بهار ۹۸|قدیمیترین کلیسای جهان را در چالدران ببینید+تصاویر
قدیمیترین کلیسای جهان در شهرستان چالدران در شمال آذربایجان غربی و به نام "قره کلیسا" قرار دارد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و نوروز ۹۸ مهیای میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، قره کلیسا از بناهای دینی متعلق به ارامنه است که در 20 کیلومتری شمال شرقی شهرستان چالدران در کنار روستایی به همین نام واقع شده است.
"قره کلیسا" به "کلیسای تادئوس مقدس" یا "کلیسای طاطاووس" هم شناخته می شود که در سال 2008 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
به گفته کارشناسان معنی "قره کلیسا"، کلیسای سیاه است چرا که قرا یا قره در زبان ترکی به معنی سیاه است "قرا" در زبان ترکی آذری به معنی بزرگ است و خود تغییر یافته واژه «کلان» است؛ بنابراین قرا کلیسا در اصل «کارا کلیسا» بوده است.
ارامنه ایران و سایر کشورها دنیا در روزهای خاصی از سال برای دعا و راز و نیاز با پروردگار خویش در بنای تاریخی قره کلیسا تجمع میکنند.
تجمع جهانی گردشگران و علمای ارامنه از سرتاسر جهان در این مکان مذهبی تاریخی یکی از قدیمیترین آئینهای مذهبی در جهان به شمار میآید که زمان شروع آن از دوره جان سپردن حواریون حضرت عیسی مسیح (ع) شروع شده و تا امروز استمرار یافته است.
این مکان در فصل تابستان یکی از میعادگاههای اصلی گردهمایی مذهبی ارامنه جهان است به طوری که اخبار آن در سرتاسر دنیا مورد توجه پیروان ادیان آسمانی قرار میگیرد.
تاریخ دقیق بنای کلیسا مشخص نیست، با استناد به کتب تاریخی ارامنه قره کلیسا بر روی آرامگاه طاطاؤوس مقدس که یکی از مبشران حضرت مسیح (ع) بوده، بناگشته است و در سال 1319 میلادی زلزلهای مهیب سبب خرابی کامل قره کلیسا شد.
ظاهراً ساختمان اصلی کلیسا تماماً از سنگهای سیاه ساخته شده که پس از بازسازی قسمتی از سنگها به وسیله سنگهای سفید جایگزین شده است ، به احتمال زیاد این عمل به صورت عمدی انجام شده تا آیندگان از شکل و ظاهر اولیه کلیسا مطلع باشند، این کلیسا در دورههای مختلفی، به دلایل مختلف ویران و مجدداً بازسازی شدهاست.
در سال 1230 میلادی (616 هجری) هنگام حمله چنگیز، قسمت بزرگی از این کلیسا ویران شد، ولی هنگام اقامت هلاکوخان مغول در آذربایجان، خواجهنصیرالدین طوسی به مرمت آن همت گماشت.
این کلیسا یک بار نیز در زلزلهای که در سال 1319 میلادی اتفاق افتاد، ویران شد وبنا بر روایت آندرانیک هویان، سندی درباره تعمیر آن به وسیله زکریای قدیس در سال 1329 در دست است.
این کلیسا در سال 1691 میلادی با سنگهای سیاه، در سال 1810 به وسیله اسقف ماکو، بنام سیمون بزنونی با نصب سنگهای سفید و در زمان قاجار به وسیله عباس میرزا تعمیر شد، قره کلیسا دارای ویژگی خاص معماری ارمنی بوده و از نظر حجم و تکنیک یکی از باارزشترین آثار تاریخی کشور محسوب میشود.
انتهای پیام/ ز