مشهد| روایت خدمت جهادی در گلستان؛ «فاطمه زهرا» ۱۲ ساله به شنیدن امیدوار شد
فعالیتهای جهادی گروههای مشهدی حاضر در سیل گلستان توام با لحظات تلخ و شیرینی بوده که روایت و شنیدن برخی از آنها خالی از لطف نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، وقتی سخن از کمک و همیاری پیش میآید، بلافاصله جنسیت و قومیت و زبان و مکان جغرافیایی رنگ میبازد؛ البته فرهنگ به فرهنگ این مسئله متفاوت است و شاید در کمتر فرهنگی مانند فرهنگ ایرانی بتوان این میزان همدلی و مشارکت داوطلبانه برای امدادرسانی را جویا شد.
سیل اخیر در استان گلستان، در کنار تمام مصائب و سختیهایی که به ویژه برای اهالی بومی این منطقه ایجاد کرد اما حاوی صحنههای زیبایی از همدلی و کمک و امداد نیز بود و در این میان مردم خراسان رضوی و مشهد نیز سهم بسزایی داشتند.
مردم استان خراسان رضوی و شهر مشهد سیل کمکهای مادی و معنوی خود را به سوی هموطنان خود سرازیر کردند و در کنار آن البته بودند افرادی که در قالب تیمهای مختلف سپاه و بسیج و هلال احمر به صورت حضوری در این روزها در گلستان و مناطق سیل زده آن حضور پیدا کردند.
رنگ و بوی خدمت جهادی اما در این میان بسیار پررنگ بود و گروههای جهادی مختلفی نیز در این منطقه حضور پیدا کردند؛ گروه جهادی شهید علیمردانی از مشهد در این جریان حضوری پررنگ داشت و تیم پزشکی مجربی به سوی این استان روانه شد تا در روزهای عید نوروز در کنار مردم سیلزده باشد.
حسن بخشی مسئول قرارگاه جهادی شهید علیمردانی در این زمینه میگوید: روز نخستی که به استان گلستان عازم شدیم، سوم فروردین ماه بود و کارمان را شروع کردیم و با رایزنی با سپاه نینوا و مسئول گسترش بهداشت سپاه گنبدکاووس، چند روستا برای فعالیت گروه جهادی انتخاب شدند.
وی میافزاید: تیم جهادی قرارگاه شهید علیمردانی در روستاهایی مانند «قوچ مراد» و «بی بی شیروان» و حسین آباد و چند محله حاشیهنشین حضور پیدا کرد؛ روز چهارم ذخیره و ظرفیت دارویی ما تمام شد و درخواست کردیم دارو از مشهد ارسال شود.
مسئول قرارگاه جهادی شهید علیمردانی خاطرنشان کرد: برای این که در این مدت فعال باشیم؛ به آق قلا و بیمارستان صحرایی سپاه که در آنجا مستقر بود رفتیم و خدمات ارائه شد. دو محله حاشیه نشین گنبدکاووس نیز جزو محلات خدمترسانی ما بود.کادر پزشکی ما در این مدت شامل 21 نفر بود و روز دوم یک پرستار به ما اضافه شد و 22 نفر شدیم. ما در مجموع، 7 روز در این منطقه بودیم.
گستره خدمات ارائه شده از سوی این قرارگاه در مدت حضور در گلستان فقط شامل خدمات بهداشتی و درمانی و پزشکی نبوده و این گروه در بسته خدمت جهادی خود؛ خدمات دیگری نیز قرار داده بود.
بخشی در این زمینه نیز عنوان میکند: بیش از 1371 نفر در این مدت از خدمات پزشکی بهره بردند و در کنار آن خدمات فرهنگی نیز داشتیم؛ دو روحانی نیز همراه ما بودند و هدایایی نیز از مشهد با خود مانند پازل و دفتر نقاشی برده بودیم و مسابقاتی آنجا برگزار میشد و بیش از 21 میلیون تومان دارو و مواد غذایی همراه خود برده و ارائه کردیم.
وی میافزاید: تخصصهایی که در قالب قرارگاه جهادی شهید علیمردانی در این منطقه حضور پیدا کردند شامل پزشک عمومی و جراح عمومی و فیزیوتراپ و روانشناس و زنان و مامایی بود.غربالگری نیز در آنجا صورت میگرفت. استقبال خوب مردم منطقه نیز سبب شد توانایی گروه ما مضاعف شود.
مسئول قرارگاه شهید علیمردانی در مورد حجم و میزان خدمات ارائه شده در مدت حضور گروه در گلستان بیان میکند: روزانه به صورت متوسط 12 ساعت خدمات در این 7 روز به مناطق سیلزده ارائه میکردیم.
بخشی با اشاره به استقبال خوب مردم از خدمات این گروه جهادی با ذکر خاطرهای عنوان میکند: در روستای حسین آباد مسئولان سپاه منطقه اصرار داشتند که فاطمه زهرا 12 ساله که متاسفانه کر و لال بود از سوی دوستان مشهدی و قرارگاه شهید علیمردانی فعالیتی برایش صورت گیرد.
وی ادامه میدهد: آزمایشاتی برای ایشان صورت گرفت؛ البته وی دو سال پیش نیز به همراه خانواده با هدف درمان به مشهد آمده بود اما به دلیل فقر مالی نتوانسته بود درمانش را ادامه دهد. مادر این دختر عنوان میکرد فاصله روستای آنها تا شهر گنبدکاووس زیاد بوده و برای گفتاردرمانی نیز نمیتوانستند مراجعه کنند؛ قرار است خیرانی برای کاشت حلزون کمک کنند و امیدواریم بتوانیم برای وی کاری کنیم. مادر این دختر عنوان میکرد اگر لازم باشد حاضرم تمام وسایل زندگیام را بفروشم و حاضرم در چادر زندگی کنم تا دخترم بهبود یابد.
انتهای پیام/ح