۱۰ توصیه تغذیهای کاربردی برای طول "سفر"
در ایام نوروز افراد زیادی به مسافرت میروند؛ با رعایت نکات بهداشتی در طول این سفرها میتوان سفری لذتبخش و بهدور از انواع بیماریها تجربه کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر خدیجه میرزایی، متخصص تغذیه و رژیم ــ درمانی برای داشتن سفری سالم و بهدور از بیماریها، نکاتی را توصیه کرده که در ادامه آمده است:
1. غذای پرچرب نخورید؛ قبل از سفر از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید زیرا این غذاها میتوانند باعث دلپیچه و حالت تهوع در طول سفر شوند.
2. شستوشو در آب رودخانهها ممنوع! از شستن میوهها و ظروف غذا در آب رودخانهها بپرهیزید زیرا این آبها میتوانند حاوی بسیاری از انواع میکروبها و انگلها باشند.
3. غذاها را قبل از مصرف تا حد داغشدن حرارت دهید؛ هر زمان که نیاز به مصرف غذا داشتید، آن را گرم کنید؛ غذاهای داغ را نمیتوان بیشتر از یک ساعت نگهداری کرد؛ گرم کردن غذاها، بهطوری که گرما به تمام نقاط آن برسد و داغ شود، میتواند به از بین رفتن میکروبهای بیماریزا کمک کند.
4. میوه و سبزی؛ جایگزین مناسب تنقلات؛ بهجای تنقلاتی مانند چیپس و پفک، کیکهای شکلاتی و پرکالری و بیسکوئیتها، میتوانید از میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید.
5. غذاهای مناسب برای سفر؛نوع غذاها در طول سفر بسیار اهمیت دارد؛ غذاهای حاوی رطوبت زیاد، محل مناسبی برای رشد میکروبها هستند بنابراین در طول سفر از غذاهای نیمهمرطوب مانند عدسپلو، لوبیاپلو استفاده کنید؛ لبنیات و فرآوردههای گوشتی دارای رطوبت بیشتری هستند و فسادپذیری بالایی دارند.
6. آب بنوشید؛ در طول سفر نوشیدن آب را فراموش نکنید چرا که بیتحرکی و نشستن طولانی در اتومبیل میتواند باعث بروز یبوست شود، اگرچه مصرف چای میتواند مقداری باعث رفع حس تشنگی شود اما چای بهدلیل خاصیت ادرارآوری میتواند باعث دهیدراته شدن (کمآبی) بدن شود.
7. خوراکیهای سالم بخورید؛ اگرچه خوردن سوسیس و کالباس خیلی راحت و در دسترس است اما بهدلیل شرایط نگهداری این مواد و قابلیت فسادپذیری بالایی که دارند، خوردن آنها را در طول سفر به حداقل برسانید؛ از خوردن میانوعدههای بینراهی ناسالم همچون لواشکهای محلی، سمبوسه، پیراشکی و فلافلها بهدلیل نبودن نظارت بهداشتی بر آنها خودداری کنید.
8. غذاهای محلی؛ در سفر به مناطق محلی و روستاها، از خوردن شیر تازهدوشیدهشده از دام یا بستنی و پنیرهای محلی خودداری کنید؛ محلی بودن یک غذا دلیل خوبی برای سالم بودن آن نیست زیرا لبنیات محلی ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر تب مالت قرار دهد؛ در مناطقی که دسترسی به آب سالم وجود ندارد حتماً از آب جوشیده شده استفاده کنید؛ از خریداری مواد غذایی کنار جاده بپرهیزید زیرا این مواد غذایی معمولاً مدت زیادی دور از شرایط مناسب و یخچال نگهداری میشوند.
9. قارچهای سمی، تهدید جدی برای سلامت؛ چنانچه به مناطق کوهستانی سفر میکنید از خوردن قارچهای کوهی بهطور جدی بپرهیزید چرا که این قارچها میتوانند حاوی سموم خطرناکی باشند.
10. لیموترش فراموش نشود؛ خوردن لیموی تازه همراه با غذا فراموش نشود؛ لیموترش نقش مؤثری در از بین بردن میکروبهای مواد غذایی دارد.
انتهای پیام/*