دروغ‌پردازی برای ترساندن مردم از مصرف "روغن کنجد"

دروغ‌پردازی برای ترساندن مردم از مصرف "روغن کنجد"

طی این سال‌ها که مراکز عرضه روغن کنجد در سطح شهرها گسترش یافته و برخی از این مراکز اقدام به روغن‌گیری کنجد در حضور مشتری می‌کنند، مطالب مجعول و فاقد سند علمی در فضای مجازی مدعی ناسالم بودن این دسته از روغن‌ها شده‌اند!

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ جابر سعادتی صدر: طی این سال‌ها و در پی افزایش میزان بیماری‌های  قلبی و عروقی، بسیاری از مردم کشورمان به‌توصیه اساتید برجسته حوزه طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی به مصرف روغن‌های سالمی مانند روغن ارده کنجد، روغن کنجد، روغن‌های حیوانی مانند شحم گاوی و روغن زرد روی آورده‌اند و از مصرف "روغن‌های مایع" موجود در بازار که عموماً تراریخته هستند به‌شدت پرهیز دارند.

جالب اینکه در یک تحقیق میدانی به‌راحتی می‌توان رابطه مستقیمی بین نوع روغن مصرفی افراد با میزان ابتلای آنها به بیماری‌‌های قلبی و عروقی یافت اما متأسفانه با وجود فکت‌‌های مستقیم و غیرمستقیم متعدد مبنی بر مضر بودن روغن‌های مایع موجود در بازار که ترکیبی از روغن‌های ذرت، سویا، کانولا، پالم، پارافین و... و تراریخته نیز هستند اما متأسفانه تا به امروز هیچ هشدار خاصی از سوی مسئولان حوزه سلامت کشورمان درباره ناسالم بودن این دسته از روغن‌ها داده نشده است!

اما در نقطه مقابل، متأسفانه شاهد برخی اعلام هشدارها درباره ناسالم بودن روغن‌هایی مانند روغن کنجد، روغن ارده کنجد و روغن‌های حیوانی هستیم! و با صدافسوس باید گفت که به‌دلیل همین هشدارهای بی‌اساس، شاهد تولید و انتشار برخی مطالب غیرعلمی و غلط برای تشکیک وارد کردن به سلامت روغن‌های سالمی مانند روغن کنجد در فضای مجازی و از سوی برخی کارشناسان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستیم!

مثلاً طی این سال‌ها که مراکز عرضه روغن کنجد در سطح شهرها گسترش یافته و برخی از این مراکز، اقدام به روغن‌گیری کنجد در حضور مشتری می‌کنند، در مطالب مجعول و فاقد سند علمی مدعی ناسالم بودن این دسته از روغن‌ها شده‌اند؛ به این مطلب توجه کنید:

"این دستگاه‌ها که در ابعاد بزرگ‌تر در کارخانجات روغن‌کشی نیز موجود است، فقط بخش کوچکی از خط تولید روغن‌گیری دانه‌ها را تشکیل می‌دهد و پس و پیش این دستگاه‌ها، وسایل و ملزوماتی است که به‌واسطه آن روی دانه‌ها و روغن خام استخراج‌شده عمل تصفیه و فرآیندهای مختلف و آزمایشات موشکافانه‌ای انجام می‌گیرد که متأسفانه در فروشگاه‌های مذکور این وسایل و مراحل حذف و فقط از دانه، روغن گرفته می‌شود آن هم در شرایط نه‌چندان بهداشتی و دور از آزمایشات و نظارت مسئولان فنی! همه روغن‌های مایع، فسادپذیری بالایی دارد، به‌ویژه انواع خام و تصفیه‌نشده آن؛ روغن کنجد و سیاهدانه‌ای که این روزها در برابر دید مشتری گرفته می‌شود روغنی خام و تصفیه‌نشده است! این روغن باید بلافاصله پس از استخراج مصرف یا در غیر این صورت تصفیه شود، روغن خام حاوی صمغ، موم، ذرات ریز، رطوبت، اسیدهای چرب آزاد، اجزای دانه و ترکیبات زائد دیگری است که در اثر ماندگاری و مجاورت با هوا، نور، حرارت و رطوبت محیط دچار فعل و انفعالات میکروبی و شیمیایی مختلفی شده و بدون شک در اثر هیدرولیز و اکسیداسیون فاسد و مسموم می‌شود!".

یا به این اظهارات کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی یکی از دانشگاه علوم پزشکی توجه کنید:

"این کارگاهها صرفاً مجهز به یک دستگاه پرس برای استخراج روغن هستند و روغن خروجی را بدون هیچ‌گونه عملیات تصفیه به مصرف کنندگان عرضه می‌کنند و این در حالیست که این روغن قبل از تصفیه، حاوی مقادیر زیادی مواد مضر مانند رطوبت، ذرات باقی‌مانده دانه، صمغ، اگزالات، فیتات، فلزات سنگین و مواد حساسیت‌زاست!".

آیا واقعاً سلامت روغن‌هایی مانند روغن کنجد که در حضور مشتری عملیات روغن‌گیری توسط یک دستگاه روغن‌گیری انجام می‌شود، روغنی فاسد و مضر است یا داستان چیز دیگری است؟!

برای پاسخ به این سؤال، مطالب و مستندات مختلفی در دست داریم که به‌مرور اقدام به انتشار این مطالب خواهیم کرد اما در ادامه صرفاً پاسخ مختصر "دکتر رضا منتظر" از پزشکان، اساتید و مؤلفان حوزه طب سنتی کشورمان درباره ادعای ناسالم بودن روغن‌ کنجدهای تهیه‌شده به‌شیوه پرس با دستگاه‌های روغن‌گیری آمده است:

نقد و انتقاد همیشه باید مستند به منابع علمی باشد در غیر این صورت هر کس می‌تواند با الفاظ زیبا و به‌ظاهر علمی، ادعاهایی را مطرح کند؛ این رویه که عده‌ای ژست علمی بگیرند اما در تمامی مطالب خود به هیچ منبع علمی یا کتاب و مقاله‌ای رفرنس ندهند، رویه‌ای غلط و غیرقابل قبول است.

بنده معمولاً به بیماران و مخاطبان خود در فضای مجازی توصیه می‌کنم مطالبی را که گوینده‌اش مشخص نیست یا منبع مشخصی ندارد اصلاً نخوانند و وقت خود را تلف نکنند.

"روغن ارده و روغن کنجد"از روغن‌های بسیار مرغوب است و نیازی هم به تصفیه ندارند؛ اگر افرادی ادعا می‌کنند که این روغن‌ها آلودگی دارند، مستندات خود را ارائه کنند؛ از نظر عقلی و منطقی، اثبات هر ادعایی با مدعی است.

ضمن اینکه اگر این دسته افراد و کارشناسان، نگران سلامت مردم‌ هستند چرا تاکنون و در همه این سالها علیه روغن‌های جامد و مایع که به‌اعتراف خود وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو تراریخته و سرطان‌زا هستند، هیچ مطلبی ننوشته‌اند و در مقابل آن سکوت کرده‌اند؟!

آیا می‌شود پذیرفت که ما در یک مسئه‌ای دلسوز مردم باشیم و در صحنه‌ای مهمتر و مهلکتر، سکوت کنیم؟!

کدام‌یک خطرناکتر است؟ "روغن کنجد تصفیه‌نشده" یا روغن کلزای تراریخته و روغن پالم و روغن‌هایی که به‌دروغ تبلیغ می‌شود که از پنبه‌دانه و آفتابگردان است؟!

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon