استقرار بمب‌افکن‌های راهبردی در کِریمه، پاسخ به سپر ضدموشکی آمریکا

استقرار بمب‌افکن‌های راهبردی در کِریمه، پاسخ به سپر ضدموشکی آمریکا

به گفته سناتور بلندپایه روس، تصمیم وزارت دفاع روسیه برای استقرار بمب‌افکن‌های راهبردی «توپولف-۲۲ ام۳» در شبه جزیره کریمه، پاسخ مسکو به استقرار سامانه‌های دفاع ضدموشکی آمریکا در خاک رومانی است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ویکتور باندارییف" رئیس کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد که روسیه اسکادران‌هایی از بمب‌افکن‌های راهبردی «توپولف-22 ام3» در شبه جزیره کریمه مستقر کرده و این اقدام پاسخ به استقرار سامانه‌های دفاع ضد موشکی آمریکا در خاک رومانی است.

این مقام بلندپایه پارلمانی توضیح داد: «استقرار سامانه دفاع ضدموشکی آمریکا در رومانی تهدید جدی برای امنیت روسیه بشمار می‌رود و در پاسخ به این اقدام وزارت دفاع روسیه تصمیم گرفته تا بمب‌افکن‌های راهبردی «توپولف-22 ام3» در پایگاه هوایی "گواردیسکی" در شبه جزیره کریمه مستقر سازد. این اقدام به طور اساسی توازن قوا در منطقه را تغییر داده است.»

این سناتور روس همچنین یادآور شد که در مدتی که کریمه در ترکیب اوکراین قرار داشت، امکان «ممنوعیت» حضور ناوگان روسیه در دریای سیاه همواره حفظ شده بود. به گفته وی، ناوگان دریای سیاه روسیه برای استقرار در شبه جزیره کریمه سالانه مبلغی معادل 100 میلیون دلار به دولت اوکراین پرداخت می کرد و در عین حال همواره در معرض عدم تمدید توافقات دوجانبه در این زمینه قرار داشت.

باندارییف تاکید کرد: «اگر در سال 2014 اقدامات لازم برای بازگشت کریمه و بندر سواستوپل به ترکیب روسیه انجام نمی‌شد، با توجه به سیاست‌های دولت کنونی این منطقه، به طور قطع تحت کنترل آمریکایی‌ها قرار گرفته بود و اقدامات نظامی آمریکا در این منطقه به سرعت آغاز می‌شد و مانع بزرگی برای تردد آزادانه ‌کشتی‌های ما در منطقه بوجود می‌آمد، برای مثال، ممکن بود تنگه بسفور مین گذاری شود.»

به گفته این سناتور بلندپایه، در حال حاضر چنین سناریویی به طور کامل از بین رفته برای آن که سامانه‌های موشکی "اسکندر" روسیه سواحل دریای سیاه، از جمله تنگه بسفر را تحت کنترل خود دارند.

لازم به یادآوری است پس از کودتای دولتی در اوکراین در ماه فوریه سال 2014، مقامات محلی در شبه جزیره کریمه و بندر سواستوپل، همه پرسی سراسری را درباره پیوستن این مناطق به خاک روسیه برگزار کردند. در این همه پرسی که بیش از 80 درصد ساکنین دارای حق رأی در این مناطق در آن شرکت داشتند، 96.7 درصد شهروندان کریمه و 95.6 درصد ساکنین بندر سواستوپل به «الحاق این مناطق به خاک روسیه» رای مثبت دادند.

 "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در تاریخ 18 ماه مارس سال 2014توافقنامه مربوط پیوستن این مناطق به ترکیب فدراسیون روسیه را امضاء کرد و این سند در تاریخ 21 ماه مارس همان سال به تأیید دو پارلمان سفلی و علیاء روسیه رسید. به رغم نتیجه کاملا واضح همه پرسی مقامات کی‌یف و کشورهای غربی از به رسمیت شناختن این منطقه به عنوان خاک روسیه سرباز زده‌اند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان