چهارمین سالگرد جنگ یمن؛ ایستادگی و مقاومت با شکم‌های گرسنه

چهارمین سالگرد جنگ یمن؛ ایستادگی و مقاومت با شکم‌های گرسنه

امروز ششم فروردین ۱۳۹۸، دقیقا چهار سال از آغاز جنگ ویرانگر رژیم آل سعود و متحدانش علیه یمن به‌ بهانه حمایت از رئیس‌جمهوری مستعفی این کشور می‌گذرد که طی این مدت ده‌ها هزار شهروند بی‌دفاع به شهادت رسیده‌ یا زخمی شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،عربستان سعودی از ششم فروردین 94 با تشکیل ائتلافی متجاوز از رژیم‌های مرتجع عربی، جنگی ویرانگر را علیه یمن با هدف تسلیم کردن مردم این کشور در برابر سیاست‌های خود و جلوگیری از تشکیل دولت مستقل و غیروابسته به خود آغاز کرده است که این حملات هیچ نتیجه‌ای به‌جز قربانی شدن میلیون‌ها انسان بیگناه و ویران شدن زیرساخت‌های حیاتی یمن نداشته است، چرا که مردم یمن در این چهار سال نشان دادند هرگز حتی یک قدم هم در برابرمتجاوزان عقب نشینی نکرده و با تمام وجودشان مقاومت و ایستادگی می‌کنند.

چهار سال حملات جنگنده‌ها و یورش زره‌پوش‌های اماراتی و عربستانی علیه مردم یمن به‌بهانه حمایت از «عبدربه منصور هادی» ــ رئیس جمهوری که پیشتر استعفای خود را به پارلمان یمن ارائه کرده بود ــ ده‌ها هزار شهید و مجروح به‌جای گذاشته است.

 جنگ عربستان علیه یمن در حالی وارد پنجمین سال خود می‌شود که ریاض نتوانسته است بسیاری از اهداف مورد نظر از این جنگ را تحقق بخشد، حال آنکه "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی با ادعای برتری نظامی کشورش در منطقه، سودای یکسره کردن جنگ در طول چند هفته را در سر داشت.

فخر فروشی بن سلمان در حمله به فقیرترین کشور عربی

بن سلمان که سکان وزارت دفاع کشورش را نیز در دست دارد، در آغاز حمله نظامی به یمن، به دنبال شکست سریع این کشور و تسلط کامل بر آن بود زیرا یمن فقیرترین کشور عربی بوده و فاقد ارتش رسمی است و حتی تسلیحات متعلق به دولت سابق آن نیز قدیمی هستند.

یارکشی عربستان علیه یمن

بهار چهار سال پیش(6 فروردین 96)، پنج کشورعضو شورای همکاری خلیج فارس شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، کویت و بحرین جنگ علیه یمن را آغاز کردند و به جلب نظر موافق برخی کشورها همچون مغرب، مصر، اردن و سودان متوسل شدند و حتی از پاکستان و سومالی برای مشارکت در این تهاجم دعوت کردند، اما پارلمان پاکستان با ملحق شدن به عربستان در جنگ علیه یمن و اعزام نیروهای پاکستانی به یمن مخالفت کرد، اگرچه فرمانده سابق ارتش پاکستان با وجود این ممنوعیت به عربستان رفت و فرمانده ائتلاف متجاوزان شد.

صف بندی عربستان علیه یمن با پول و رشوه

عربستان به منظور دعوت سایر کشورها و حتی غرب به مشارکت در جنگ علیه یمن، به رشوه دادن به بسیاری از کشورها متوسل شد تا از این طریق ضمن همراه کردن آنان با خود در جنگ علیه یمن، این حمله را مشروع جلوه دهد و بر این اساس شاهد بودیم که محمد بن سلمان اخیرا راهی لندن و واشنگتن شد تا بتواند حمایت این دو را از جنگ در یمن جلب کرده و بر ناکامی هایش در یمن سرپوش بگذارد و ضمن اتهام زنی به برخی طرف های منطقه ای، آنان را مقصر جلوه دهد

دلیل گرفتار ماندن عربستان در یمن چیست؟

با در نظر گرفتن این نکته که ولیعهد سعودی به تسلیحات نظامی پیشرفته کشورش مباهات دارد و در اظهاراتی علیه ایران، به زعم خود عربستان را یکی از قدرت های نظامی منطقه معرفی کرده بود، باید پرسید چرا با وجود چهار سال حملات زمینی، هوایی و دریایی و نیز محاصره کامل یمن از سوی ائتلاف چند کشور به رهبری عربستان، ریاض از تحقق دستاوردهای مورد نظر خود بازمانده است؟

سوال دیگر اینکه چرا عربستان در مقابله با گروهی افراد مسلح که آموزش های کامل نیز ندیده اند، نتوانست دستاوردی را به ثمر برساند ؟

توجیه ناپذیر بودن حمله به یمن از سوی بسیاری از نظامیان سعودی

در پاسخ به این سوالات باید گفت، بر خلاف ادعای محمد بن سلمان تسلیحات پیشرفته تنها عامل تعیین کننده در هر جنگ نبوده و نمی تواند پیروزی را به ارمغان آورد، بلکه نیروهای آموزش دیده ای که آماده جانفشانی باشند، یکی دیگر از عناصر مهم پیروزی در هر جنگی هستند، حال آنکه از نظر تعداد قابل توجهی از نیروهای ارتش سعودی جنگ علیه یمن توجیه منطقی ندارد، بنابراین نیروهایی با این روحیه چگونه می توانند از جان خود در جنگ یمن بگذرند؟

نظامیان سعودی چقدر از جان گذشته هستند؟

این وضعیت در حالی نمود علنی یافت که با ورود نیروهای دفاع مردمی یمن به نقطه مرزی عربستان و حتی در داخل خاک این کشور، بسیاری از نیروهای نظامی عربستان تسلیحات خود را رها کرده و پا به فرار گذاشتند.

آیا عربستان با چنین نیروهایی به جنگ یمن رفته و انتظار یکسره کردن فوری و چند هفته ای جنگ را در سر داشت؟

در مقابل شاهدیم که یمنی ها با حداقل امکانات در تمام سه سال گذشته در برابر تجاوزات گسترده سعودی که جان باختن تعداد زیادی از مردم را به دنبال داشته و موجب تخریب تاسیسات زیربنایی این کشور شده ، مقاومت کردند زیرا ایمان و باور قلبی آنان این است که باید در برابر متجاوز ایستاد و تسلیم نشد.

در این شرایط روند ناکامی عربستان در جنگ گسترده علیه یمن زمانی وخیم تر شد که انصار الله در طول این جنگ، چند فروند موشک بالستیک، ریاض را هدف قرار دادند و به دنبال آن پادشاه سعودی که از پیروزی در یمن ناامید شده است به طور ناگهانی بسیاری از فرماندهان نظامی ارشد را در مدیریت جنگ نقش کلیدی داشتند، برکنار کرد.

بحران روابط با قطر و متزلزل شدن ائتلاف علیه یمن

عربستان سعودی در سال 2015 رهبری ائتلاف علیه یمن را به دست گرفت و عملیات نظامی موسوم به "توفان قاطعیت" را علیه این کشور کلید زد.

ائتلاف نظامی علیه یمن به رهبری عربستان از همان ابتدا متزلزل به نظر می رسید و فقط چند کشور عرب حاشیه خلیج فارس هزینه آن را تامین می کردند اما با گذشت زمان و طولانی شدن جنگ که برای ائتلاف مزبور غیرقابل پیش بینی بود، زمزمه اختلاف بین اعضای آن شنیده می شد و پس از آن از حدود دو سال پیش تنش روابط محور سعودی شامل عربستان، امارات، مصر و بحرین با قطر موجب تشدید اختلافات و در نتیجه شکاف بین اعضای ائتلاف شد و به دنبال آن قطر از این ائتلاف خارج شد.

ریشه دواندن اختلافات و بروز شکاف در ائتلاف نظامی علیه یمن

همچنین مخالفت مصر با مشارکت نظامی در جنگ علیه یمن موجب بروز تنش روابط بین قاهره و ریاض شده و از طرف دیگر پارلمان پاکستان با اکثریت آراء به درخواست عربستان برای مشارکت نیروهای پاکستانی در این جنگ دست رد زد.

این اختلافات حتی بین دو بازیگر اصلی ائتلاف یعنی عربستان و امارات نیز ریشه دواند، به این معنی که چگونگی فرماندهی جنگ و مدیریت آن و نیز تقسیم غنایم، موجب اختلاف شدید بین دو طرف شد و تصویر روشنی از شکاف در ائتلاف نظامی علیه یمن را به تصویر کشید.

عربستان و امارات پس از آنکه در طول سه سال گذشته میلیاردها دلار را به جنگ علیه یمن اختصاص دادند، اکنون بر سر حمایت از گروههای متحد خود در شمال و جنوب یمن سخت دستخوش اختلاف شده اند.

به عبارت بهتر عربستان سعودی به دنبال کنترل بر مناطق شمالی یمن به ویژه صنعا بوده و امارات نیز سودای تسلط بر استان های جنوبی و سواحل این کشور را در سر دارد، اما تغییر رویکرد عربستان و تمایل به بخش های جنوبی یمن به عامل اختلاف بین دو طرف تبدیل شد.

در این شرایط پیش بینی می شود شکاف بین عربستان و امارات در میدان نبرد یمن در آینده شدت بیشتری پیدا کند.

سایه گرسنگی، قحطی، آوارگی و وبا بر سر یمنی ها

جنگ علیه یمن برای عربستان بار سنگینی مالی داشته و به دلیل کشتار مردم بی گناه ، وجهه آن را در سطح بین المللی در معرض خطر قرار داده است و در مقابل همین اقدامات ماجراجویانه سعودی به منظور عرض اندام مصائب زیادی را برای یمنی ها رقم زده است تا جایی که سازمان ملل متحد به جان باختن هزاران غیرنظامی یمنی به ویژه زنان و کودکان در حملات ائتلاف سعودی اعتراف کرده است.

میلیون‌ها یمنی هم با خطر قحطی شدید دست به گریبان هستند؛ این مصائب در کشوری است که به خودی خود پیش از حمله نظامی عربستان نیز با مشکلات اقتصادی و فقر دست و پنجه نرم می کرد.

این وضعیت حاصل چهار سال حمله نظامی عربستان به یمن است که با عرض اندام و بزرگنمایی ریاض تحت عنوان "توفان قاطعیت" کلید خورد.

درآمدهای سرشار غربی‌ها از کودک‌کشی آل سعود در یمن

تجاوز نظامی رژیم آل سعود به یمن، اگر چه غیر از کودک کشی ، بی آبرویی و کسری بودجه شدید برای عربستان چیز دیگری نداشته است اما برای شرکت های تسلیحاتی غرب میلیاردها دلار سود به ارمغان آورده است.

دولت‌های مرتجع عربی و به خصوص کشور عربستان بهترین بازار تسلیحات شرکت‌ها و مجتمع‌های نظامی غرب هستند. تجاوز نظامی عربستان به یمن نیز که با چراغ سبز و حمایت آشکار اروپا و آمریکا صورت گرفت بهترین فرصت را در اختیار شرکت‌های نظامی غربی قرار داده است تا با فروش تسلیحات به رژیم سعودی و به قیمت کشتار هزاران زن و کودک یمنی میلیاردها دلار به جیب بزنند.

تنها در شش ماهه  نخست جنگ یمن، 15 میلیارد دلار به جیب شرکت‌های غربی از بابت فروش جنگ افزار برای کشتار مردم یمن سرازیر شد.  نشریه «آودنیوز» در آن زمان در گزارشی تاکید کرده بود تنها در طول 6 ماهه نخست جنگ، عربستان، 50 هزار موشک به یمن شلیک کرده بود که هزینه هر یک از آنها، 300 هزار دلار بوده و رقم کلی هزینه‌های این نوع موشک‌ها که از  غرب خریداری شده، 15 میلیارد دلار بوده است.

جدای از جنگ یمن، طبق گزارش این رسانه، در 6 ماهه نخست جنگ یمن، آل سعود به طور کلی چیزی بالغ بر 150 میلیارد دلار سلاح فقط از آمریکایی‌ها خریداری کرده است و این سوای هزینه‌های نگهداری و مراقبت از قطعات مصرفی برای مدت 5 سال بعد از آن بوده است. فرانسه نیز طی این مدت موفق شده 36 میلیارد دلار جنگنده به سعودی‌ها بفروشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon