ادامه جنجال بر سر قرارداد جنگنده‌های اف ۳۵ بین آمریکا و ترکیه

ادامه جنجال بر سر قرارداد جنگنده‌های اف 35 بین آمریکا و ترکیه

منابع آگاه آمریکایی بر این باورند که مستثنی کردن ترکیه از برنامه تولید جنگنده‌های اف ۳۵ با چالش همراه خواهد بود ولی این کار غیرممکن نیست.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، منابع آگاه آمریکایی که نسبت به برنامه تولید جنگنده های اف 35 آشنا و مطلع هستند، گفتند: خارج کردن ترکیه از برنامه اف 35 گرچه با چالش هایی همراه خواهد بود ولی این اقدام غیرممکن نخواهد بود.

آنکارا نقش مهمی در روند تولید جنگنده های رادارگریز اف 35 دارد.

 

هفته گذشته رویترز گزارش داد که ایالات متحده احتمالا مقدمات کار برای تحویل جنگنده های اف 35 به ترکیه را متوقف خواهد کرد. این اقدام می تواند موجب تشدید تنش در روابط آنکارا و واشنگتن شود، روابطی که پیش از این نیز به خاطر اختلاف نظرهای شدید درباره برخی مسائل، تیره و تار شده است.

مهمترین عامل اختلاف بین آمریکا و ترکیه برای اجرای پروژه اف 35 ، اصرار رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه برای خریداری سامانه های دفاع موشکی اس 400 از روسیه است. آمریکا بر این باور است که سامانه دفاع موشکی اس 400 روسیه به شدت امنیت اف 35 را به خطر می اندازد.

مقام های آمریکایی و سایر کشورهای ناتو از این مساله نگران هستند که رادارهای اس 400 بتواند به راحتی جنگنده های اف 35 را شناسایی و رهگیری کرده و این جنگنده ها در برابر سامانه اس 400 به شدت آسیب پذیر شود.

ایالات متحده به ترکیه پیشنهاد داده است تا به جای سامانه اس 400 روسی، سامانه ضد موشکی پاتریوت را خریداری کند.

تاکنون آنکارا هیچ گونه علاقه ای برای بازنگری در قرارداد اس 400 نشان نداده است. این مساله آمریکا را مجبور کرده است تا در آینده برنامه اف 35 بدون مشارکت ترکیه فکر کند. ترکیه اجزاء و قطعات مهمی از این جنگنده را تولید می کند.

2 مقام آمریکایی در این باره گفته اند که ایالات متحده می تواند کشورهای دیگر را جایگزین ترکیه کند. مقام های پنتاگون و سفارت ترکیه حاضر به اظهارنظر در این باره نشده اند.

یک مقام آمریکایی در این باره گفت: جایگزین کردن اجزاء و قطعاتی که ترکیه برای اف 35 تولید می کند، روند تولید این هواپیمای جنگنده را کند خواهد کرد.

مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در ماه دسامبر گفته بود که آنکارا نقش مهمی در تولید جنگنده های اف 35 دارد و بنابر این کنار گذاشتن ترکیه از این برنامه، آسان نخواهد بود.

ولی برخی منابع آگاه گفته اند که برخی اجزاء و قطعات اف 35 که در ترکیه ساخته می شود، به راحتی قابل جایگزین کردن است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان