تازهترین اخبار بارندگی ایران| امدارسانی بالگردهای سپاه به سیل زدگان پلدختر/ سیلاب آب ۶۲۰ روستای لرستان را قطع کرد/ سیل محور کرج - چالوس را با خود برد + تصاویر
گروه استانها- امروز در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، همدان، تهران، البرز و قزوین احتمال بارش پراکنده، در استان کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان، بوشهر، فارس و کرمان رگبار و رعد و برق پیشبینی میشود.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، براساس هشدار سازمان هواشناسی کشور، امروز در برخی نقاط استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، همدان، تهران، البرز و قزوین احتمال بارش پراکنده، در استان کرمانشاه و برخی نقاط کردستان، شمال ایلام، غرب لرستان، جنوب بوشهر، نیمه جنوبی فارس و شمال کرمان گاهی رگبار و رعد و برق و در سایر مناطق کشور آسمان صاف تا نیمه ابری پیشبینی میشود.
امدارسانی بالگردهای سپاه به سیل زدگان پلدختر
سردار محمد پاکپور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نیروهای زمینی سپاه منطقه به پلدختر رسیدهاند و امداد هوایی نیز با کمک بالگردهای هوایی نیروی زمینی از امروز انجام می شود.
وی با اشاره به اعزام بالگردها به پلدختر و خدماترسانی به مردم افزود: بعضی از مناطق استان لرستان در محاصره سیل و مردمشان نیازمند امداد و نجات هستند و همین موضوع برای ما مهم و در اولویت است؛ امداد و نجات بهوسیله خودروهای ویژه این کار و بالگرد انجام میشود.
رئیس سازمان بسیج از مناطق سیلزده لرستان بازدید میکند
سرهنگ ماشالله بازگیر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد با اشاره به اقدامات سپاه استان لرستان در سیلاب اخیر اظهار داشت: سپاه خرمآباد هشت حوزه شهری با هشت گردان بیت المقدس دارد که از روز دهم فروردین ماه و با توجه به پیشبینی سیلاب هر گردان را به سه گروهان امدادونجات سیلزدگان، جابهجایی اسباب و اثاثیه، شستوشوی منازل و گروهان اسکان و تغذیه تقسیم کردهایم.
وی افزود: کلیه نیروهای بسیجی گردان بیتالمقدس با آغاز بارندگی در خرمآباد نسبت به اطلاعرسانی و جابهجایی سیلزدگان اقدام کردند واز امروز شستوشوی کوچه و خیابان هشت نقطه شهر و منازل را در دستور کار داریم.
فرمانده سپاه ناحیه خرمآباد با بیان اینکه قرارگاه خاتم و مهندسی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) بهعنوان معین سپاه ناحیه خرمآباد هستند عنوان کرد: در حوزه راههای روستایی حوزه خاتم جنوب شهر، حوزه حضرت ابوالفضل(ع) جاده خرم آباد-ازنا را بازگشایی و حوزه امیر نیز منطقه کهریز و روستاهای کمالوند را پوشش میدهد.
وی بیان کرد: معین سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان سپاه علیابنابیطالب (ع) قم است، سپاه روحالله اراک و سپاه نبی اکرم کرمانشاه اعلام امادگی کرده و در استان حضور دارند.
فرمانده سپاه ناحیه خرمآباد با اشاره به تجهیزات واردشده به لرستان از طرف سپاه استانهای قم، اراک و کرمانشاه خاطرنشان کرد: دستگاههای مهندسی کفکش، لودر، بولدوزر، کمپرسی، بیل مکانیکی و همچنین تجهیزات بیل، کلنگ و تغذیه نیروها مشغول کار هستند.
وی بیان کرد: علاوه بر حضور سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه و محسن رضایی در مناطق سیلزده پلدختر و معمولان، سردار غیبپرور نیز برای بازدید از مناطق سیلزده به استان سفر خواهد کرد.
فیبر نوری در چند منطقه لرستان قطع شد
داریوش کوشکی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بسیج عمومی شده و با تمام بضاعت فعالیت شبانهروزی انجام میشود و هماکنون در نقطه قطعی فیبر نوری در منطقه سر نمک قرار داریم.
وی افزود: زمین به شکل گلآلود است و بیل مکانیکی نمیتواند حتی یک متر را جابهجا کند و بنا به شرایط فیزیکی کار بهکندی صورت میگیرد؛ جنوب استان که بهشدت حادثهدیده شب گذشته چهار محور را بازسازی فیبر نوری داشتیم.
مدیرکل ارتباطات و زیرساخت لرستان عنوان کرد: در منطقه زانوگه و بابا زید چهار قطعی فیبر نوری داشتیم که دو تا وصل و دو تا باقیمانده که با توجه به شرایط نمیتوانیم امروز انجام دهیم.
وی بیان کرد: ارتباطات کوهدشت و منطقه رومشکان امروز برقرار شد، ارتباطات فیزیکی ما در مرکز استان به سمت شمال از جمله بروجرد در تجره خرمآباد قطع شده که فرورفتگی زمین فرصت کندهکاری به ما نمیدهد.
کوشکی تصریح کرد: مسیر دوم که منطقه بیرانشهر به بروجرد است انتخاب شده و هماکنون در این محل هستیم و متأسفانه بیل مکانیکی نمیتواند کار را انجام دهد که باید کمکی بگیریم؛ پایداری شبکه راداریم و تمام تلاش را میکنیم تا مشکلی نداشته باشیم.
خدماترسانی بیش از 200 دستگاه ماشینآلات راهداری به سیلزدگان گلستان
خداداد مقبلی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به نیاز سیلزدگان به خدمات راهداران گلستان اظهار داشت: از نخستین ساعات آغاز سیل در گلستان با توجه به اخطارهای داده شده اکیپهای امدادرسانی و عملیاتی راهداری آمادگی لازم را برای خدماترسانی داشتند.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور افزود: بیش از 200 دستگاه ماشین آلات راهداری در کنار راهداران استان به صورت شبانهروزی عملیات احداث خاکریز در حاشیه رودخانهها، روستاها و شهرهای در معرض سیل، تنقیه، سرویس و پاکسازی پلها و ابنیه فنی، لایروبی رودخانهها و احداث پلهای موقت و ایمنسازی راههای تخریب شده و غیره را برعهده داشتند.
وی با اشاره به شرایط جوی روزهای اولیه استان اظهار داشت: راهداران گلستان در 2 جبهه محورهای کوهستانی و مناطق سیلزده به صورت شبانهروزی درگیر بودند و همین امر سبب گشت راهداران ما در 72 ساعت آغاز بحران دچار خستگی و بیخوابی شوند.
معاون برنامهریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به صورت مستمر در حال دریافت گزارش آخرین وضعیت سیلزدگان هستند و به همه مدیران کل راهداری و حمل و نقل جادهای استانها ماموریت دادند با همه امکانات و تجهیزات در اختیار خدماترسانی به سیلزدگان گلستان باشند.
مقبلی گفت: تاکنون 25 دستگاه تریلی، 36 دستگاه لودر، 31 دستگاه گریدر، 20 دستگاه بیل بکو، 21 دستگاه بیل مکانیکی، 25 دستگاه جرثقیل و کمرشکن و 50 دستگاه خودروهای امدادرسان به سیلزدگان امدادرسانی کردند.
روستاهای پایین دست کرخه باید تخلیه شوند
غلامرضا شریعتی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ورودی سیلاب به سد ها در حال کاهش است، اظهار داشت: در جلساتی که با کارشناسان سازمان آب و برق داشتیم اعلام شد که حجم ورود سیلاب به سد ها در حال کاهش بوده اما همچنان میزان آن ه بسیار زیاد است.
وی افزود: حجم سیلاب شیب کاهشی دارد و این مسئله بسیار امیدوار کننده است.
استاندار خوزستان ادامه داد: وضعیت سد کرخه در روزهای گذشته در شرایط قرار داشت و نمودارهای ورودی سیلاب به آن بسیار پیچیده بود اما به لطف خدا از امروز به دلیل کاهش ورودی فعلا درپی پایداری شرایط موجود هستیم.
وی تصریح کرد ما به شهرها و روستاهای پایین دست کرخه اعلام آماده باش دادیم و گفته ایم که همه روستاهای پایین دست سد باید تخلیه شوند.
شریعتی عنوان کرد: شهرهایی مانند مثل سوسنگرد، بستان و هویزه را اعلام آماده باش داده ایم و اگر بنا باشد تخلیه صورت گیرد به آنها اعلام می کنیم.
وی افزود: تا جایی که امکان دارد اقدامات پیشگیرانه را در درون انجام میدهیم تا این شهرها تخلیه نشوند اما اگر مجبور به تخلیه شویم حتما آن را اعلام می کنیم.
سیلاب آب 620 روستای لرستان را قطع کرد
علیرضا کاکاوند عصر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آب شرب 620 روستای لرستان بهدلیل شکستگی خطوط انتقال و یا تخریب زیرساختها قطع شدهاست؛ بیشترین خسارت وارد شده در شهرستانهای پلدختر، خرمآباد، چگنی و کوهدشت بودهاست.
وی افزود: اکیپهای عملیاتی این شرکت از عصر روز گذشته و صبح امروز به مناطق سیلزده اعزام شده و برای رفع مشکل این روستاها در تلاش هستند.
مدیرعامل شرکت آبفار لرستان عنوان کرد: شرکت آبفار استانهای آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، فارس، سیستانوبلوچستان و یزد برای خدمترسانی به مناطق سیلزده اعلام آمادگی کردهاند.
وی بیان کرد: تانکرهای آبرسان بهصورت موقت به مناطق سیلزده لرستان اعزام شدهاند تا در اسرع وقت نسبت به آب شرب این مناطق اقدام شود.
کاکاوند گفت: امکان برآورد دقیق خسارت بهدلیل حجم بالای خسارات و عدم وجود راه دسترسی وجود ندارد.
بازگشایی محور جدید دسترسی به پلدختر
سید موسی خادمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از بامداد امروز بحث خدمت رسانی به مناطق سیل زده شروع کرده ایم حجم خسارت های وارده بالا است و تعداد زیادی روستاها و بخش های عمده ای از شهرستان پلدختر به طور کامل خانه ها در سیل فرو رفته اند و ما باید حجم بالای جمعیت را غذا داده و اسکان را حل کنیم. بخشی از مردم کنار رودخانه زندگی می کنند که بر اثر این سیل شدید امکان ارتباط با مردم نبود.
وی افزود: اولویت همین بود که امروز صبح خوشبختانه استان های مختلف به کمک لرستان آمده و هم هلال احمر حضور خوبی دارد و هم نیروهای ارتش جمهوری اسلامی خوشبختانه باهمه امکانات زمینی، هوایی از دیشب وارد استان شده اند، برادران سپاه پاسداران امکاناتشان را وارد کرده اند و الان امکانات خوبی برای این خدمات رسانی به صورت هوایی داریم ولی به دلیل خسارات بالایی که جاده ها به وجود آمده و هنوز هم حجم آبی که وجود دارد امکان اتصال زمینی حداقل در کوتاه مدت با اغلب روستاها وجود ندارد اما شهر پلدختر را ما در صدد هستیم که از مسیر آزاد راه پل زال_خرم آباد ارتباط را برقرار کنیم.
استاندار لرستان گفت: علاوه بر ارتباط قبلی که از بامداد امروز شروع شده بود مسیر جدید را درحال بازگشایی هستیم و امیدواریم اواخر امشب تا اوایل فردا این مسیرهم بازگشایی شود که بتوانیم خدمات رسانی راحت تر انجام دهیم.
خادمی با اشاره به وضعیت دیگر شهرهای لرستان عنوان کرد: متاسفانه حجم خسارات خیلی بالاست البته ما در بقیه شهرهایمان مانند الیگودرز تعداد زیادی از روستاها ارتباطشان قطع شده در شهرستان دلفان یک تعداد روستاها مشکل دارند و هم در شهرستان کوهدشت به دلیل بارندگیها و سیل اخیر و در شهرستان چگنی بخشی از امکانات را برای خدمات رسانی به این روستاهای که قطع ارتباط هستند گذاشتیم. اولویت اصلی ما شهر پلدختر و شهر معمولان و روستاهای اطراف رودخانه کشکان است.
وی بیان کرد: آمار دقیقی از خانه های آسیب دیده و افرادی که نیاز به امداد رسانی دارند نداریم. بخش غربی شهرپلدختر تقریبا به طور کامل آنجا قابل سکونت نیست الان و همچنین بخشی از شهر معمولان به همین ترتیب و روستاهای دیگری مثل چم مهر و بابازید به طور کامل آثار سیل روی پشت بام های خانه ها بود مردم خوشبختانه به هشدارها توجه کردند و خودشان به دامنه ها پناه برده و منتظر کمک رسانی بودند که اینها را باید اسکان بدهیم. من عدد نمی توانم دقیق بگویم اما چندین هزار نفر خواهد بود.
سیل محور کرج - چالوس را با خود برد
مهرداد جهانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرج اظهار داشت: شدت بارندگی در محور کرج چالوس سبب تخریب محور کرج چالوس در محدوده پیچ روستای درده شد.
وی افزود: جاده در حال حاضر تخریب و امکان تردد در آن وجود ندارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان البرز بیان کرد: در حال حاضر با تجمیع قوا در حال ترمیم جاده و باز کردن محور کرج چالوس هستیم.
فرودگاه خرمآباد با کمک سپاه پاسداران بازگشایی شد
غلامرضا بنی صدر در مورد وضعیت فرودگاه خرم آباد پس از سیل اخیر اظهار داشت: با اعلام آمادگی سپاه پاسداران برای اعزام نیرو جهت همکاری در بازگشایی فرودگاه خرم آباد، به دلیل آمادگی پرسنل و تجهیزات فرودگاه، تمامی مراحل پاکسازی عوامل پروازی و بازگشایی آن توسط کارکنان و با بکارگیری تجهیزات فرودگاه انجام شد.
وی افزود: پس از بارش شدید باران در چند روز اخیر به ویژه دیروز (دوشنبه 12 فرودین 98) و نفوذ سیل به محیط فرودگاه، تمامی کارکنان متخصص و زحمتکش فرودگاه تلاش شبانه روزی را برای در امان ماندن تجهیزات، پاکسازی فرودگاه و عملیاتی ساختن آن انجام دادند و خوشبختانه پرواز هم از فرودگاه خرم آباد امروز انجام شد.
مدیر فرودگاه از فرماندهی سپاه پاسداران به دلیل اعلام آمادگی جهت اعزام نیرو به منظور بازگشایی این فرودگاه تشکر کرد.
به گزارش تسنیم فرودگاه خرم آباد روز گذشته به دلیل جاری شدن سیلاب در این فرودگاه تعطیل شده بود.
124 نفر از مصدومان سیل در لرستان نجات یافتند
حسینعلی رفایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد، از امدادرسانی به مصدومان سیلاب در استان خبر داد و اظهار داشت: کار امدادرسانی و انتقال مصدومان سیلاب لرستان در حال انجام است.
وی افزود: تاکنون 124 نفر از مصدومان مناطق سیلزده استان توسط اورژانس لرستان نجاتیافتهاند.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان لرستان عنوان کرد: از این تعداد 5 نفر مادر باردار بودهاند که طی عملیاتهای فوریتهای پزشکی منتقل شدند.
تاکنون در پلدختر تلفات جانی گزارش نشده است
سیدموسی خادمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وضعیت نگرانکنندهای بهدلیل قطعی ارتباط با شهرستان پلدختر برای افراد محاصره در سیلاب داشتیم، اما باوجود خسارتهای مادی فراونی که در شهر پلدختر و روستاها که بخش عمدهای از آنها غرق در سیلاب شدهاند، ما تلفاتی نداشتیم.
وی افزود: تا این لحظه هیچگونه تلفات انسانی گزارش نشده و امیدواریم هیچ موردی نیز نداشته باشیم؛ طبق آمار از افراد محلی، گروه هلالاحمر تلفات خاصی در شهر پلدختر نداشتهایم.
استاندار لرستان با بیان اینکه امیدواریم هیچ موردی از خسارت جانی گزارش نشود، عنوان کرد: نیروهای امدادرسان و ستادی با تمام توان در حال کمک به سیلزدهها هستند.
وی بیان کرد: حدود دو روز ارتباط پلدختر و معمولان با مرکز استان و سایر مناطق قطع بود برای همین نیازهای اولیه غذایی و درمانی را در اولویت قرار دادهایم؛ در حال حاضر حدود 12 بالگرد در استان حضور دارد که افزایش خواهند یافت.
خادمی با بیان اینکه در تمامی روستاهای مسیر، پکیجهای تعریفشده که شامل مواد غذایی، دارو، چادر و سایر مواد دیگر هستند را توزیع خواهیم کرد، اظهار داشت: تاکنون بخش عمدهای از آن بین سیل زدهها تقسیم شدهاست.
وی افزود: امیدواریم از فضای نیازهای اولیه خارجشده و بهسمت سایر اقدامات حرکت کنیم و بتوانیم در یک بازه زمانی کوتاه به حالت اولیه برگردیم.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه اطراف رودخانه کشکان و از معمولان تا پلدختر و تعدادی از روستاهای در مسیل دچار خساراتی شدهاند، عنوان کرد: تاسیسات، جادهها، زیرساختها و منازل مسکونی تخریب و یا به طور کامل به زیر آب رفتهاند.
وی با تأکید بر اینکه خدمات رسانی در این مناطق به ترتیب در حال انجام است، بیان کرد: هماکنون در شهرستان دورود آبگرفتگی برخی مناطق شهری را داریم که در حال برطرف شدن هستند.
خادمی گفت: در الیگودرز نیز با توجه به بارندگی شب گذشته و بارش برف، راههای ارتباطی تعدادی از روستاها مسدود است که در تلاش هستیم از طریق امداد هوایی خدماترسانی کنیم.
استاندار لرستان با بیان اینکه خدماترسانی هوایی در اولویت است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک تمامی نهادها از جمله ارتش، سپاه، هلالاحمر و غیره بتوانیم این اقدامات را بهخوبی انجام دهیم.
124 نفر از مصدومان سیل در لرستان نجات یافتند
حسینعلی رفایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد، از امدادرسانی به مصدومان سیلاب در استان خبر داد و اظهار داشت: کار امدادرسانی و انتقال مصدومان سیلاب لرستان در حال انجام است.
وی افزود: تاکنون 124 نفر از مصدومان مناطق سیلزده استان توسط اورژانس لرستان نجاتیافتهاند.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان لرستان عنوان کرد: از این تعداد 5 نفر مادر باردار بودهاند که طی عملیاتهای فوریتهای پزشکی منتقل شدند.
خسارت سیل به 5000 واحد مسکونی و تجاری دلفاند
حشمت بهمنی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هماکنون در شهرستان دلفان بارندگی نداریم و مشغول امدادرسانی به سیلزدگان و بازگشایی راههای روستایی هستیم.
وی افزود: وضعیت امدادرسانی در این شهرستان با توجه به امکاناتی که در اختیارداریم بهصورت محدود انجام میشود، شهر دچار بحران شده و نیاز به امدادرسانی بیشتر است.
فرماندار دلفان عنوان کرد: آنچه در اولویت اصلی قرار دارد مواد غذایی و چادر برای سیلزدگان است؛ حدود پنج هزار واحد مسکونی و تجاری آسیبدیده است که تعداد اکیپهای ارزیاب برای برآورد خسارت کم است.
وی بیان کرد: بنا است از استانهای دیگر تیمهای ارزیاب به شهرستان فرستاده شود تا کار ارزیابی تسریع شود؛ براثر وقوع سیل 16 هزار هکتار باغ و زمین زراعی آسیبدیده و چهار مزرعه پرورش ماهی از بین رفته است.
بهمنی تصریح کرد: چهار ایستگاه پمپاژ آب از بین رفته و کانالهای آبرسانی تخریبشده است، همچنین 200 کیلومتر جاده دسترسی بین مزارع تخریبشده است.
وی خاطرنشان کرد: هزار و 900 اصطبل تخریبشده است، 653 رأس دام سبک و 97 رأس دام سنگین تلف شده است؛ 437 تن علوفه دامی از بین رفته و یک و نیم میلیارد به تأسیسات گاز خسارت واردشده است.
فرماندار دلفان گفت: به زیرساختهای شهری نورآباد 30 میلیارد تومان خسارت وارد شده و 70 درصد راههای روستایی از 30 تا صد درصد تخریب شده است.
وی اظهار داشت: 25 دهنه پل تخریب شده و منازل محله بسیج و پشت شهرداری هنوز هم آبگرفتگی وجود دارد.
برخی ساختمانهای زیرآب سوادکوه بر اثر سیلاب تخریب شد
مهدی رازجویان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سوادکوه، بارش از عصر دیروز در منطقه سوادکوه منجر به افزایش حجم آب و طغیان رودخانه تلار شده است.
وی افزود: در شهر زیرآب مجبور به تخلیه ساختمانها در دو خیابان شدیم. طغیان رودخانه منجر به فروریختن چهار واحد مسکونی شد که از این میزان دو ساختمان دو طبقه، یک ساختمان سه طبقه و یک ساختمان بلوکی بود.
معاون عمرانی استاندار مازندران گفت: در شیرگاه علیرغم هشدارهای داده شده مبنی بر عدم استقرار در مسیر رودخانه، چهار نفر از شهروندان گرفتار سیلاب شدند که از سوی نیروهای هلال احمر دو نفر در ساعات اولیه نجات پیدا میکنند و دو نفر دیگر در ساعت دو بامداد از طریق سیم بوکسل و قایق بادی توانستند نجات یابند.
وی بیان کرد: در حال حاضر حجم آب رودخانه در پل سفید و زیرآب تا حدودی کاهش پیدا کرده اما آنچه اهمیت دارد ورود این حجم آب به شهرستان سیمرغ، بهنمیر و بابلسر است.
رازجویان با اشاره به اینکه از ساعت 20 شب گذشته سه دستگاه بیل و تعدادی ماشین کمپرسی جهت تخلیه آوردههای سیل روی پل گرجی خیل سیمرغ قرار گرفته است، گفت: آمادگی هرگونه اقدام جدی تر در خصوص رفع نگرانی مردم را داریم تا از آبگرفتگی منازل جلوگیری شود.
وی بیان کرد: در صورت آبگرفتگی دیگر در شهرستان سیمرغ، تمهیدات لازم از سوی فرمانداری و ستاد بحران شهرستان اجرایی میشود.
15 اکیپ ارزیاب به مناطق سیلزده خرمآباد اعزام شد
مسعود رضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد، با توجه شدت وقوع سیل و بروز خسارت به واحدهای مسکونی و تجاری در شهرستان خرمآباد 15 اکیپ از نیروهای حوزه فنی مهندسی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان لرستان به مناطق آسیبدیده از سیل این شهرستان خرمآباد اعزام شد.
وی افزود: برای جبران خسارات وارده به اسباب و اثاثیه مردم مبلغ 15 میلیون تومان تسهیلات و 5 میلیون تومان بلاعوض پرداخت خواهد شد.
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان بابیان اینکه تلاش میشود خسارات ناشی از سیل در کوتاهترین زمان به مردم پرداخت شود عنوان کرد: نتایج ارزیابیهای بهعملآمده پس از نهایی شدن به مدیریت بحران استان اعلام خواهد شد.
3 روستای شهرستان دهلران با قطع ارتباط زمینی روبهرو هستند
مجید عسکری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: سه روستای شهرستان دهلران کماکان با عدم ارتباط زمینی و در محاصره سیل قرار دارند و تلاش برای امداد رسانی زمینی ناممکن است.
فرماندار دهلران گفت: راه ارتباطی سه روستا در بخشهای موسیان و زرینآباد مسدود است و امدادرسانی به ساکنان این مناطق در حال انجام است.
وی در ادامه افزود: وضعیت سد دویرج به دلیل سرازیر شدن روان آبهای ناشی از بارندگی در شهرستان آبدانان در وضعیت هشدار قرار دارد.
حضور خودجوش زنان و مردان غیور سوسنگردی برای نجات جان همنوعانشان
از ابتدای فروردینماه امسال با آغاز بارندگیها و سیلابی شدن استانهای بالا دست و سرریز شدن سیلاب به سمت استان خوزستان همچنین باز شدن دریچههای سدهای خوزستان سبب شد که اغلب روستاهای پایین دست رودخانههای دز و کرخه دچار آبگرفتگی شوند.
سوسنگرد طبق تقسیمات کشوری مرکز شهرستان دشت آزادگان است. سوسنگرد در شمال غربی اهواز و به فاصلهٔ 55 کیلومتری این شهر قرار گرفتهاست.
مردم شهر سوسنگرد فارغ از جنسیت و سن و سال در اقدامی جهادی و خودجوش برای نجات جان ساکنان روستاهای این شهر اقدام به ساخت سیلبند کردند و در این میان روستائیان بدون ترک منازل در حال امداد رسانی به نیروهای جهادی بوده و با ساخت موکبهای خانگی در حال خدمات رسانی به مردم و مسئولان درگیر ساخت سیلبند هستند.
اعزام بالگردهای سپاه پاسداران به شهر سیلزده پلدختر
محمولههای امدادی و غذایی و همه امکانات سپاه پاسداران در استان لرستان به همراه امکانات نیروی زمینی سپاه، بالگردهای هوانیروز سپاه و نیروهای تیپ 57 سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان برای کمک به مردم سیلزده شهرستان پلدختر عازم منطقه شدند.
محموله امدادی سپاه پاسداران شامل 1000 تخته پتو، 6000 آب معدنی، چند هزار قوطی کنسرو و دیگر اقلام ضروری است که تاکنون ارسال شده و این کمک ها کماکان ادامه دارد؛ همچنین سپاه تجهیزات میدانی نیز برای کمک به پاکسازی و تخلیه شهر پلدختر از سیل و گل و لای به منطقه اعزام کرده است.
سردار پاکپور فرمانده نیروزی زمینی سپاه پاسداران و سردار کشکولی فرمانده سپاه استان لرستان نیز به منطقه رفته تا از نزدیک روند امدادرسانی را مدیریت کنند.
40 نجاتگر سیلاب استان بوشهر به لرستان اعزام شدند
مهرداد ستوده ظهر امروز در جمع خبرنگاران در بوشهر از آمادگی تیمهای امدادی استان برای رسیدگی به حادثه دیدگان خبر داد و اظهار داشت: با توجه به بارشهای هفته گذشته و هفته جاری، ستاد مدیریت بحران استان بوشهر در آمادگی کامل به سر میبرد و با وجود ریزش کوه در برخی محورها، با تمهیدات اندیشیده شده هیچ مشکلی برای مردم استان و مهمانان و گردشگران نوروزی به وجود نیامد.
وی از آمادگی کامل ستاد مدیریت بحران استان برای امداد رسانی به استانهای همجوار خبر داد و افزود: در صورت اعلام نیاز استانهای سیلزده به ویژه خوزستان برای امداد رسانی، آمادگی کاملی برای اعزام تیمهای امدادی و همچنین ارسال اقلام مورد نیاز به این استانها را داریم.
معاون عمرانی استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: با دستور استاندار بوشهر مبنی بر حفظ آمادگی لازم برای امداد رسانی به استانهای درگیر سیل، این آمادگی تا پایان بارشها و تا زمان عادی شدن شرایط جوی وجود دارد.
وی از اعزام تیمهای عملیات سیلاب از هلال احمر استان بوشهر به استان لرستان خبر داد و گفت: با درخواست سازمان امداد و نجات کشور ، چند تیم عملیات سیلاب شامل 40 نفر نجاتگر سیلاب به همراه تعدادی قایق موتوری و دستگاههای پمپ لجن کش و تجهیزات انفرادی و گروهی برای کمک و امداد رسانی به استان لرستان اعزام شدهاند.
ستوده از ارسال محمولههای مورد نیاز به استانهای سیلزده خبر داد و تصریح کرد: اقلام و محموله مورد نیاز برای کمک به استانهای لرستان و خوزستان ارسال شده و تا امشب نیز دومین محموله از استان بوشهر ارسال میشود.
وی گفت: از تمام توان و ظرفیت موجود برای یاری رسانی به سیلزدگان استفاده میشود.
ستوده بیان کرد: به همین منظور امروز با تشکیل جلسه فوق العاده ستاد مدیریت بحران استان آخرین وضعیت و اقدامات کمک رسانی به هموطنانمان در استانهای لرستان و خوزستان بررسی و تصمیمات و تدابیر لازم اتخاذ میشود.
ضلع غربی تپه قلعه فلکالأفلاک ریزش کرد
سید امین قاسمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در اثر وقوع سیلاب در استان خسارات سنگین به ابنیه تاریخی استان واردشده است.
وی افزود: با توجه به اینکه پلهای تاریخی استان در مسیر سیلاب بودند بیشترین آسیب را در جریان سیل متحمل شدهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان لرستان با اشاره به تخریب پل دوره پهلوی کشکان عنوان کرد: همچنین در پی این سیل، پایه و طاق الحاقی دوره قاجار پل کشکان نیز تخریب شد.
وی با بیان اینکه پل کشکان، پل گاومیشان، افرینه، گپ و شکسته خسارت دیده است تصریح کرد: براثر بارشهای سنگین قسمتی از ضلع غربی تپه قلعه فلکالأفلاک دچار ریزش شد که خوشبختانه در جریان این رانش به پیکره اصلی قلعه فلک الافلاک آسیبی وارد نشده است.
قاسمی تصریح کرد: بهمحض فروکش کردن سیلاب برآورد اولیه این خسارات و مرمت اضطراری آثار آغاز خواهد شد.
مرگ 2 سیلزده الیگودرزی
حمید کشکولی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد اظهار داشت: در حال حاضر راه ارتباطی 250 روستا قطع است و همچنین ارتباط با بخش زز و ماهرو و ذلقی به علت تخریب جاده و پلها مسدود است.
وی افزود: درخواست امداد هوایی کردیم تا بالگرد در اختیار شهرستان قرار بگیرد، مردم با کمبود آذوقه مواجه هستند.
فرماندار الیگودرز از مرگ دو نفر در شهرستان الیگودرز خبر داد و عنوان کرد: یک زن و مرد جوان در بخش ذلقی که در حال سنگ چینی و ایجاد مانع برای عدم ورود آب به منزل خود بودند در آب غرق شدند.
وی بابیان اینکه سد کزنار، خمه و خانآباد سرریز کرد گفت: هماکنون راه ارتباطی الیگودرز- اصفهان و الیگودرز- دورود باز و ارتباط برقرار است.
سیلاب برق 45 روستای کوهدشت را قطع کرد
علی بدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت اظهار داشت: وقوع سیلاب برق منطقه کوهدشت شمالی شامل محورهای هومیان، ضرون، چمآستان و سرخهمهر را قطع کردهاست.
وی افزود: در ساعت 3بامداد امروز برق منطقه کشماهور، مسیر قرعلیوند- خوشناموند و مسیر آزادبخت-ضرونی که در خاموشی بودند با تلاش نیروهای اداره برق کوهدشت وصل شدهاست.
مدیر شرکت توزیع برق شهرستان کوهدشت عنوان کرد: پل کاکیزه در ورودی روستاهای کوهدشت شمالی بر اثر وقوع سیلاب تخریبشده و تمام تلاش نیروهای اداره برق کوهدشت این است که حتی بهصورت پیاده نیز خود را به این منطقه برسانند تا برق 45روستا را وصل کنند.
وی با بیان اینکه میزان خسارات سیلاب به تأسیسات برق شهرستان کوهدشت پس از بررسی کارشناسان ارزیابی میشود، بیان کرد: خط 20کیلوولت تغذیهکننده آب شرب منطقه کوهنانی نیز بهطور کامل تخریبشده و انتظار داریم که پس از بازسازی کامل شبکه توسط اداره آبوفاضلاب کوهدشت با یک دستگاه ژنراتور اضطراری نسبت به روشنکردن موتورهای پمپ آب اقدام کنیم.
ارسال محمولههای امدادرسانی سپاه لرستان به شهر سیلزده پلدختر
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان لرستان از صبح امروز محمولههای امدادی غذایی خود را توسط بالگرد برای مرد سیلزده پلدختر ارسال کرد و سردار کشکولی فرمانده سپاه استان لرستان نیز به شهرستان پلدختر سفر کردند تا از نزدیک به کار امدارسانی و مدیریت شهر سیل زده کمک کنند.
محموله امدادی سپاه پاسداران شامل 1000 تخته پتو، 6000 آب معدنی، چند هزار قوطی کنسرو و دیگر اقلام ضروری است که تاکنون ارسال شده و این کمک ها کماکان ادامه دارد؛ همچنین سپاه تجهیزات میدانی نیز برای کمک به پاکسازی و تخلیه شهر پلدختر از سیل و گل و لای به منطقه اعزام کرده است.
دستور تخلیه کلیه روستاها و مناطق دشت آزادگان صادر شد
غلامعباس هزاریان در جمع خبرنگاران از تخلیه مامی روستاهای مسیر رودخانه کرخه ( بخش مرکزی) خبرداد و اظهار داشت: برای جلوگیری از خطر احتمالی سیلاب روستا هایی که در مسیر رودخانه کرخه هستند در اسرع وقت برای در امان ماندن از سیل احتمالی تخلیه و دامهای خود به مکانهای مرتفع و دور از خطر و روستائیان نیز به منازل اقوام، مساجد و مدارس امن و یا محلهای اسکان اضطراری منتقل شوند.
رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان دشت آزادگان افزود:روستاهای حلاف حسن ،سبهانیه شریعتی، سید عامر، البوصیاد، شاکریه، جلیزی حنظله ، جلیزی عبدالرضا ،مطیعات ،علی آباد هوفل ،هوفل شرقی هوفل غربی ، هوفل سید ناصر ، هوفل سید حمد، بنده بیت سلیط ،البوعفری جنوبی و شمالی ،جرگه سید علی ،جلالیه شمالی و جنوبی ، ساریه ،شیبانی ، مالکیه سفلی و وسطی ، نعمه بیت حردان سویدانی ،حاجیه ،چولانه ،مگاصیص ، دحیمی ،طکطاگه که در مسیر رودخانه کرخه هستند در اسرع وقت تخلیه شود.
36 تیم عملیاتی از 5 استان همجوار وارد لرستان شد
صارم رضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد با اشاره به امدادرسانی به مردم سیلزده پلدختر اظهار داشت: تاکنون 36تیم عملیاتی مجرب از پنج استان همجوار وارد استان لرستان شده است.
وی بابیان اینکه تیمهای عملیاتی با تمام توان مشغول امدادرسانی هستند افزود: از اولین ساعات صبح امروز بالگردهای جمعیت بیش از 5 سورتی پرواز به شهرستان پلدختر داشتهاند و اقلام زیستی، امدادی و مواد غذایی یکماهه بارگیری و ارسالشده است.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان لرستان عنوان کرد: امدادرسانی به 233 روستا انجامشده و 11 هزار و 180نفر در سطح استان در کمپهای مشخصشده اسکان یافتند.
53 نفر از سیلزدگان لرستان نجات یافتند
حسینعلی رفایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد، از امدادرسانی به سیلزدگان لرستانی خبر داد و اظهار داشت: امروز چهار بیمار قلبی و دو مادر باردار توسط اورژانس هوایی لرستان به خرمآباد منتقل شد.
وی از نجات جان 53 نفر در استان خبر داد و افزود: در دو روز اخیر 53 نفر از مردم سیلزده در استان نجات یافتند که از این تعداد 14 نفر در دوازدهم فروردین نجات یافتند.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی استان لرستان عنوان کرد: نجات جان 39 نفر در 8 سورتی پرواز امروز انجام شد و عملیات اورژانس لرستان همچنان ادامه دارد.
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مناطق سیلزده لرستان بازدید میکند
سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران دقایقی قبل وارد فرودگاه خرم آباد شد تا از مناطق سیل زده استان به ویژه شهرستان پلدختر و معمولان بازدید کند.
سپاه پاسدران صبح امروز تجهیزات و محموله های امدادی غذایی را برای ارسال به مناطق سیل زده استان آماده کرده و در حال اعزام به مناطق به ویژه شهرستان پلدختر است.
به گزارش تسنیم بارش شدید باران در روزهای گذشته سبب جاری شدن سیل در استان به ویژه شهرستان پلدختر شد به طوری که حدود 24 ساعت تمام راه های ارتباطی این شهرستان قطع شد و مردم در سختی بودند که با تلاش مسئولان بامداد امروز راه ارتباطی این شهرستان باز و کمک های امدادی آغاز شد.
دستور تخلیه فوری شهر فتحالمبین و 69 روستای شوش صادر شد
عدنان غـزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: با توجه به افـزایش دبی رودخانههای دز و کـرخه از اهالی روستاهای حاشیه دو رودخانه دز و کرخه در بخش شاوور، مرکـزی و فتح المبین منـازل خود را تخلیه کنند.
وی در ادامه از همه اهـالی روستاها خواست تا در این خصوص همکاری لازم را با نیـروهای امدادی و عملیاتی ستاد مدیریت بحران شهرستان داشته باشند و افزود: دانشگاهها، مـدارس، سالنهای ورزشی، حسینیهها و مسـاجد سطح شهر شوش آمـاده اسکان مردم میباشند و از مردم فهیم و شریف این شهـرستان خواست با دعوت از خانوادههای خود نسبت به تخلیه منـازل به اسکان در محل های مشخص شده سریعا اقـدام کنند.
فرماندار شهرستان شوش همچنین دستور تخلیه روستـاهای فـدیم، مجید عبدالله، علی جـادر، دوار، دبات، سیدعدنان، سید موسی، بنـده، عصـافره، خیـرآباد ثانی، شیـخ فنـدی، آلبـوحمـدان، حمـدانی غرب، پل میـان آب در بخش مرکزی را صادر کرد.
وی دستور تخلیه شهـر فتح المبین، روستاهای فلیح دونار، صـالح داود، حمـودی، شیخ علی زامل، مـزعل ضمدی در بخش فتحالمبین و روستاهای خویس ، بنادر،بنه رحیمه، حبائیه، دوحی، سن بهادل ، سن کریم، حویش جدید، بیت حاتم، عبـدالخان پایین (سیدعباس)، خشـه، راضی حمـد، محمـد غضبـان، شیخ فـالح، شیخ نادر ، شیخ صـالح سعد، استقلال، شیخ زویر، خمیس سعـد، شلیغم ، کاظم حمد، خسرج مزبان ، کریم خلف، گصـاد ، شمخی، شنین حسین، بیت موزان، شیخ نادر، فالح، سعید ثامر ، اکیوش، فرج دیوان، فهـد ، عشیره خلف ، خمـاط، امطلب، ابولقیفه، گطش، خلیفه حیدر، کاظم حیدر، یباره ، یدی ، غایب، محارب ، زبید دبات ، بیت نور ، مـزرعه 2، مزرعه 3، سیدخلف صادق در بخش شاوور را صادر کرد.
امیرحیدری: بسیاری از روستاها پلدختر کاملاً زیرآب است
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازخرمآباد،امیر کیومرث حیدری صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز توانستیم وارد شهر پلدختر شویم، این شهرستان واقعاً وضعیت نگرانکنندهای داشت که با ورودی که داشتیم مقداری وضعیت بهتر شده است.
وی افزود: بین روستاهایی که کاملاً زیرآب رفته و در محاصره آب قرار دارند توانستیم پل هوایی برقرار کنیم و امکانات اولیه را به آنها برسانیم.
فرمانده نیروی زمینی ارتش عنوان کرد: تا غروب امروز هیچ درراه مانده و آبگرفتهای نیست که نجات پیدا نکند؛ بالگردها و تجهیزات خودرویی ما وارد منطقه شده است و اگر لازم باشد بیمارستانهای صحرایی را نیز میآوریم.
وی بیان کرد: وضعیت شهرستان پلدختر بسیار اسفبار است، پلها و جادهها همه قطعشده است و روستاها تا سقف زیرآب رفتهاند که پل میآوریم و برای آوردن پل مشکل نداریم.
امیر حیدری تصریح کرد: از اهواز پلها درحرکت است، کسانی که مصدوم بودند و نیاز به کمک داشتند نجات پیدا کردند و با بالگرد به مرکز شهر آوردهایم و در کنار روستاها کمپ ایجاد میکنیم تا مردم روستا را به داخل کمپها هدایت کنیم و از بعدازظهر امدادرسانی انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد:12 فروند بالگرد نیروی زمینی وارد منطقه کردیم و هلیکوپترهای شینوک نیز که قدرت بیشتری دارند آوردهایم؛ مشکل بالگرد نداریم و تنها مشکلی که وجود دارد جاده ارتباطی بین پلدختر و خرمآباد است که اگر این راه ارتباطی برقرار شود بیشتر مشکل حل میشود.
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: در حال حاضر ارتباط پلدختر از راه زمین قطع است، وزیر راه و شهرسازی در منطقه است و تلاش میکنند ارتباط زمینی برقرار شود.
توزیع مواد غذایی، چادر و پتو در بین سیلزدگان لرستان
محمود رضا پیروی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای اسکان اضطراری و تغذیه برای مردم سیلزده استان لرستان از تهران و استانهای همجوار چندین پرواز انجامشده است.
وی افزود: نخستین پرواز بردن اقلام به روستای چم مهر بود که شناسایی دقیق صورت گرفت و در حال حاضر به ترتیب بالگردها مواد غذایی، چادر و پتو را به این نقاط میرسانند.
دبیرکل جمعیت هلالاحمر کشور عنوان کرد: سه فروند بالگرد حضور دارند و چند بالگرد دیگر نیز به استان میآید؛ اولویت ما شش روستا، شهر پلدختر و معمولان است، شهرستانهای اطراف نیز تیمهای شناسایی ورود کردهاند و بهتدریج هر اطلاعی که برسد بر اساس نیاز امکانات را توزیع میکنیم.
وی بیان کرد: آماری از تلفات انسانی نداریم و امدادرسانیها از صبح انجام شده است و در حال حاضر دو بالگرد در منطقه است؛ در حال حاضر مهمترین کمک مردم به سیلزدگان تغذیه، کمک نقدی و پتو است.
پیروی تصریح کرد: امدادرسانی حداقل یک هفته طول میکشد و این کار باید ادامه پیدا کند؛ اگر هموطنان میخواهند کمک کنند از طریق سازمان داوطلبان و حسابهای نقدی جمعیت کمک کنند.
وی گفت: از هفته گذشته این تذکرات به مردم دادهشده بود و درخواست کردند که منازل را تخلیه کنند ولی بعضی مردم توجه نکردند، در حال حاضر خواهش این است که مردم مناطق سیلزده اجازه دهند همکاران دقیق توزیع کنند و اقلام را به دست نیازمندان واقعی برسانند.
لاین شمالی آزادراه قزوین- رشت بازگشایی شد
به گفته قدرتالله مهدیخانی لاین شمالی آزاد راه قزوین - رشت که شب گذشته به دلیل بارندگی شدید و طغیان رودخانهها مسدود شده بود امروز بازگشایی شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین بیان کرد: از مردم در خواست میکنیم تنها در صورت ضرورت سفر کرده و از سفرهای غیرضروری بپرهیزند.
وی از مسدود بودن لاین جنوبی تاکنون خبر داد و گفت: بازگشایی این لاین به زمان بیشتری نیاز داشته و رانندگان باید از جاده قدیم قزوین رشت استفاده کنند.
برای امدادرسانی به سیلزدگان دورود با کمبود امکانات روبهرو هستیم
مجید کیانپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد اظهار داشت: با توجه به حجم سیلاب و روان آبی که رخ داد بسیاری از روستاهای شهرستان دورود دچار آبگرفتگی شد.
وی افزود: در حال حاضر خیابانهای ساحلی، خیابان منوچهری، کوی مهارت و خیلی دیگر از مناطق باسیل درگیر است و آب بالاآمده و حدود یک متر در خیابان و ساحلی آبگرفتگی داریم.
نماینده مردم دورود در مجلس عنوان کرد: امیدواریم با همکاری و همدلی مردم بتوانیم حجم سیلاب را عبور دهیم و خسارات جانی نداشته باشیم؛ با کمبود امکانات و تجهیزات روبهرو هستیم، آبگرفتگیهای خیلی شدید در روستاها داریم، حدود 20 روستا درگیر مستقیم باسیل بودند و 38 روستا در محاصره سیل قرار گرفت.
سرعت انتقال آب به دریا از استان گلستان افزایش یافت
مجتبی جمالی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه وضعیت گمیشان و آققلا از مرحله بحران خارج شده اظهار داشت: در هر 2 شهرستان روند تخلیه آب به صورت شبانهروزی ادامه دارد و آب از بخش اعظم این شهرها تخلیه شده است.
وی گفت: در گمیشان با احداث کانالها و برش جاده گمیشان – اینچهبرون آب به سمت کانال رهبری و کانال محیط زیست و سپس تالاب گمیشان و دریا در حال انتقال است و همچنین لایروبی گرگانرود کار انتقال بخش دیگری از آب را تسریع کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان گفت: در غیر از محله کل آباد آققلا که هنوز تخلیه آب کامل نشده، در دیگر مناطق شهر سطح آب فروکش کرده و روند بازگشت ساکنان این مناطق به خانههایشان آغاز شده است.
جمالی با بیان اینکه در بندرترکمن هیچ مشکلی وجود ندارد اما در محور نیازآباد 2 روستای حاجیآباد و نیازآباد در معرض خطر هستند، گفت: انفجارات انجام شده و لایروبی کانالها و بستر دریا کار انتقال آب را تسریع کرده اما هنوز وضعیت در مرحله بحرانی قرار دارد اما پیشبینی میشود با فعالیتهایی که به صورت شبانهروزی انجام میشود مشکلات موجود در این منطقه نیز بهزودی برطرف شود.
سیل خوزستان تعدای از مدارس و دانشگاههای سراسر استان را به تعطیلی کشاند
غلامرضا شریعتی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: به دلیل شرایط جوی و سیل خوزستان مدارس شهرهای اهواز، باوی، کارون، حمیدیه، دشت آزادگان، هویزه، شعیبیه شوشتر، روستای زاویه دزفول، شهرک بهروزی دزفول، بخش دارخوین و روستاهای غرب کارون خرمشهر در روزهای شنبه، یکشنبه و دو شنبه هفته آینده تعطیل است.
استاندار استان خوزستان بیان کرد: همچنین دانشگاههای سراسر استان خوزستان با یک هفته تاخیر از 24 فروردین کار خود را آغاز میکنند.
روستاهای «ماژین» درهشهر در شرایط حاد بحرانی قرار دارند
کیانوش محمد نژاد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به شرایط حاد روستاهای بخش «ماژین» این شهرستان اظهار داشت: راه دسترسی از زمین به بخش ماژین و روستاهای آن ناممکن است.
فرماندار درهشهر گفت: نزدیک به 48 ساعت است به جهت قطع تمام وسائل ارتباطی، امکان ارتباط با این بخش و روستاهای آن که بالغ بر 7000 جمعیت دارد مسیر نبوده است.
وی قطع گاز و برق و آب را در بخش «ماژین» و روستاهای آن مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: تنها راه ممکن برای خبرگیری از وضعیت بحرانی «ماژین» تردد هوایی است که تاکنون در انتظار بالگرد برای امدادرسانی و حضور نیروهای امدادی در این بخش هستیم.
دعوت آیتالله موسوی جزایری از مردم برای کمک به سیلزدگان
آیتالله سید محمدعلی موسوی جزایری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز با اشاره به فضلیت ماه های رجب، شعبان و رمضان اظهار داشت: ماهههای رجب، شعبان و رمضان ماههای مخصوصی هستند که ویژگی خاص خودشان را دارند.
وی افزود: در ماههای رجب ، شعبان و رمضان ما باید بدانیم که درهای رحمت الهی باز است و خدای تبارک و تعالی بندگانش را دعوت کرده تا به او نزدیک شوند، تقرب بجویند، عبادت کنند و خودسازی داشته باشند.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری به روایات وارده در خصوص فضلیت روزه در ابن ماه ها اشاره کرد و گفت: درکلام معصومین توصیههای زیادی در راستای ثواب روزه ماههای الهی وارد شده است که گرفتن یک روز، روزه را هم بسیار ارزشمند معرفی کرده است.
وی به مهمترین مسائل در هریک از این سه ماه اشاره کرد و گفت: برای ماه رجب در روایات مسئله توبه و استغفار و پشیمانی از گناه مطرح است و توصیه ائمه به این نکات است. در ماه شعبان نیز بیشتر مسئله ولایت اهل بیت مطرح است و بهترین اعمال آن صلوات و توسل به آن بزرگواران و تقویت عرق ولائی است.
آیتالله جزایری ادامه داد: همچنین مناجاتی داریم به نام مناجات شعبانیه که حضرت امام خمینی (ره) خیلی به این مناجات معتقد بودند و در درس اخلاقی که روزهای سه شنبه در مدرسه فیضیه داشتند همیشه پایان صحبت هایشان خواندن جملاتی از این مناجات بود.
وی افزود: ماه رمضان نیز راس قله است، ماه رجب وشعبان مقدمه هستند برای آمادگی کسب فیض در ماه رمضان و کل ماه رمضان نیز مقدمه است برای کسب فیض درشبهای قدر و اینها سلسله مراتب هستند.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سوالی مبنی بر وظیفه امت حزب الله در خصوص امدادرسانی به مناطق آسیب دیده چیست گفت:بحمدلله یکسری برنامه ریزیهایی در استان صورت گرفت که تا حدود زیادی جلوی طغیان رودخانهها را گرفته است.
وی ضمن درخواست از هموطنان جهت کمکرسانی به مردم آسیب دیده گفت: از مردم عزیزمان درخواست میکنم هرچه که در توان دارند به آن عزیزان کمک کنند.
اقدامات سپاه و ارتش برای تخلیه آب از گلستان قابل تقدیر است
میر محمدغراوی صبح امروز با اشاره به فعالیتهای انجام شده برای بهبود شرایط شهرستانهای گرفتار سیلاب در گلستان، اظهارداشت: اقدامات سپاه و ارتش در زمینه تخلیه آب از سطح شهرهای استان قابل تقدیر است و همچنین لایروبی کانال اصلی داخل شهر گمیشان به سمت دریا در حال انجام است.
وی افزود: امروز کاهش آب در سطح شهر گمیشان قابل ملاحظه بود همچنین شاهد افت آب در آققلا بودیم و پمپاژ آب در این شهر شتاب گرفته و امروزسطح آب در برخی نقاط تا 20 سانتی متر کاهش یافت.
سرپرست استانداری گلستان خاطر نشان کرد:سامانه بارشی امروز استان را ترک می کند و امیدواریم بتوانیم هرچه سریعتر آبها را به سمت دریا هدایت کنیم.
غراوی یادآور شد: قرارگاه خاتم الانبیاء کانالی را به سمت کال شور احداث کرد که از طریق آن 100 میلیون متر مکعب ذخیره آب ذخیره میشود و از حرکت آن به سمت سد وشمگیر جلوگیری میشود.
وی ادامه داد: یک دستگاه کاتر ساکشن با همکاری قرارگاه خاتم الانبیا سپاه و سازمان بنادر و دریانوردی از بندرانزلی وارد استان شد و از امروزعملیات خود را در مصب گرگان رود به دریا آغاز میکند. این دستگاه قادر است در طول 500 متر همه رسوبات دریا را تخلیه کند و مسیر آب را باز کند.
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه با وجود این دستگاه سرعت تخلیه آب گرگانرود افزایش یابد، گفت: با درخواست فرمانده ارتش جمهوری اسلامی یک دستگاه کاتر ساکشن از جنوب کشور به گلستان اعزام خواهد شد.
حضور بالگردهای هلالاحمر، سپاه و ارتش در پلدختر
محمد اسلامی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در بحث مشکلات جاده پلدختر- خرمآباد شناسایی خوبی صورت گرفت و نیروهای راهداری بلافاصله به محل اعزام شدند و تا ساعت 3 بامداد توانستند راه را بازگشایی و آمادهسازی برای عبور نیروهای امدادی کنند.
وی افزود: صبح با اولین پرواز هلیکوپتر هلالاحمر و اقلام امدادی وارد شهر پلدختر شدیم، بالگردهای سپاه و ارتش نیز الآن اعزام شدند.
وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: فرمانده نیروی زمینی ارتش و مسئولان هلالاحمر همه در منطقه هستند و در روستاهایی که دچار آبگرفتگی شده بودند اقداماتی انجامشده است.
وی بیان کرد: از بنیاد مسکن استانهای اصفهان، همدان و قزوین نیز دعوتشده که به لرستان بیایند و مستقر شوند و واحدهای مسکونی آسیبدیده را شناسایی کنند.
اسلامی تصریح کرد: جهاد کشاورزی نیز باید حضور پیدا کند و خسارات کشاورزی و باغات را ارزیابی کنند، چیزی که در دستور کار ما قرار دارد این است که جادههای مواصلاتی را بهگونهای بازسازی کنیم که عبور و مرور برقرار شود.
وی خاطرنشان کرد: تیم راهداری در منطقه حاضر هستند و امیدواریم بتوانیم دو راه فرعی و همچنین آزادراه را در دستور کار داشته باشیم؛ آزادراه متأسفانه حدود 20 مرتبه رانش کرد، که این رانش بهصورت ژلهای بوده که فوقالعاده ناپایدار است و به شکلهای گوناگون بازسازیشده و هدف این است که این محور را نگهداریم تا دسترسی به پلدختر میسر شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: جاده قدیمی خرمآباد به پلدختر نیاز به بازسازی اساسی دارد، کاری که امروز در دستور قرار دارد این است که ماشینآلات اعزام کنیم.
وی اظهار داشت: باکسهایی که از استان گیلان بارگیری شده بودند وارد خرمآباد شد و تجهیزات ماشینآلات و میله نیز در حال انتقال است که امیدواریم آب بردگیها و پلهایی که ارتباط را قطع کرده بهصورت موقت کارهای بازسازی را آغاز کنیم.
دستور تخلیه تمام روستاهای حاشیه رودخانه دز در شوشتر صادر شد
حسین پنبهدانهپور در جمع خبرنگاران از دستور تخلیه تمام روستاهای حاشیه رودخانه دز در شوشتر خبر داد و اظهار داشت: به دلیل افزایش دبی رودخانه دز از شب گذشته و افزایش احتمال خطر تمام روستاهای حاشیه رودخانه دز در حال تخلیه است.
وی افزود: با کمک تمام نیروهای مستقر در منطقه مردم و احشام از روستاهای حاشیه دز در حال تخلیه هستند.
فرماندار شوشتر گفت: کمپهایی با مواد غذایی، چادر و اورژانس تدارک دیده شد و اکثر مردم در شهرهای اطراف خانه دارند و در آنجا مستقر شدند.
آب در آققلا بهزودی تخلیه میشود
امانگلدی ضمیر صبح امروز در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت آبگرفتگی در این شهرستان اظهار داشت: براساس اطلاعیه هشداری که در 26 اسفندماه به ما اعلام شد، بارندگیهای سیلآسایی را در استان خواهیم داشت که میزان بارش در 3 روز به اندازه 70 درصد در طول سال استان گلستان است.
وی افزود: بر اثر این بارندگی سد گلستان و بوستان در گنبدکاووس در بالادست و سد وشمگیر پر و در حال سرریز بود و حجم بالای آبی که اعلام کردند 4 برابر حجم عبوری گرگانرود بود، بنابراین فیوزهایی را در بالادست سطح آققلا و در محلههای قرنجیک و آقدنیش ایجاد کردیم.
فرماندار آققلا ادامه داد: در جاده آققلا به اینجه برون هم شکافها را ایجاد کردیم اما حجم آب آنقدر زیاد بود که سبب شد 37 روستای ما در خطر آبگرفتگی قرار بگیرد، 12 روستا زیر آب رفتند و 70 درصد شهر آققلا هم با 40 هزار نفر جمعیت دچار آبگرفتگی شد.
وی افزود: بیش از 12 روز خانه و زندگی مردم زیر آب است، امدادرسانی خوب انجام شد اما تا آب از داخل شهر تخلیه نشود نمیتوانیم به بازسازی بپردازیم و این وضعیت تا 3 روز دیگر ادامه خواهد داشت و پس از آن باید استحکام بنای همه منازل مسکونی را بررسی کنیم.
به گفته فرماندار آققلا، ما در کنار مردم هستیم تا همه خانههای مسکونی را بازسازی و تعمیر کنیم.
فرماندار آق قلا در خاتمه گفت: از همه هموطنان می خواهیم کمکهای خود را به مراکز و شمارههایی که رسمی است اهدا کنند.
قطع سیلاب راه ارتباطی 65 روستای کوهدشت
آرمان منصوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت اظهار داشت: پلهای محور ارتباطی کوهدشت شمالی از جمله پل کاکیزه و پل کورهدشت بهدلیل وقوع سیل بهطور کامل تخریب و ارتباط 65 روستای این منطقه با مرکز شهرستان قطع شده است.
وی افزود: با توجه به تخریب این پلها محور ارتباطی شیرز نیز مسدود است، از گردشگرانی که قصد مسافرت به این مسیر را دارند تقاضا داریم تا اطلاع ثانوی از تردد در این منطقه خودداری نمایند.
مسدود شدن مسیر ارتباطی 20 روستای قزوین
قدرتالله مهدیخانی صبح امروز با اشاره به آخرین وضعیت حوادث ناشی از سیل در قزوین اظهار داشت: در روز طبیعت از مردم قزوین خواستاریم به هشدارها توجه کرده و از مستقر شدن در منابع طبیعی و کوهستانی و نزدیکی رودخانه خودداری کنند چرا که همچنان خطر جاری شدن سیلاب در نواحی پر برف وجود دارد.
وی بیان کرد: طغیان رودخانه و بارشهای شدید شب گذشته منجر به مسدود شدن لاین جنوبی و شمالی اتوبان قزوین به رشت شده و رانندگان با احتیاط کامل از جاده قدیم تردد میکنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین گفت: سیلاب در استان قزوین 17 شهر و 200 روستا را با مشکل روبهرو کرده که منجر به خسارت دیدن دامداریها به علت نفوذ آب، تخریب بیش از 100 خانه روستایی و همچنین قطعی برق در 10 منطقه شده است.
وی بیان کرد: برخی از خانههای تخریب شده بر اثر سیلاب دیشب با هشدارهای قبلی تخلیه شده بود و مشکلات قطعی برق نیز با مشارکت شرکت توزیع برق برطرف شد.
مهدیخانی افزود: همچنین مسدود شدن راه ارتباطی 20 روستا در استان و وارد شدن خسارات زیاد به زمینهای کشاورزی از مواردی بوده که بارش های شدید و طغیان رودخانه ها و سرازیر شدن سیلاب به دنبال داشته است.
نفربرهای قرارگاه منطقه غرب ارتش به لرستان اعزام شد
امیر فرهاد آریانفر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه اظهار داشت: این قرارگاه در جهت اجرای طرح مردم یاری در سیل اقداماتی از جمله اعزام دو دستگاه کرایس و دو دستگاه نفربر بی تی آر به منظور کمکرسانی به سیلزدگان شهرستان نور آباد انجام داده است.
وی با اشاره به اقدامات ستاد بحران قرارگاه منطقه غرب ارتش در نقاط حساس کرمانشاه عنوان کرد: یک دستگاه مینیبوس جهت ترابری و یک دستگاه بیل مکانیکی به منظور ایجاد کانال جهت جلو گیری از سیلاب به روستای حسنآباد اعزام شد.
فرمانده قرارگاه منطقه غرب ارتش گفت: اکیپهای مردم یاری تیپهای 281 و 35 و گروه 33 به نقاط مختلف شهر کرمانشاه اعزام شدند.
آریانفر افزود: استاندارد و هیئت همراه در ساعت 23 شب گذشته از یگانهای امدادرسان بازدید کردند.
جاده اصلی اهواز به آبادان به علت طغیان کارون مسدود شد
مسیر خروجی اهواز از فلکه هادی آباد کوت عبدالله به سمت جاده آبادان به دلیل طغیان آب و ایجاد خاکریز و سیل بند توسط شهرداری کوت عبدالله بسته شده است.
کسانی که قصد عزیمت به آبادان دارند از مسیر دوم یعنی جاده کوت نواصر به سمت آبادان بروند.
برقراری ارتباط با پلدختر؛ عملیات امدادرسانی آغاز شد
بارشهای سیلآسا که از پنجم فروردین در شهرستان پلدختر شروع شدهبود، این شهرستان را در وضعیت بحران قرار داد و سیلاب خسارات بیشماری به تأسیسات، ابنیه، خطوط تلفن، روستاها، دام و مزارع پلدختر وارد کرد.
طغیان رودخانه کشکان، شهر معمولان و روستاهای پلدختر را بهزیر آب برد و راههای ارتباطی تمام شهرستان پلدختر را قطع کرد، بهطوریکه هیچ خبری از مردم سیلزده این شهرستان در دسترس نبود.
صارم رضایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از آغاز امدادرسانی به شهرستان پلدختر خبر داد و اظهار داشت: در شب گذشته با اقداماتی که برای امدادرسانی به این شهرستان انجام دادیم، توانستیم کورسویی از امداد را برای پلدختر پیدا کنیم.
وی افزود: 45 نیروی عملیاتی هلالاحمر لرستان را به شهرستان پلدختر اعزام کرده و این نیروها در حدود ساعت 2بامداد به شهرستان پلدختر رسیدند و هماکنون در این شهرستان مستقر هستند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان با بیان اینکه هماکنون عملیات نجات و جستوجو و تأمین امکانات برای سیلزدگان پلدختر در حال انجام است، عنوان کرد: صبح امروز استاندار لرستان بههمراه دیبیرکل جمعیت هلالاحمر کشور با بالگرد به این شهرستان اعزام شدند تا از نزدیک در جزیان جزئیات امدادرسانی قرار بگیرند.
خطری از سد «دویرج »مردم موسیان را تهدید نمیکند
علی پوراحمد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: مردم بخش موسیان در شهرستان دهلران نگران سد دویرج نباشند زیرا هیچ خطری در اثر سرریز شدن این سد مردم منطقه را تهدید نمیکند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای ایلام گفت:با تمهیدات اندیشیده شده مشکلی برای سد ایجاد نشده است، وهم اکنون با فروکش کردن بارشها سرریز سد نیز در حال کم شدن و رسیدن به وضعیت نرمال است.
وی تاکید کرد و افزود: وضعیت سد در شرایط طبیعی است و جای هیچ نگرانی در این باره وجود ندارد.
سیزدهم فروردین کدام استانها بارانی هستند؟
امروز در جنوب فارس، شمال کرمان، غرب هرمزگان، جنوب بوشهر، برخی نقاط آذربایجانهای شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، قزوین، کرمانشاه و غرب کردستان بارش باران، گاهی رعد و برق و وزش باد پیشبینی کرد.
همچنین در ارتفاعات شمال غرب کشور برف میبارد و بارش امروز در نواحی مرکزی و جنوبی فارس شدت بیشتری دارد.
براساس این گزارش در استانهای تهران، البرز، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان و یزد بارش پراکنده پیشبینی میشود.
از سوی دیگر امروز در برخی ساعات در استانهای قم، سمنان، گلستان، خراسانهای شمالی، رضوی و جنوبی، یزد، کرمان، اصفهان و فارس وزش شدید باد و گرد و خاک پیشبینی میشود.
همچنین مرکز و شرق خلیج فارس امروز مواج است.
شهرهای مرکزی استان مازندران در معرض سیلاب
سیلاب، رانش زمین، ریزش کوه، برف و تگرگ پدیده طبیعی که از روزهای پایانی اسفند 97 تاکنون مردم استانهای شمالی کشور را دامنگیر خود کرده است.
این پدیدههای طبیعی که سبب مرگ و میر تعدادی از شهروندان و مسافران در مازندران شده است به همراه خود تخریبهایی به ابنیه مردم، بناهای تاریخی، پلها، سردهنه و کوههای استان ایجاد کرده است.
شامگاه یکشنبه 12 فروردین ماه پس از اخطاریه اداره کل مدیریت بحران و هشدارهای هواشناسی مازندران، بارشهای شدید باران در مناطق مرکزی و جنوبی مازندران در شهرستانهای مرکزی و جنوبی استان نظیر سوادکوه سبب وقوع رانشهای متعدد در این منطقه شده به گونه ای که دستور خروج سکنه برخی از روستاهای این منطقه از سوی مسئولان شهرستان صادر شده است.
از حوالی شامگاه یکشنبه بارشهای سیلابی در شهرستان سوادکوه که از غرب مازندران به مرکز و جنوب استان رسیده سبب طغیان چندین رودخانه در زیرآب، شیرگاه و قائمشهر شده است که احتمال طغیان تلار رود را دو چندان کرده است.
طغیان شدید رودخانهها در بخش بلده نور
بارش شدید باران در بخش بلده شهرستان نور موجب طغیان شدید رودخانهها شده است. البته جریان آب در اغلب رود خانههای شهرستان جریان شدید دارد. ریزش بهمن در مسیر بردون به طاهرکلا موجب قطع شدن آب آشامیدنی چهار روستای مسیر شده است .
رانش زمین نیز در منطقه لاویج بخش چمستان نور ریزش سنگ در گلندرود سبب شده تا این مسیرها خطرناک باشد.
بارش شدید باران همچنین تخریب قسمتی از دیوار مسجد جامع روستای نج بلده نور شد. این مسجد یکی از مساجد تاریخی استان مازندران بوده و در میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.
علی شادمان، فرماندار نور با اشاره به اینکه با توجه به طغیانی بودن رودخانهها خطر ریزش کوه بسیار بالا است، گفت: مسیر سیاهسنگ به بلده به دلیل ریزش برف به ارتفاع دو متر در روزهای گذشته مشکلی برای عبور و مرور ندارد اما به دلیل لغزندگی مسدود شده است.
رودخانههای چالوس در آستانه طغیان
فرماندار چالوس نیز با اشاره به اینکه شدت بارندگی در غرب مازندران بویژه در بالادست و سیاه بیشه به اوج خود رسیده است، گفت: با توجه به آب شدن برفها و شدت بارندگی، سطح رودخانهها در حال افزایش است و احتمال سیلابی شدن رودخانههای شهرستان بخصوص در بالادست وجود دارد.
محمد ناصر زندی افزود: حتمال طغیانی شدن رودخانهها وجود دارد و توصیه ما به مردم این است که در حاشیه رودخانهها نمانند و خانهها خود را که نزدیک به رودخانه است تا رفع خطر ترک کنند.
پرهیز از تردد غیرضرور در محورهای کوهستانی رامسر
محمد آزاد فرماندار رامسر نیز در گفتوگویی اظهار داشت: مسافران از تردد غیرضروری در محور جواهرده و جنت رودبار خودداری کنند. با توجه به بارش شدید باران و شرایط جوی نامناسب و امکان ریزش سنگ و کوه شهروندان و گردشگران از ترددهای غیر ضروری در محورهای جواهرده و جنت رودبار خودداری کنند.
وی بیان کرد: مردم در 13 فروردین روز طبیعت از توقف در حاشیه رودخانهها جلوگیری کنند تا از خطرات احتمالی پیشگیری شود.
دو محور در تنکابن مسدود شد
سیدامیر حسینی جو، معاون استاندار و فرماندار ویژه تنکابن گفت: بر اثر ریزش سنگ در محور روستای خانیان سههزار در بخش خرم آباد شهرستان تنکابن این محور مسدود شد که هم اکنون تیم های امدادی راهداری به سمت منطقه اعزام شدهاند.
وی افزود : محور روستای آهکچال به بالابند نیز دچار رانش عرضی شد که با نصب علائم راهداری، همچنان تردد در این محور با مشکل مواجه است.
حسینی جو گفت : تشدید بارندگی و افزایش آب سبب آبگرفتگی برخی معابر نیز شده است، در مسیر روستای چناربن و نیز شهرک آرامش با انسداد سردهنه لهله بند آبگرفتگی رخ داد که با اعزام نیروها و اقدامات اورژانسی مشکل مرتفع شد.
تخلیه چند منزل مسکونی در سوادکوه
یزدانی فرماندار شهرستان سوادکوه نیز با اشاره به اینکه بر اثر طغیان رودخانه تلار چند منزل مسکونی در زیرآب تخلیه شده است، گفت: بر اثر بارش شدید باران و برف در ارتفاعات، سیل از رودخانه تلار وارد شهر زیرآب و چند منزل مسکونی شده است.
وی افزود: راه دسترسی روستاهای دراسله، شش رودبار، سی پی، پیرنعیم، سوخته سرا، اتو، لاجیم، ولیلا، لولاک و ززول بسته شده است.
تخلیه یک روستا در بابل
قربانعلی ولیزاده بورا، فرماندار ویژه بابل نیز گفت: به لحاظ بارشها در شهرستان و امدادرسانی به شهرهای اطراف، تمامی دستگاههای امدادی و خدماتی در شهرستان بابل را آمادهباش دادیم.
وی افزود:تردد خودروها در جاده ساحلی بابل در محدوده پل درزیکلا، پل تاریخی محمدحسنخان و پل موزیرج را برای طغیان احتمالی رودخانه بابلرود مسدود کردیم. روستای برجیخیل لنگور از توابع بخش مرکزی بابل با 25 خانوار تخلیه شد.
تخلیه منازل مسکونی بر اثر طغیان رودخانه تلار در مازندران
مدیرکل مدیریت بحران مازندران نیز با بیان اینکه بر اثر طغیان رودخانه تلار چند منزل مسکونی تخلیه شده است، گفت: بر اثر بارش شدید باران و برف در ارتفاعات شهرستان سوادکوه سیل عظیمی از رودخانه تلار وارد شهر زیراب و چندین منزل مسکونی نیز تخلیه شد.
دبی آب سد سیمره در حال افزایش است
کیانوش محمدنژاد در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت:از ساعت 01 بامداد امروز با باز شدن دریچههای سد سیمره دبی آب این رودخانه به 800 متر مکعب رسده است.
فرماندار درهشهر گفت: افزایش سطح آب تا ساعت 6 صبح به مرور انجام میگیرید و دبی آب رودخانه سیمره هم اکنون 600 متر مکعب است.
وی با هشدار به روستاهای مسیر افزود: علی رغم تمهیدات ایمنی پیش بینی شده است تاکید به عدم تردد روستائیان در این مسیر را داریم.
دستور تخلیه مناطق پرخطر در دزفول صادر شد
محمد حیدری در نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان دزفول که شامگاه روز سه شنبه در سالن جلسات فرمانداری با حضور تمام مسئولان شهرستان دزفول برگزار شد، اظهار داشت: هیچ فردی حق به تعویق انداختن تصمیمات برای کسب تکلیف و مجوز از مقامات مافوق نداشته؛ تصمیمگیرنده اصلی رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران است.
وی با اشاره به شرایط فوق العاده حاکم در کل استان خوزستان گفت: باید از تمام پتانسیل و ظرفیتهای داخل شهرستان استفاده و شرایط را کنترل کرد.
وی با بیان اینکه شرایط بالا دست سد دز در لرستان متغیر است، گفت: حوضه آبریز ما در لرستان وضعیت مناسبی نداشته و ورود این حجم از آب به خوزستان مناطق آسیب پذیر را تحت شعاع قرار میدهد.
سرپرست فرمانداری دزفول با دستور تخلیه روستا پیروزی بخش مرکزی تشریح کرد: برای حفط جان اهالی این روستا بعد از پایان جلسهکار تخلیه روستای پیروزی انجام شود و شهرداری اتوبوسهای لازم را برای جا به جایی اهالی این روستا در نظر بگیرد و مردم روستا پیروزی را در حسینیه و سالن ورزشی شهرک بهشتی منتظری، حسینیه شهر امام و زینبیه شهرصفی آباد و نیز سایر مکانهای مورد نظر آموزش پرورش دزفول اسکاندهی شود.
فرماندار دزفول ادامه داد: شرکتهای شهید بهشتی و شهید رجایی برای تامین علوفه مورد نیاز دامها کمک کنند و جهاد کشاورزی و امورعشایر اقدامات لازم را برای جا به جایی دام روستاها انجام دهند.
وی با بیان اینکه هشت روستا شهرستان که در معرض سیلاب بوده تخلیه شده است، افزود: در این باره مناطق بالای 40 درصد خطر در معرض سیلاب؛ تخلیه شوند.
وی با اشاره به دغدغه و نگرانی اهالی روستاهای تخلیه شده، گفت: اهالی روستاهای تخلیه شده نگران اموال خود هستند که در این باره نیرو انتطامی با همکاری بسیج به مردم این مناطق اطمینان خاطر بدهند که حافظ اموال آنها هستند؛ تمام تلاش خود را برای جلوگیری از سرقت و اموال آنها بکار بگیرید.
حیدری در ادامه افزود: در این باره از بسیج درخواست میشود با کمک نیروی انتظامی یک لایه پوششی برای تامین امنیت روستاها ایجاد کرد و گلوگاههای ورودی و خروجی روستاها را کنترل کنند.
وی با تقدیر از تلاشها 3ماه دستگاههای مختلف عنوان کرد: تمامی دستگاههای اجرایی سپاه و ارتش برای ترمیم سیل بندهای زاویهها تلاش خود را کردند در حال حاضر شهرستان هیج مشکل در خصوص سیل بندها ندارد.
فرماندار دزفول گفت: باید شرایط حساس کنونی را درک و برای هرگونه وضعیتی خود را آماده کنیم. مردم فردا 13فرودین روز طبیعت برای استفاده از طبیعت به حاشیه رودخانهها و جادههای ساحلی خواهند رفت در این باره هشدارها به گونهای به مردم داده شود که ایجاد نگرانی نشود.
وی ادامه داد: تمام قایقها و ماشین آلات در نظر گرفته شده و برای امدادرسانی یکجا مستقر شوند.
حیدری با اطمینان خاطر به شهروندان نسبت به آب آشامیدنی دزفول گفت: آب آشامیدنی شهرستان از طریق حلقههای چاه تامین میشود و هیچ خطری و آلودگی آن را تهدید نمیکند.
سرپرست فرمانداری گفت: شرکتهای گاز، برق و آب و فاضلاب آمادگی لازم را در شرایط ضروری داشته و تلاش خود را برای جلوگیری از قطعی این خدمات بکار گرفته تا در بحران سیل با بحران دیگری در شهرستان مواجه نشویم.
سرپرست فرمانداری دزفول گفت: پلیس راه پل سوم را برای تردد نیروهای امدادی در شرایط بحرانی مدنظر خود قرار دهد تا با مشکلی مواجه نشویم.
معاون خدمات شهری شهرداری دزفول محمد ابوحلاج در نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان دزفول، ادامه اظهار داشت: 68 خانوار در کمپ نوروزی شهرداری دزفول مستقر هستند.کارخانه آسفالت شهرداری برای استقرار دامهای سنگین عشایر در نظر گرفته شده است و همچنین اطلاع رسانی و نصب بنرهای هشدارها برای دور شدن از مناطق پرخطر دزفول انجام شده است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول حجت اله آریایی در ادامه نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان دزفول اظهار داشت: باتوجه به بارشهای شدید در شهرستان در این باره حداقل تخریب را در باقت قدیم نسیت به سال گذشته داشتهایم.
وی افزود: مهمترین دغدغه میراث فرهنگی پل قدیم شهرستان دزفول است تصاویر و گزارشات پل به صورت روزانه برای استان ارسال میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول یوسف پریدار درباره وضعیت بهداشتی مناطق سیل زده دزفول، اظهار داشت: مشکلی در حوزه درمان در شهرستان نداشته و در حوزه بهداشت، تیمهای پزشکی بازدید و هشدارها لازم را درباره موازین بهداشتی مرتب به روستاهای مناطق سیل زده دزفول گفته شده است.
44 روستا در استان خوزستان تخلیه شد
غلامرضا شریعتی امشب در پایان جلسه ستاد بحران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در استانداری خوزستان در گفت و گو با شبکه سیمای خوزستان اظهار داشت: تا کنون 44 روستا در استان تخلیه شده و 10 روستا در حال تخلیه هستند.
وی افزود: با توجه با شرایط بحرانی و بارش های سنگین باران در استان های بالادست و سرریز این باران ها به استان خوزستان ما ضمن تنظیم سد های استان باید مراقب روستاها و شهرهای پایین دست باشیم و اگر خطری مردم تهدید کند ما باید مردم را از مناطق پر خطر جابجا کنیم.
استاندار خوزستان بیان کرد: طبق برآوردهای که شده باید 71 روستا تخلیه شوند که 44 روستا کاملا تخلیه و 10 روستا در حال تخلیه اما مابقی در شرایط خطرناکی قرار ندارند.
وی گفت: روستاهای باقی مانده هم را در جهت حفظ جان مردم تخلیه خواهیم کرد.
شهر خرمآباد در محاصره آب قرار گرفت
با توجه به بارشهای شدید باران و طغیان رودخانهها شهر خرمآباد در محاصره آب قرار گرفت و بسیاری از منازل مسکونی سطح شهر دچار آبگرفتگی شد و همچنین به بسیاری از زیر ساختهای شهری خسارت وارد شد.
محور ایلام به حمیل کماکان مسدود است
سرهنگ رضا همتی زاده درگفتوگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: برخلاف انتشار خبر بازگشایی محور ایلام، حمیل به کرمانشاه در فضای مجازی این محور همچنان بسته است.
فرمانده پلیس راه ایلام گفت: دلیل ایمن نبودن، این محور،عامل مسدود بودن آن است و مسیر تردد برای جایگزین مسیر ایلام، ایوان، قلاجه به کرمانشاه تعین شده است.
خسارت 3200 میلیارد ریالی سیل به راههای مازندران
سیدمحمد نظری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در ساری اظهار داشت: تمام اکیپها در حوزه پیمانکاران، راهداری و بسیج سازندگی آماده بوده و عملا مرخصیها لغو شده است.
وی افزود: بر اساس تصمیمات گرفته شده در این ایام پایانی سفرهای نوروزی محور کندوان یکطرفه بوده و در هراز از آبسک تا تهران مسیر یکطرفه است. محور سوادکوه به شکل دوطرفه ترافیک در جریان است.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران تصریح کرد: برای نقاط گلوگاهی پرترافیک استان تدابیری اندیشیده شده و راههای جایگزینی در نظر گرفته شده که در مواقع پیک از آن محورها به عنوان جایگزین بهره ببریم. در بحث ورود به استان مشکلی وجود نداشت و سعی بر این است که در خروج از استان مشکلی نباشد تا مسافران نوروزی با ایمنی کامل به مقصدهای خود برسند.
نظری ادامه داد: مردم با خیال آسوده و بدون نگرانی مدیریت سفر خودشان را انجام دهند و تا روز جمعه روی کمکهای راه و شهرسازی در طول جادهها حساب کرده و هرگونه مشکلی را با 141 تماس گرفته تا در خدمت آنها باشیم.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران درباره برآورد زمانی بابت اصلاح، تعمیر و ترمیم خسارتهای ناشی از سیلاب در استان، گفت: در حوزه ساخت مسکن، ستاد بازسازی در استان تشکیل شده و از چهارم فروردین، بانکهای ملی و مسکن شروع به پرداخت کمکهای بلاعوض کردند. کمکها بسته به خسارت تا سقف پنج میلیون تومان بود و افرادی که خسارت 100 درصد دیده بودند تسهیلات تا سقف 40 میلیون تومان برای آنها در نظر گرفته شد. در این زمینه طبق آماری که از چهارم فروردین تاکنون داشتیم بیش از سه هزار و 800 فقره تسهیلات از بانکهای استان دریافت شده است.
نظری بیان کرد: خسارتی که به مازندران در بخش راه و راه آهن رخ داده، جمعا 320 میلیارد تومان بوده است. در این سیل 52 کیلومتر از مسیر در اثر ریزشها حرکت کرده است و در این میان 19 پل از 30 پل موجود در استان آسیب 100 درصدی دیده است.
وی ادامه داد: 374 نقطه از نقاط روستایی دچار رانش شدهاند. در بحث ریل حدود 5 کیلومتر دچار آبگرفتگی شده است و این در بحث خسارت آخرین وضعیتی است که در استان گزارش شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با اعلام اینکه تمام راههای روستایی استان باز است، تصریح کرد: برای نقاطی که در محورهای استان دچار رانش شدند مسیرهای جایگزین معرفی شده و با کمک همه همکاران راهداری و پیمانکاران شاغل در راه و شهرسازی و بهرهگیری از امکانات آنها این نقاط آماده شدند.
انتهای پیام/ح