بهار ۹۸| دیدنی‌های ایلام برای مسافران نوروزی؛ از طاق شیرین و فرهاد تا تفرجگاه تجریان+ تصاویر


بهار 98| دیدنی‌های ایلام برای مسافران نوروزی؛ از طاق شیرین و فرهاد تا تفرجگاه تجریان+ تصاویر

استان ایلام با وجود مناطق کوهستانی بکر، دشت‌ها، رودخانه‌ها و آبشارهای زیبا، مقصد بسیار خوبی برای طبیعت‌دوستان و گردشگران نوروزی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، استان ایلام با وجود مناطق کوهستانی بکر، دشت‌ها، رودخانه‌ها و آبشارهای زیبا، مقصد بسیار خوبی برای طبیعت‌دوستان و گردشگران نوروزی است، برای آشنایی با بعضی از دیدنی‌های  ایلام با این گزارش همراه باشید.

قلعه اسماعیل خان ایلام

در ارتفاعات انبار آب و مشرف به شهر ایلام، قلعه و استحکاماتی ساخته شده که به اسماعیل خان معروف است. محدوده‌ی قلعه کوهستانی و دارای صخره‌هایی است که مسیر عبور را دشوار کرده است. در بخش جنوب شرقی اما، که مسیر ارتباطی قلعه هم بوده، مسیر گذر مناسب‌تر است.

این قلعه با سنگ‌های کوهستانی و ملات گچ ساخته شده است. با اندکی تراش به سنگ‌ها، آن‌ها را در کنار یکدیگر قرار داده و ردیف‌های نسبتا منظمی ایجاد کرده‌اند.

کوه چمن گیر

کوه چمن‌گیر یکی از مقاصد مناسب و بکر برای کوه‌نوردی و طبیعت‌گردی در ایلام است. این کوه در شیروان و فاصله 22 کیلومتری جنوب شرقی ایلام قرار دارد. ارتفاع کوه 2578 متر است.

رودخانه‌های گراب و چرداول از این کوه سرچشمه می‌گیرند.

رودخانه‌های گراب و چرداول از این کوه سرچشمه می‌گیرند. کوه چمن‌گیر جزو رشته «کبیرکوه» از کوهستان زاگرس است.

این کوه از جنوب شرقی به کوه سیروان و از شمال غربی به کوه قلارنگ متصل می‌شود.

کوه اهوران

کوه اهوران از دیگر دیدنی‌های استان ایلام است که برای طبیعت دوستان و افرادی که عاشق ماجراجویی هستند، مکان بی‌نظیری به شمار می‌آید.

این کوه در 83 کیلومتری شمال شرقی ایلام است. ارتفاع آن 2120 متر است و 24 کیلومتر به سمت جنوب شرقی کشیده شده است. این کوه از دره جزمان رود در غرب شروع می‌شود و به کوه‌های کولیته و کازه تر می‌رسد.

غار کناتاریکه

غار کناتاریکه، غاری عظیم در ارتفاعات «سیوان کوه» ایلام است. ارتفاعات سیوان کوه در 35 کیلومتری مسیر ایلام-دره‌شهر و نزدیک به روستای پاکل قرار دارد.

هیچ موجود زنده‌ای در غار زندگی نمی‌کند و داخل این غار پرده‌های سنگی به همراه ستون و مجسمه‌های استالاکتیتی و استالاگمیتی بسیار زیبا قرار دارد. یک حوضچه آبی هم در این غار وجود دارد. عمق غار 350 متر است و هوای داخل آن به شدت سرد است. به همین دلیل است که هیچ موجود زنده‌ای در غار زندگی نمی‌کند؛ البته اکسیژن داخل غار مناسب است.

تفرجگاه تجریان

20 کیلومتر بعد از ایلام در مسیر جاده چوار، تفرجگاهی با درختان زیبا و انبوه وجود دارد که به نام تجریان معروف است. تجریان منطقه خوش آب‌و‌هوایی است که به عنوان ییلاق منطقه و اهالی اینجا شناخته می‌شود.

نزدیک تجریان، منطقه خوش آب‌و‌هوای دیگری وجود دارد که با نام «تنگ بهشت» مشهور است. تنگ بهشت نیز با استقبال گردشگران و مسافران روبرو شده و به همین دلیل، در اکثر اوقات سال این منطقه میزبان گردشگران است.

تجریان در 20 کیلومتری ایلام، در مسیر چوار در منطقه‌ای به نام «مورت و بولی» قرار دارد.

منطقه شکار ممنوع زله زرد

زله‌زرد یکی از مناطق مهم در ایلام است که زیستگاه گونه‌های گیاهی و جانوری کمیابی در کشور است. این منطقه 80 هزار هکتار وسعت دارد.

در زله‌زرد، جانورانی مانند کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه، خرگوش، تشی و بزمچه وجود دارند. از میان پرندگان هم کبک، تیهو، سار و فاخته در این زیستگاه زندگی می‌کنند.

نقش برجسته گل گل ملکشاهی

نقش برجسته گل گل ملکشاهی، سنگ نوشته‌ای به زبان آشوری و خط میخی است که روی صخره‌ای در نزدیکی روستای گل گل ملکشاهی قرار دارد. ابعاد کتیبه 135 در 90 سانتی‌متر و مستطیل عمودی است.

روی سطح کتیبه بعد از صاف شدن، پیکر پادشاه آشوری به شکل برجسته وجود دارد. سطرهای متن کتیبه با خطوط افقی کنده‌کاری شده، از هم متمایز شده‌اند.

در متن کتیبه در مورد فتح ایلام و انقراض تمدن ایلام باستان توسط آشوری‌ها نوشته شده است.

این اثر در 8 کیلومتری شهر ارکواز، روی نمای دیوار شرقی تنگه کوچکی قرار دارد که روستای گل گل در دهانه آن مستقر است. این اثر در دی 1355 ثبت ملی شده است.

آبشار وه ریز

آبشار وه‌ریز در نزدیکی روستایی به نام چشمه کبود قرار دارد. این روستا از توابع بخش مرکزی شهر ایلام است.

ارتفاع آبشار 10 متر است و از روی صخره‌ای هلالی به پایین می‌ریزد. سرچشمه‌ی آبشار، ارتفاعات کبیرکوه در غرب ایلام است.

کبیرکوه بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رشته‌کوه استان ایلام است و از مجموعه‌ای کوه بلند تشکیل شده که قسمتی از رشته‌کوه بزرگ زاگرس هستند. این رشته‌کوه در جهت شمال غربی-جنوب شرقی امتداد دارد. کبیرکوه از مناطق پر باران، سرسبز و پرآب در ناحیه کوهستانی زاگرس است.

منطقه حفاظت‌شده کبیرکوه، وسعتی حدود 1665 هکتار دارد که گونه‌های جانوری مختلفی مانند کل، بز، خرس، پلنگ، قوچ، میش و آهو در آن زندگی می‌کنند.

اطراف این منطقه، دو جاده ایلام-دره‌شهر و دره‌شهر-آبدانان وجود دارد. این منطقه، مقصد مناسبی برای طبیعت‌گردی است که البته نیاز به معرفی بیشتر و همچنین ایجاد امکانات مناسب و ساماندهی برای حضور گردشگران دارد.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران