روایت سخنران مذهبی از توصیه حجت‌الاسلام رئیسی برای انتقاد دلسوزانه به قوه قضائیه


روایت سخنران مذهبی از توصیه حجت الاسلام رئیسی برای انتقاد دلسوزانه به قوه قضائیه

حجت‌الاسلام کاشانی عنوان می‌کند که رئیس جدید قوه قضائیه از او و امثال او خواسته است تا انتقاد دلسوزانه و انتقال مطالب خیرخواهانه ادامه یابد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین «حامد کاشانی» واعظ و کارشناس مذهبی در یادداشتی در رابطه با رئیس جدید دستگاه قضا نوشت: «اولین بار در مجلس سالانه‌ی شهادت حضرت جواد سلام الله علیه در منزلشان سخنرانی کردم، سال بعد نیز تکرار شد، چیزی نگذشت که ایشان به تولیت آستان ملک‌پاسبان رضوی سلام الله علیه منصوب گشت. این ارتباط محدود زمینه‌ای فراهم ساخت تا به‌صورت مکرر و پیوسته انتقاداتی که در حوزه‌های مورد علاقه‌ام مانند نسخ خطی و... و به‌صورت کلی سازمان کتابخانه‌ها و بنیاد پژوهش‌ها و امور اجرایی حرم مطهر می‌دیدم، با صراحت و بی‌رودربایستی مطرح کنم، که معمولاً با گشاده‌رویی پاسخ داده می‌شد و به آن توجه می‌گردید. (داخل قلاب بگویم که از همان اولین روز معمم شدن با خود عهد کردم که در مقابل مسئولان بدون مماشات و باصراحت امر به معروف و نهی از منکر کنم و هرگز مجیز مسئولی نگویم).

این نقدها و پیشنهادها و از سوی دیگر استقبال و روی باز ایشان، باعث شد که در این زمینه رفت‌وآمد بیشتر شود، تا این‌که بعضاً در دوره حضور ایشان در انتخابات ریاست جمهوری، نیز بارها در حضور یا با پیغام مواردی را صریح و شفاف مطرح نمودم و معمولاً بدون تلخی، استماع و بعضاً منجر به تغییر می‌گشت، رسید به این اواخر که ایشان ریاست دستگاه قضا را عهده‌دار شد. روز پیش از معارفه در شام شهادت امام هادی علیه السلام، در دفتر تهران آستان قدس، مجلس عزاداری برپا گشت و بنده نیز سخنران آن مراسم بودم. سی دقیقه‌ای در فضائل، عظمت و خدمات امام دهم گفتم و پیش از توسل و روضه، در خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه گفتم: نکاتی هست که چون عهد شرعی دارم به‌صراحت می‌گویم. مواردی از حکومت امیرالمؤمنین علیه السلام برشمردم، از جمله این‌که؛ الله الله از دور و بری‌ها و نزدیکان. آنها باید از دلسوزان و منتقدان انتخاب شوند نه متملقان و مگسان گرد‌شیرینی، این‌که مستضعف مظلوم باید نزد شما قوی و عزیز باشد و سرمایه‌داران مفسد و نزدیکان مراکز قدرت که اهل صلاح نیستند، باید برای شما خُرد و بی‌مقدار و ضعیف باشند تا حق را از حلقومشان بیرون بکشید.

عرض کردم امیر سلام الله علیه در آغاز حکومت به مردم فرمودند: "اگر مال حرام را کابین زنانتان کرده باشید، آن را پس می‌گیرم". اما بنده هرچه گشتم موردی در تاریخ برای این بازپس‌گیری نیافتم، اما می‌بینیم آن امام بی‌نظیر بلافاصله پس از تصدی حکومت، عبیدالله پسر خلیفه دوم را که به‌بهانه قتل پدر چندین ایرانی مسلمان را کشته بود و خلیفه سوم با دخالت، او را از قصاص رهانده و به پرداخت دیه  آن هم از بیت‌المال اکتفا کرده بود، برای قصاص فراخواند و در عمل امام، عدالت‌خواهی را ابتدا از آقازاده‌ها و سران و سردمداران و دانه‌درشت‌ها آغاز نمود.

باز گفتم به‌جای فرهنگ "به تو چه" که امروز هم بعضاً در قوه قضائیه و این گوشه و آن گوشه به آمران به معروف و ناهیان از منکر می‌گویند، وقتی امیر علیه السلام دیدند پیرزنی از حاکمی شکایت کرده و حق نیز با اوست، به‌جای ابلاغ حکم عزل از طرق حکومتی و بعضاً سریع‌تر (ارسال با چاپار)، حکم عزل را به دست همان پیرزن داد که به دیگران بفهماند حکومت و دادگاه او "مردمی" است و اگر مردم به‌کمک حاکمیت در پاکسازی از مفسدان بیایند، از آنها استقبال می‌شود و تشویق می‌گردند و دستگاه ایشان گوش شنوایی برای گله‌های مردم است و هرگز به ایشان نمی‌گویند: تو چه‌کاره‌ای؟

به ایشان عرض کردم؛ امروز دیده می‌شود این تغییر شما برخی را خوشحال و امیدوار کرده و دعا می‌کنم که حدود 7، 8 یا 10 سال دیگر که این منصب را واگذار می‌نمایید به‌جای شادی و خوشحالی، آن روز ناراحت و مغموم باشیم.

به آقای رئیسی عرض کردم؛ امروز تصدی این مقام تبریک ندارد. تبریک برای زمانی است که شما حقی احقاق کنید و از باطلی جلوگیری نمایید، آن موقع است که ما همگی در خدمت و فدایی شما خواهیم بود، چنان‌که از امیر سلام الله علیه نقل شده که فرمود: "حکومت برای من از این لنگه کفش کهنه و مندرس بی‌ارزش‌تر است مگر آن‌که حقی احقاق کنم یا باطلی را دفع نمایم."، از این سخنان موارد دیگری نیز گفتم و روضه خواندم و ... .

پس از جلسه حضار و هم شخص آقای رئیسی تشکر نمود و رسماً از حقیر و امثال من خواست تا انتقاد دلسوزانه و انتقال مطالب خیرخواهانه را ادامه دهیم. غرض از ذکر این کلمات، این بود که به‌فضل الهی شخصی مسئولیت دستگاه قضا را بر عهده گرفته که ظاهراً بنا دارد با بها دادن به انتقادات، گوش شنوا و قصد تحول داشته باشد، امیدوارم در واقع هم چنین شود و ادامه یابد، از این رو نسیم پرطراوت امیدی در جامعه وزیدن گرفته و مردم را چشم‌به‌راه و منتظر تغییرات و تحولات مثبت ساخته است. اما در پایان بیان این نکته ضروری است که نباید یک فرد را جایگزین تمام ساختارها و نهادها دانست و توقع معجزه داشت. یک نفر نمی‌تواند تمام مشکلات را حل کند. اگر توقع از ایشان غیرواقعی و فضائی باشد، هرچه اتفاق خوب بیفتد باز موج ناامیدی و شکست ما را در هم می‌شکند.

عدالت گسترده و بی‌نقص برای دوره حضرت ولی عصر روحی له الفداء است. حتماً می‌دانیم اصلاح، مستلزم مرور زمان و دقت است. ما خود نباید با توقعات فضائی ایشان را مجبور به اقدامات شتابزده نماییم و البته ایشان هم می‌داند زمان زیادی ندارد. بی‌آن که تملق کنیم، برای او دعا می‌کنیم که بتواند با استعانت از خدای تعالی، همراهی مردم و توجه به افکار عمومی و استفاده از ظرفیت نیروهای صالح و مشاوران امین، خواسته‌های مردم و رهبری معظم را به‌خوبی پاسخ دهد».

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon