نگرانی بروکسل درباره تاثیرات منفی تعویق برگزیت بر روند تصمیم گیری‌های مهم اروپا


نگرانی بروکسل درباره تاثیرات منفی تعویق برگزیت بر روند تصمیم گیری‌های مهم اروپا

یک هفته نامه آلمانی با استناد به سند پنج صفحه‌ای شورای اروپایی نوشت که این اتحادیه معتقد است که تعویق تاریخ برگزیت باید تا قبل از اولین نشست پارلمان جدید اروپا تمام شود تا این کشور نتواند نهادها و تصمیم گیری‌های مهم اروپایی را فلج کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، بر اساس یک سند اتحادیه اروپا که در دیدار سفرای اتحادیه اروپا در روز جمعه در بروکسل توزیع شده و این هفته نامه آلمانی درباره آن گزارش داده است، انگلیس باید تا اول جولای اتحادیه اروپا را ترک کند و یا در انتخابات اروپایی شرکت کند.

در این سند پنج صفحه‌ای شورای اروپایی آمده است از آنجایی که از 23 تا 26 ماه می در کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتخابات اروپایی برگزار می شود و پارلمان جدید اروپایی در دوم جولای برای اولین بار تشکیل جلسه می دهد نباید تعویق تاریخ برگزیت به بعد از اول جولای موکول شود. بر این اساس اگر انتخابات اروپایی در انگلیس برگزار نشود باید تعویق تاریخ برگزیت تا قبل از اینکه اولین نشست پارلمان جدید اروپا برگزار شود اتمام یابد.

این سند پنج صفحه‌ای یک راهنما برای کشورهای عضو این اتحادیه است و برای اولین بار رسما مرحل مهمی را برای تمدید فرآیند خروج نوصیف می کند.

به نوشته هفته نامه اشپیگل اگر انگلیس همانطور که انتظار می رود در این هفته تمدید تاریخ برگزیت را درخواست کند بقیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید در نشست روزهای پنج شنبه و جمعه در بروکسل در این باره تصمیم گیری کنند. بدون چنین درخواستی و بدون تصویب توافق برگزیت از طرف پارلمان لندن انگلیس در 29 ماه مارس بدون توافق اتحادیه اروپا را ترک می کند.

البته در حال حاضر هیچ راه حلی برای هرج و مرج برگزیت و هیچ اکثریتی در پارلمان این کشور برای توافق برگزیت پیش بینی نمی شود. بنابراین در بروکسل فرض بر این است که انگلیس برای تمدید تاریخ برگزیت تلاش خواهد کرد.

نخست وزیر انگلیس در صورت موافقت احتمالی توافق برگزیت در سومین رای گیری پارلمان انگلیس هم خواهان تعویق تاریخ برگزیت برای داشتن زمان کافی به منظور تصویب قوانین مناسب در این باره است.

قرار است امروز (دوشنبه)دونالد تاسک، رئیس شورای اروپایی در برلین با آنگلا مرکل و در پاریس با رئیس جمهور فرانسه در این باره دیدار و گفتگو کند.

بر اساس سند پنج صفحه‌ای شورای اروپایی که هفته نامه اشپیگل درباره آن گزارش داده است مسئله مشارکت انگلیس در انتخابات اروپایی نقطه عطف مهمی در بحث ها درباره تمدید تاریخ برگزیت است. در این سند آمده است که اتحادیه اروپا باید اطمینان حاصل کند که نهادها و فرآیند های اتحادیه اروپا از طریق تمدید تاریخ برگزیت فلج نمی شود.

بهر حال همچنان این مسئله که تحت کدام شرایط و برای چه مدت کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاریخ برگزیت را به تعویق خواهند انداخت مسئله ای باز است. 27 عضو اتحادیه اروپا باید به اتفاق آراء در این باره تصمیم گیری کنند.

بر اساس اطلاعات هفته نامه اشپیگل در دیدار سفرای اتحادیه اروپا در روز جمعه این مسئله مشخص شد که دو جناح در این باره در اتحادیه وجود دارد. از یک طرف کشورهایی مانند فرانسه هستند که در روند مذاکرات برگزیت رویکرد سختی را در قبال انگلیس اتخاذ کرده و حالا هم خواهان دلایل آشکاری برای تمدید تاریخ برگزیت هستند. در طرف دیگر هم کشورهایی مانند آلمان قرار دارند که حداقل از ابتدا همه گزینه ها را نبستند. آن ها از این رو با تمدید طولانی تر تاریخ برگزیت و حتی الامکان تا اواخر سال 2020 موافق هستند.

در ماه های آینده تصمیم گیری های مهمی درباره پست های مهم اروپایی مانند ریاست کمیسیون و رئیس شورای اروپایی و همچنین مذاکرات درباره چارچوب های مالی آینده اتحادیه اروپا اتخاذ خواهد شد. بسیاری از دیپلمات های اروپایی نگرانند که انگلیسی ها بتوانند این گونه تصمیم گیری ها در اتحادیه اروپا را با بن بست مواجه کنند تا در فرآیند برگزیت امتیازاتی را به دست آورند.

 "کاترینا بارلی"، وزیر دادگستری آلمان و نامزد سوسیال دموکرات ها در انتخابات پارلمانی اروپا هم در گفتگویی با هفته نامه "اشپیگل"، به مسئله برگزیت و نقش ترزا می، نخست وزیر انگلیس در این فرآیند پرداخته و گفت: من مدت طولانی از ترزا می دفاع می کردم چرا که وی ابتدا مخالف برگزیت بود اما حالا وی نقش تاسف باری را در این راستا ایفا می کند. استراتژی او که با زمان بازی می کند نتیجه ای نداشته و بسیار خطرناک است.

وی در ادامه گفت: به ندرت راه حلی غیر از برگزاری همه پرسی دومی در این باره وجود دارد. انگلیسی ها خسته شده اند. سیاستمداران آن ها هیچ راه حلی را پیدا نمی کنند و بنابراین حالا ملت باید در این باره تصمیم بگیرند.

بارلی همچنین  گفت: من دو سال پیش پیشنهاد برگزاری همه پرسی دومی را ارائه دادم و در آن زمان هرج و مرجی که امروز شکل گرفته قابل پیش بینی نبود. خروج یک عضو از اتحادیه روپا تا به حال هرگز وجود نداشته است. هیچ کس نمی دانست در اصل یک برگزیت چه مفهومی دارد. حالا انگلیسی ها باید اجازه داشته باشند درباره نتیجه مذاکرات رای دهند.

وی مشارکت مجدد انگلیس در انتخابات پارلمانی اروپا در صورت تعویق تاریخ برگزیت را امری دشوار ارزیابی کرده و در عین حال گفت که اگر تاریخ برگزیت خیلی عقب بیافتد این مسئله ممکن است اما به ندرت این اتفاق خواهد افتاد.

حالا در این شرایط تا چهارشنبه آینده و یک روز قبل از نشست اتحادیه اروپا در بروکسل باید نمایندگان پارلمان انگلیس یک بار دیگر درباره توافق برگزیت رأی‌گیری کنند.

قرار است در این باره هفته آینده در نشست اتحادیه اروپا تصمیم‌گیری شود. بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان این مسئله را آشکار کرده‌اند که لندن باید دلایل قابل قبولی را برای درخواست خود برای تعویق تاریخ برگزیت ارائه دهد.

پارلمان انگلیس چندی پیش در ماراتونی نفس‌گیر با برگزاری همه‌پرسی مجددی درباره برگزیت مخالفت کرده به طرح تعویق تاریخ برگزیت رأی داد.

بر اساس اطلاعات اعضای دولت انگلیس ترزا می می‌تواند درباره رأی‌گیری مجدد درباره توافق برگزیت در پارلمان انگلیس انصراف دهد. "فیلیپ هاموند"، وزیر دارایی انگلیس در این باره گفته است که دولت این توافق را تنها در صورتی مجدداً در معرض رأی پارلمان قرار خواهد داد که موافقت در این باره محرز شود. ترزا می اعلام کرده است که می‌خواهد مجدداً این توافق را که تا به حال دو بار در پارلمان انگلیس رد شده است قبل از نشست اتحادیه اروپا به‌رأی بگذارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon