خلیلزاد در دیدار با مقامات افغان: درباره جدول زمانی خروج نظامی آمریکا توافقی نشده است
نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان در سفر به کابل تصریح کرد که اگرچه واشنگتن با طالبان درباره خروج نیروهایش از افغانستان گفتوگو کرده اما توافقی در این باره صورت نگرفته است.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغاستان صبح روز گذشته در آغاز دور جدید سفرهای منطقهای خود به کابل آمد.
وی در ابتدا با رئیس دفتر رئیس جمهور افغانستان و «محمد عمر داودزی» رئیس دبیرخانه صلح افغانستان دیدار کرد. در این نشست دو طرف درباره ضرورت پیشرفت در زمینه گفتوگوهای بینالافغانی تبادل نظر کردند.
خلیلزاد در ادامه نیز با نمایندگان شبکه زنان افغانستان در کابل و دیگر ولایتهای این کشور دیدار و بر حضور زنان بر سر میز گفتوگوهای صلح تاکید کرد.
نماینده ویژه آمریکا پس از آن نیز با «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی و «صلاحالدین ربانی» وزیر خارجه افغانستان دیدار کرد. در این نشست و نهار کاری طرفین درباره چگونگی حمایت جامعه جهانی از دولت افغانستان در روند صلح به رهبری و مالکیت افغانها گفتوگو کردند.
در بیانیه دفتر ریاست اجرایی افغانستان به نقل از خلیلزاد آمده که این دیپلمات ارشد آمریکایی با طالبان درباره قطع رابطه با تروریستها و جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان گفتوگو کرده اما هنوز توافق نهایی در این باره صورت نگرفته است.
خلیلزاد در ادامه نیز با «حکمت خلیل کرزی» معاون سابق وزیر خارجه افغانستان و «عمر زاخیلوال» سفیر سابق افغانستان در اسلامآباد دیدار کرد. در این دیدار نیز طرفین بر ضرورت جامع و فراگیر بودن گفتوگوهای بینالافغانی تاکید کردند.
این دیپلمات ارشد آمریکایی همچنین با «عبدالرب الرسول سیاف» رئیس شورای حراست و ثبات افغانستان دیدار کرد.
خلیلزاد همچنین با «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان دیدار کرد اما جزئیات بیشتری درباره این نشست منتشر نشده است.
در میان این دیدارهای متعدد نماینده ویژه آمریکا اما «حمدالله محب» مشاور امنیت ملی افغانستان جایی نداشت.
پس از انتقادات شدید محب از واشنگتن به دلیل به حاشیه رانده شدن کابل از روند مذاکرات صلح مقامات آمریکایی بارها از دیدار با وی خودداری کرده و حتی جلساتی که این مقام افغان در آن حضور داشته را نیز ترک کردند.
کارشناسان معتقدند که عصبانیت آمریکاییها از محب بیشتر متوجه و درباره اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان است زیرا محب به احتمال قوی بازتاب دهنده نظرات غنی است و با تمرکز بر محب آمریکاییها میتوانند از رویارویی مستقیم با رئیس جمهور افغانستان خودداری کنند.
همچنین گزارشهایی وجود دارد که مقامات آمریکایی برای برکناری مشاور امنیت ملی افغانستان غنی را تحت فشار قرار دادهاند.
انتهای پیام/.