی خوب و نتیجه‌بخش بود و توانستیم برخی اتفاقاتی که وقوع آنها را پیش‌بینی نمی‌کردیم یا حوادث و اتفاقاتی که لازم بود در مواجهه با آنها واکنش سریعی صورت گیرد را ظرف چند روز، در قالب آثار هنری مطرح کنیم.

شجاعی‌طباطبایی در توضیح واکنش‌های مذکور گفت: نمایشگاه «اهواز سرافراز» و یا حادثه تروریستی که منجر به شهادت مرزداران کشور شد و  اتفاقات دیگری از این دست، از جمله این واکنش‌ها بود و امروز از ظرفیت‌های هنری آگاه هستیم و تمام تلاشمان این است که متناسب با اتفاقات روز کشور، آثار و نمایشگاه‌ها را ارائه کنیم.

وی گفت: در حوزه هنری فعالیت‌هایی که به شکل میان مدت و یا بلندمدت اتفاق افتاد که با مشارکت برخی ارگان‌ها صورت گرفت؛ پس از برپایی موفق مسابقه ترامپیسم که 74 کشور در آن شرکت داشتند و با کمک بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس برگزار شد، امسال در همکاری با روایت فتح نیز نمایشگاه «پایان یک داعش» را برگزار کردیم. همچنین در ارتباط با مسائل منطقه مانند نسل‌کشی در «میانمار» نیز برنامه‌های میان مدتی داشتیم که خروجی آن در قالب کتابی دو زبانه منتشر شد و در اختیار مجامع و سازمان‌ها و رسانه‌های بین المللی قرار گرفت. تصورمان این است که کتاب‌های فاخری از این دست به خوبی دیده می‌شود و اتفاقاتی از این دست اتفاقات بسیار خوبی بود.

 هنر مفهومی را در دستور کار قرار دادیم

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری افزود: امسال برای نخستین بار بحث هنر مفهومی را در دستور کار قرار دادیم و نگاه‌خانه‌هایمان را در حوزه هنری و مترو به شکل جدی‌تری دیدیم. توجه به فضاهای عمومی برای برپایی نمایشگاه و نگاه‌خانه‌ها از جمله اقداماتی بود که امسال در دستور کار قرار گرفت.

شجاعی‌طباطبایی تصریح کرد: سال 96 اتفاقات خوبی در همکاری با شهرداری تهران رخ داد و توانستیم نمایشگاه ترامپیسم را در 1100 سازه و بیلبورد شهری به نمایش درآوریم. اما متاسفانه این همکاری با شهرداری تهران در سال 97 کم‌رنگ شد. امسال نمایشگاه «حمایت از تولید کالای ایرانی» را در قالب نمایشگاهی با سازمان استاندارد ارائه کردیم و سازمان استاندارد حمایت های بسیاری برای برپایی این نمایشگاه داشت، اما متاسفانه برای نمایش این نمایشگاه در سطح شهر با عدم همکاری و مشارکت شهرداری مواجه شدیم.

این کاریکاتوریست سرشناس کشور ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در سال 97، ظرف چند روز با مشارکت دانشکده هنرهای زیبا و فرهنگستان صبا صورت گرفت و هنرمندان حوزه هنری متولی این اتفاق بودند، همایش «فرایند دستیابی به بیانی نو در گفتمان بینامتنی نگارگری و مجسمه‌سازی» بود. دوستان هنرمند ما در حوزه هنری در نگارگری به توانمندی بالایی دست پیدا کرده‌اند و این توانمندی را در قالب مجسمه‌های ظریف و مینیاتوری و البته بسیار فاخر خلق کرده‌اند. سال 98 این مجسمه ها که برگرفته از هنر مینیاتور کشور است توسط مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری رونمایی خواهد شد. ما در این زمینه کار کردیم و فرایند تجسم نگارگری را مورد بحث قرار دادیم.

بیش از 60 درصد از بودجه‌ مان صرف فعالیت‌های تولیدی شد

شجاعی‌طباطبایی گفت: هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی در رشته‌های مختلفی مانند نگارگری، خوش‌نویسی، نقاشی، حجم، تندیس و ... در حال همکاری با این مرکز هستند. بیش از 60 درصد از بودجه‌ای که در ارتباط با مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری هزینه شد، صرف فعالیت‌های تولیدی شد و آثار هنری در نهایت به گنجینه حوزه هنری اضافه شده و شرایطی مهیا شد که آثار به خوبی دیده شود.

وی افزود: در واکنش سریع به حوادث روزگار، برخی از شاخه‌های هنری محدودیت‌های خاص خود را دارند. رویکرد ما امسال به سمت تولید آثاری مانند پوستر، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و نقاشی دیجیتال و ... بود که سریع‌تر به نتیجه برسد.

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری تصریح کرد: برخی هنرمندان که آثاری درباره «اهواز سرافراز»، «شهید حججی»، شهدا و ... خلق می‌کنند، هنرمندان خلاق و ارزشی و انقلابی هستند که به هیچ وجه حاضر به دریافت پول نیستند و وقتی تقاضا می‌کنیم که مبلغی دریافت کنند، به حداقل‌ها اکتفا می‌کنند.

وی اظهار داشت: به دنبال این هستیم که تا حد ممکن از بضاعت موجود استفاده کنیم و آثار خوب هنرمندان جوان دیده شود. جشنواره هنر جوان توسط این مجموعه و با نظارت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار شد و پس از 5 سال وقفه دوباره این جشنواره پا گرفت. توجه به هنرمندان جوان و شناسایی آنها و ارتباط مستمر با این عزیزان از جمله اهداف جشنواره بود. جشنواره هنر جوان دوسالانه است و به طور جدی به این جشنواره توجه داریم و تازه کارمان شروع شده است. مواردی را با مسئولان و دست اندرکاران امور استان‌ها مطرح کرده‌ایم و سال دیگر، نخستین نشستمان را با مسئولان تجسمی مراکز استانی حوزه هنری برگزار می‌کنیم و هنرمندان شناسایی می‌شوند تا بانک اطلاعاتی کاملی داشته باشیم.

ماهنامه هنرهای تجسمی حوزه هنری روی دکه خواهد رفت

شجاعی طباطبایی با تاکید بر اینکه امسال تلاش داشتیم نشریه هنرهای تجسمی حوزه هنری را دوباره احیا کنیم، عنوان کرد: پایه‌گذار این نشریه مرحوم ابوالفضل عالی بود. بعد از آقای ابوالفضل عالی، دبیری این نشریه توسط عبدالمجید حسینی‌راد و پس از ایشان توسط من انجام شد و می‌خواهیم چهارمین دوره انتشار این نشریه را از سال جدید به شکل چاپی و عرضه دیجیتال داشته باشیم. همچنین در هفته هنر انقلاب اسلامی، ماهنامه هنرهای تجسمی حوزه هنری نیز روی دکه خواهد رفت.

وی با اشاره به انتشار کتاب هنرهای تجسمی حوزه هنری خبر داد: کتاب آثار هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری را طراحی کردیم و تلاش می‌کنیم در سال جدید این کتاب روانه بازار نشر شود. حوزه هنری در همه شاخه‌ها نیاز به معرفی هنرمندانش دارد. این کتاب به دو زبان فارسی و لاتین منتشر خواهد شد. همچنین به‌زودی آثار مکتوبی همچون کتاب تصویرگری سال و کتاب کارتون سال در اختیار سوره مهر قرار می‌گیرد. در سال 97 نخستین کتاب سال گرافیک مذهبی چاپ شد و کتاب مسابقه بین‌المللی پایان یک داعش نیز به چاپ رسید. هفتمین جشنواره هنر جوان، شیطان دیگر تنها نیست، میانمار، سقوط شیطان بزرگ و ... از دیگر آثاری بود که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و توسط نشر سوره مهر به چاپ رسید.

هر 17 روز یک نمایشگاه برپا کردیم

مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با تاکید بر اینکه نمایشگاه‌های زیادی در سال 97 در نگارخانه حوزه هنری برپا شد، عنوان کرد: تقریبا هر 17 روز یک نمایشگاه برپا کردیم.

وی ادامه داد: یکی از اتفاقات بسیار مهم در رابطه با هنرهای تجسمی، بحث سایت است. اطلاعات در سایت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به اشکال مختلف منتشر می‌شود. این سایت از حدود 8 ماه پیش رشد صعودی قابل توجهی داشته است و هم اکنون 247 هنرمند با گالری آثار معرفی شده‌اند. 30 مقاله مصور و تالیفی ترجمه شده و بیوگرافی‌ هنرمندان مرکز به طور کامل در این سایت وجود دارد. تاریخ شفاهی نیز در سایت به شکل جدی دنبال می‌شود. تکمیل اطلاعات با کمک هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری صورت می‌گیرد و  گفت‌وگوها عمدتا با هنرمندان پیش‌کسوت انجام می‌شوند.

وی در پایان با بیان اینکه هنرمندان حوزه هنری در سال 97 فعالیت‌های بسیار خوبی داشته‌اند، اظهار کرد: هنرمندان تجسمی حوزه هنری در مجامع بین‌المللی حضور موثری داشتند و اکنون مسابقه‌های متعددی را طراحی می‌کنند و در جشنواره‌های مختلف جوایز مختلفی را کسب کرده‌اند. خود من در یونان مسابقه تجسمی را طراحی کردم و در عرصه بین‌الملل نیز توانستیم به نتایج خوبی برسیم.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران