محور اصلی بیانیه گام دوم حضور فعال جوانان انقلابی در حوزههای مدیریتی است
حمید فتاحی محور اصلی بیانیه گام دوم را حضور فعال جوانان انقلابی در حوزههای مدیریتی و پیگیری اهداف انقلاب اسلامی دانست.
به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حمید فتاحی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اهم اقدامات این وزارتخانه در سال ٩٧ گفت: پروژههای اجرا شده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به بحث شبکه ملی اطلاعات معطوف هست؛ در واقع عمده موضوعاتی که ما در سال گذشته پیگیری کردیم، چه پروژههای زیرساختی، چه پروژههای حوزه فناوری اطلاعات و چه موضوعات رگولاتور ی و تنظیم مقررات، همه بخشی از موضوع شبکه ملی اطلاعات بود.
معاون وزیر ارتباطات برهمین اساس ادامه داد: از جمله اقدامات مهم صورت گرفته در سال گذشته بحث تجهیز کل شهرهای کشور به نسل سه و چهار اینترنت است که ملزوم اصلی توسعه شبکه به حساب میآید و تمام موضوعات کسبوکاری و توسعه خدمات فناوری اطلاعات از طریق این دسترسی انجام میشود. این گام اولی بود که باید در این مسیر انجام میشد و این انفاق در سال گذشته افتاد و پوشش سراسری در مورد نسل سه و چهار در کل شهرهای کشور کامل شد.
دسترسی ٢٧ هزار روستای کشور به نسل سه و چهار اینترنت
فتاحی در ادامه افزود: در کنار این اقدامات ٢٧هزار روستای بالای بیست خانوار را هم از طریق اجرای طرح رومینگ ملی پوشش داده شد و عملاً ٢٧ هزار روستای کشور از طریق رومینگ ملی بین اپراتوری ناحیه دسترسیشان به نسل سه و چهار ارتقاء پیدا کرد که از مهمترین اقدامات حوزه زیرساختی بود. علاوه بر این در بهش زیرساخت توسعه سه برابری هسته شبکه ملی اطلاعات را داشتیم که از ظرفیت ٦ ترابیت بر ثانیه به بیش از ١٨ ترابیت بر ثانیه افزایش افزایش پیدا کرد و این توسعه سه برابری هم در توسعه زیرساختی جای میگیرد.
وی درباره مزایای پیشرفتهای ذکرشده اظهار داشت: اینها همه در کنار هم موجب شد بستر زیرساختی آماده شود؛ همچنین یک موضوع رگولاتوری و اصلاح تعرفه انجام شد. در دو مورد در زیرساخت در مواردی مانند انتقال تخفیفهای ٩٥ درصدی داشتیم که موجب شد کار کسبوکارها در حوزه فناوری اطلاعات به خصوص توسعهدهندگان نرمافزارها تسهیل شود و کاربران به راحتی از محصولات آنها استفاده کنند؛ ما در سال گذشته شاهد رشد و توسعه بیش از صدهزار نرمافزار جدید بودیم.
توسعه بیش از چهار هزار کیلومتری فیبر نوری/ ایجاد نقاط پیرینگ و ارتباطات پیرتوپیر با کشورهای همسایه
معاون وزیر ارتباطات در ادامه افزود: یکی از مواردی که وزارت ارتباطات در سال گذشته پیگیری کرد و انجام شد بحث رفع تصدیگری و انحصار بود که دو نمونه شاخص آن زیرساخت و پست است. در پست پروانه پست خصوصی در کمیسیون تنظیم مقررات به تصویب رسیده و صدور مجوز انجام شده است و مصوبات زیرساخت هم در واگذاری فیبر تاریک و وویس در این کمیسیون تصویب شده است و در اوایل سال جدید وویس بینالملل به طور کامل به اپراتورهای مخابراتی واگذار میشود. از دیگر اقدامات وزارت ارتباطات در سال ٩٧ توسعه بیش از چهار هزار کیلومتری فیبر نوری، افزایش ظرفیت اینترنت کشور، ایجاد نقاط پیرینگ و ارتباطات پیرتوپیر با کشورهای همسایه و تأمین محتواهای مورد نیاز مردم با بهترین کیفیت و قیمت مناسب است. پیگیری موضوعات پدافند غیرعامل و تهیه اینترنت برای کشور و دور زدن تحریمها از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال گذشته است. همچنین تجهیزات بومی در شبکه به خصوص در لایه انتقال بکارگیری شد و برای اولین بار در تجهیزات لایه انتقال از محصولات به روز داخلی در شبکه کشور استفاده شد و به روزی دویست گیک بر لاندا رسید و این توسعه در سال آینده هم ادامه مییابد.
فتاحی ادامه داد: موضوع بعدی تقویت بسترهای خدمات ابری و ارائه امکانات به بخش خصوصی برای افزایش کلودبیس است. از اقدامات صورت گرفته در سال گذشته ورود به بحث محتوا و ایجاد بستری برای رشد محتوا در حوزه کودک و نوجوان بود. در همین راستا شاهد برگزاری جشنواره کودکآنلاین و استقبال صاحبان ایده از این جشنواره بودیم که این ایدهها در سال جدید تبدیل به موضوعات تجاری میشود. شاخصه اصلی تمام این اتفاقات رشد چشمگیر در افزایش بیش از سه برابری پهنای باند داخل کشور بود که همان اطلاعات تبادلی لایه کسبوکار در شبکه ملی اطلاعات است و رکورد بیش از هزار گیگ بر ثانیه زده شد. در ابتدای سال نزدیک به دویست گیگابیت بر ثانیه بود و با رشد بیش از چهار برابری از مرز هزار گیگابیت بر ثانیه و یک ترابیت بر ثانیه گذشت. یعنی اشتغال و کسبوکار در زمینه فناوری اطلاعات و فضای مجازی این قابلیت را در بستر و زیرساخت رگولاتوری دیده است و این بهترین شاخص است. ما در حال حاضر دو ترابیت بر ثانیه اینترنت داریم و بیش از هزار گیگ یعنی بیش از یک ترابیت بر ثانیه تبادل داده داخلی انجام میشود. اینها مهمترین اقدامات انجام شده در سال گذشته است که ادامه همین روند با محوریت شبکه ملی اطلاعات در سال ٩٨ پیگیری میشود.
ارائه 12 خدمت دولت الکترونیک و یواساو و ارتباطات روستایی در سال 98
وی در رابطه با اهم برنامههای وزارت ارتباطات در سال آینده گفت: چند تکلیف مهم در سال ٩٨ در دستور کار است که رئیس جمهور در دیداری که با وزیر محترم ارتباطات داشتند بر آنها تأکید کردند. یکی بحث توسعه دولت الکترونیک است؛ دوازده خدمت جدید در دوازده ماه سال در حوزه دولت الکترونیک باید پیگیری شود. بحث دوم رونق تولید از طریق حمایت از استارتاپها و کسبوکارهای فضای مجازی است که با شعار تبیین شده از سوی مقام معظم رهبری مطابقت دارد. نکته بعدی تاکید شده از سوی رئیس جمهور موضوع صیانت اخلاقی در فضای مجازی است. بحث آیاوتی و استفاده از خدمات این حوزه و اینترنت اشیا در کشاورزی، محیط زیست و... از برنامههای وزارت ارتباطات است که مقدماتشان از سال٩٧ انحام شده است ولی به صورت ویژه در سال جدید پیگیری خواهد شد. همچنین توسعه شبکه فیبر نوری روستایی و یواساو و ارتباطات روستایی پیگیری جدی خواهد شد.
ایجاد پاپ دیتاسنتری برای لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات به خصوص پیامرسانهای داخلی در سال 98
معاون وزیر ارتباطات همچنین در رابطه با وضعیت پیامرسانهای داخلی گفت: پیامرسانهای داخلی رشد بیش از ده برابری کاربر و پهنای باند مصرفی را داشتند. آن چیزی که در سال ٩٨ مد نظر است بحث پاپدیتاسنتری هست که در بومهن به منظور حمایت از لایه خدمات شبکه ملی اطلاعات به ویژه پیامرسانها با بیش از ٣ سرور تجهیز میشود و در اختیار لایه خدمات مانتد مپ، ایمیل و موتور جستجو قرار میگیرد. براساس مصوبه مرکز ملی فضای مجازی، در ارائه این امکانات و حمایتها پیامرسانهای سروش و گپ در اولویت هستند اما بقیه هم میتوانند از این ظرفیتها استفاده کنند.
محور اصلی بیانیه گام دوم حضور فعال جوانان انقلابی در حوزههای مدیریتی است
فتاحی در رابطه با بیانیه گام دوم انقلاب و ملزومات تحقق آن اظهار داشت: از ملزومات تحقق این این بیانیه حضور جریانساز در فضای مجازی است که محتوا از طریق شاهراهها و شبکههای زیرساختی جریان پیدا میکند. ایجاد این شاهراهها بر عهده وزارت ارتباطات است که در حال حاضر این بستر آماده است و صاحبان حوزه فرهنگ باید ورود و از این بستر ایجاد شده استفاده کنند. محور صیانت اخلاقی که از سوی رئیس جمهور بر آن تاکید شده است کار نهادها ی فرهنگی و انتظامی است ولی وزارت ارتباطات نیز در دستور کار قرار داده است. محور اصلی بیانیه گام دوم بحث حضور فعال جوانان انقلابی در حوزههای مدیریتی و پیگیری اهداف انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/