آمریکا ۱.۳میلیارد دلار به ارتش اوکراین کمک کرده است
مقامات پنتاگون اعلام کردند آمریکا از سال ۲۰۱۴ بیش از یکمیلیارد و ۳۰۰میلیون دلار برای تقویت توان نظامی اوکراین هزینه کرده، ولی مشکلات ارضی در این کشور مانع جدی برای عضویت اوکراین در ناتو است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، "اریک پاهون" سخنگوی رسمی پنتاگون در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، اعتراف کرد که ایالات متحده از سال 2014 به اینطرف بیش از یکمیلیارد و سیصد میلیون دلار برای تقویت توان دفاعی اوکراین و بهبود مشارکت این کشور با ناتو، هزینه کرده است.
این مقام وزارت دفاع آمریکا یادآور شد: «واشنگتن از تلاش مقامات کییف برای عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و حق آزادانه این کشور برای انتخاب خطمشی سیاسی و آینده خود، بدون دخالت سایر کشورها، قاطعانه حمایت میکند، ولی عدم حلوفصل مشکلات ارضی در اوکراین، از جمله «مشکل شبهجزیره کریمه» مانع اصلی برای پیوستن این کشور به ناتو است».
"فرانتس کلینتسویچ" عضو ارشد کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون (سنای) روسیه در گفتوگو با این روزنامه این نکته را توضیح داد، نیروهای مسلح اوکراین در سال 2014 با استانداردهای ناتو فاصله بسیار زیادی داشتند و به همین دلیل آمریکاییها نخستین وظیفه خود را در قبال مقامات جدیدی که در کییف به قدرت رسانده بودند کار بهروی تقویت و مدرنیزهسازی ارتش اوکراین قرار دادند.
این سناتور روس افزود: «اوکراین بهعنوان یک عامل ضدروسی در منطقه مورد نیاز آمریکا و ناتو است و نخستین گام در جهت تبدیل این کشور به مهرهای قابل اطمینان برای مقابله با روسیه، بالابردن سطح نیروهای مسلح این کشور است و برای این منظور هم آمریکاییها هزینه گزافی را سرمایه گذاری کردهاند».
کلینتسویچ یادآور شد که زمانی واشنگتن فعالانه برای تقویت توان نظامی گرجستان تلاش میکرد، ولی بعد از عدم کارآیی ارتش گرجستان در جنگ سال 2008 که منجر به جدا شدن آبخازیا و اوستیای جنوبی از این کشور شد، از این تصمیم صرفنظر کرد.
ضمن اینکه بهعقیده برخی کارشناسان، مقامات بروکسل قصد ندارند هزینه زیادی برای اوکراین صرف کنند، چرا که بهخوبی درک میکنند که این مسئله باعث افزایش تنش در روابط ناتو با روسیه خواهد شد و چنین رویارویی در جهت تقویت امنیت اروپا نخواهد بود.
انتهای پیام/*