مازندران| اعتبارات صندوق توسعه ملی برای طرح‌های پیشگیری از سیل تخصیص یابد


مازندران| اعتبارات صندوق توسعه ملی برای طرح‌های پیشگیری از سیل تخصیص یابد

سخنگوی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس با اشاره به خسارت بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سیلاب به مناطق مختلف مازندران، گفت: اعتبارات صندوق توسعه ملی برای طرح‌های پیشگیری از سیلاب تخصیص یابد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، علی محمد شاعری امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران مازندران با بیان اینکه سیل ناشی از آن است که حال منابع طبیعی کشور خوب نیست، گفت: سیل پاسخ رفتارهای ناصحیح بر محیط زیست ایران است. تعداد سیلاب و رخدادهای طبیعی به صورت تصاعدی در حال افزایش است.

وی با بیان اینکه 1200 میلیارد تومان برآورد اولیه خسارات سیل به مازندران بوده است، افزود: 500 میلیارد در بخش کشاورزی، 400 میلیارد در بخش زیرساخت‌ها و مابقی در بخش مسکن است.

عضو کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس با اشاره به اینکه جبران خسارات سیلاب از سوی دولت باید جدی گرفته شود، تصریح کرد: میزان تخصیص اعتبارات به سیلزدگان در بخش کشاورزی باید در جلسه مشخص شود.

شاعری با بیان اینکه اکنون اراضی کشاورزی رانشی در حال تخریب است، افزود: بالغ بر 30 میلیارد تومان برای دیواره سازی و احیا جاده‌های اصلی شرق استان باید تخصیص یابد.

وی با اعلام اینکه موضوع آبخیزداری در شمال کشور جدی گرفته شود، تصریح کرد: از محل صندوق ذخیره برای پیشگیری از وقوع سیلاب‌ها باید در نظر گرفته شود.

سید علی ادیانی، نماینده مردم قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه، سیمرغ و سوادکوه شمالی در مجلس شورای اسلامی گفت: در مازندرانی که اکنون سیلاب و رانش داریم خیل عظیم مسافران وارد استان شده و باید نگاه ویژه و ملی به این استان شود.

وی افزود: دستگاه قضایی به صورت پیگیری و حقوقی باید محکم بایستند و همه افرادی که قاصر و مقصر هستند باید مشخص شوند. مردم حرف واحد داشته که جنگل‌ها و مراتع به یغما رفته و بالاترین رانش و ریزش را در سوادکوه داشتیم.

عضو مجمع نمایندگان مازندران با اشاره به اینکه مرکز ثقل سیل در حوزه انتخابیه قائم‌شهر بوده است، تصریح کرد: امیدواریم دولت نگاه ویژه ای به رفع سریع مشکلات سیلزدگان داشته باشد.

حسین نیازآذری، عضو مجمع نمایندگان مازندران با اشاره به اینکه نیمی از شهروندان بابلی حدود 6 روز آب ندارند، افزود: تامین آب شرب گروه‌های الف که هشت سال در مسیر اجرا بوده به سرانجام برسد.

وی با بیان اینکه خسارت سیلاب به بخش‌های مختلف در بابل بالغ بر 50 میلیارد تومان بوده است، گفت: خسارت آب و فاضلاب شهرستان بسیار بالا بوده که نیازمند توجه جدی است.

ولی الله نانواکناری، نماینده مردم فریدونکنار و بابلسر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است، افزود: امکانات و تجهیزات مهار سیلاب در استان نداریم و بعد از هشت سال پیگیری مداوم در بابلسر و بهنمیر مشکل کمبود آب شرب داریم.

وی با بیان اینکه امسال 64 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌های شهرستان بابلسر و فریدونکنار خسارت وارد شد، گفت: با 10 میلیارد تومان می‌توانستیم مشکل کم آبی را رفع کنیم.

علی‌اصغر یوسف نژاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه مازندران هر ساله آماج سیلاب و بحران‌ها است، افزود: سپاه و بسیج صادقانه، بی ریا، خاموش و بدون تبلیغات خیلی در بحران سیلاب کار کردند.

وی با بیان اینکه در مواقع بحران دستگاه‌های اجرایی حضور دارند ولی تجهیزات آنان ضعیف است، تصریح کرد: لایروبی رودخانه‌ها اگر محقق نشود با کوچکترین بارندگی، سیلاب در مازندران صورت می‌گیرد.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سردهنه‌ها و آبگیرها هر سال از معضلات بوده که تخریب می‌شود، افزود: اقدامی که خارج از وسع دولتمردان بوده به مردم وعده ندهید.

یوسف نژاد یادآور شد: در حوزه سدسازی اگر تقویت بودجه ای داشته باشیم با تخریب‌های کمتری در حوزه سیلاب مواجه هستیم.

عبدالله رضییان، عضو مجمع نمایندگان مازندران نیز با اشاره به اینکه آسیب شناسی موضوع سیلاب جدی گرفته شود، افزود: مردم از مسئولان، تحقق وعده‌های آنان است.

محمد دامادی، نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مدیریت مهندسی رودخانه در مازندران داشته باشیم، گفت: روستاهای ساری به دلیل عدم مهار آب دچار سیلاب شده است.

وی با اشاره به اینکه دولت جلوی انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی را بگیرد، افزود: در صورت تحقق این امر، باید هر روز شاهد اتفاقاتی ناشی از سیلاب و رانش زمین باشیم.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon