نوروزی متفاوت با طعم زدودن غبار محرومیت از روستاهای خراسان جنوبی+تصویر

نوروزی متفاوت با طعم زدودن غبار محرومیت از روستاهای خراسان جنوبی+تصویر

نوروز امسال ۴۲۰ جهادگر مهمان و بومی در قالب طلاب و تحصیل کرده‌های دانشگاهی و حوزوی با حمایت آستان قدس رضوی به مناطق هدف و محروم خراسان جنوبی اعزام شدند تا غبار محرومیت از چهره مردمان این منطقه بزدایند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، نوروز امسال هم مانند سال‌های گذشته برخی جوانان اعم از طلاب، مهندس، دانش آموز و دانشجو فارغ از هر گونه دغدغه خود را به مناطق محروم خراسان جنوبی رسانده تا نوروز را با عمران و آبادانی و رفع محرومیت آغاز کنند.

آری این جهادگران به دنبال شاد کردن دل پیرزن وپیرمرد روستایی‌اند که آبی برای خوردن ندارند و قنات روستایشان 20 سال است خشک شده، اینها فارغ از اینکه پزشک، مهندس، طلبه، دانشجو و دانش آموز هستند با پای دل در این مسیرگام برمی‌دارند تا دنیا و آخرت آبادی برای خود رقم زنند.

نوروزی متفاوت در دل روستاهای محروم کویری

آری امسال در حالی که عده‌ای از جوانان به دنبال گشت و گذار و مسافرت هستند اما عده‌ای از جوانان تحصیل کرده به همراه طلاب، دانشجو، محصل، کارمند، پزشک، مهندس و غیره به دنبال زنده کردن تفکرات جهادی و محرومیت زدایی مناطق محروم و دور دست هستند.

آنها به جای استراحت و گذراندن ایام نوروز در شهر و لذت از جاذبه‌های زندگی شهری به دورترین و مرزی‌ترین نقاط خراسان جنوبی آمده تا غبار محرومیت را از چهره مردمان این منطقه که چشم به راه همت‌های والا برای آبادانی مانده‌اند بزدایند.

با گروه جهادی که متشکل از 150 طلبه جوان هستند همراه می‌شویم. برخی از آنها همراه خانواده از استان‌های قم، مشهد و شمال آمده‌اند و برخی بومی خود استان خراسان جنوبی هستند و در مناطق مرزی درح مشغول به خدمت رسانی شده‌اند.

یکی یکی حاضر می‌شوند، کار را با نام خدا و درآوردن لباس طلبگی آغاز می‌کند و لباس کار برتن می‌کند.

مردم روستاها از آمدن گروه جهادی خوشحال هستند

هنوز چند نفری از جوانان روستا با او همدل نیستند و تنها از دور او را نظاره می‌کنند گاهی هم به او نیشخند می‌زنند و او در پاسخ به متلک‌هایشان تنها لبخند می‌زند.

نامش علی است دو سال و نیم است که درس طلبگی را آغاز کرده و از یکی از شهرهای شمال کشور به دورترین نقاط محروم خراسان جنوبی آمده است.

جوان است و یک فرزند دارد با خانواده آمده است تا از همین ابتدا به فرزندش خدمت کردن به مردم را بیاموزد.

در حین کار بنایی با طلاب دیگر و جوانان روستا شعر می‌خواند، ضرب المثل طرح می‌کنند و گاهی هم آواز می‌خوانند. خلاصه آنقدر فضا را شاد می‌کند تا جوانانی که روز اول تمایلی برای همکاری با او و دوستانش نداشتند، در همین چند روز شیفته او و همکاری با او شدند.

همین‌که صدای اذان از بلندگوی مسجد بلند می‌شود دست از کار می‌کشد، نماز ظهر و عصر را اقامه می‌کنند و کار را دوباره ادامه می‌دهند، مردم روستاها هم از آمدن گروه جهادی خوشحال هستند.

نوروز با طعم ساخت و ساز و زدودن غبار محرومیت

اینجاست که می‌توانی خدا را بیشتر و بهتر حس کنی. در آسمان این منطقه خدا به وضوح دیده می‌شود. مردم روستا هم با آمدن این طلاب به جنب و جوش آمده و هر کدام گوشه‌ای از کار را در دست می‌گیرند تا ساخت و ساز عمرانی زودتر انجام شود.

دقایقی به تحویل سال است مردم روستا سفره‌هایی هفت سین پهن کرده‌اند، طلاب دقایقی کار را برای خواندن دعای تحویل سال تعطیل می‌کنند. دعای همه آنها ظهور و فرج امام زمان(عج) و سلامتی رهبر معظم انقلاب است.

بعد از زمزمه یا مقلب القلوب برای سلامتی یکدیگر و آبادانی کشور دعا می‌کنند و دوباره به سراغ ساخت و ساز می‌روند.

آنها آمده‌اند تا نوروز را به ساخت و ساز بپردازند و برای عمران و رفع محرومیت تلاش کنند.

لبخند رضایت و دعای خیر مردم بهترین توشه برای جهادگران است

یکی از طلاب جهادگر در گفتگو با تسنیم افزود: در کنار مردم بودن، دیدن لبخند رضایت مردم بهترین توشه‌ای است که هر ساله از این اردوهای جهادی برای خود به ارمغان برمی‌دارم و تا سال بعدی که دوباره اعزام می‌شوم در زندگی‌ام از دعای خیر این مردم بهره‌مند هستم.

یکی از طلاب شرکت کننده گفت: برای سومین سال متوالی است که در این اردوها شرکت می‌کنم و تمام این دوران و اردوهای جهادی جذاب و شیرین و خاطره انگیز است.

این طلبه جوان بیان کرد: اردوی جهادی دری است که این‌بار به روی طلاب و روحانیون گشوده شده است و باید از این فرصت بسیار مهم برای خودسازی و جامعه سازی بهره بگیریم و به سایرین نیز برای بهره‌مندی از این فرصت سفارش کنیم.

کلمه "جهاد" تداعی کننده عزم جدی برای دفاع همه جانبه است

مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در خراسان جنوبی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: در ایام نوروز امسال 420 نفر جهادگر در قالب طلاب و دانشجویان با حمایت‌های آستان قدس رضوی به مناطق محروم خراسان جنوبی اعزام شدند.

وی با بیان اینکه این افراد شامل جهادگران مهمان و بومی خراسان جنوبی بودند که به شوق خدمت به مردم در ایام نوروز به مناطق محروم و مناطقی که آستان قدس رضوی در آن فعالیت دارد اعزام شدند افزود: هدف اصلی ترویج فرهنگ اسلام، اقتصاد مقاومتی، عمران، آبادانی روستاها، افزایش دانش و ایجاد اشتغال برای روستائیان است.

حجت‌الاسلام نصیرایی افزود: در بازه زمانی نوروز امسال 9 گروه جهادی به روستاهای شهرستان‌های نهبندان، سربیشه، درح، درمیان، گزیک، قهستان، زیرکوه، طبس، قاین و فردوس اعزام شدند و برنامه‌های پزشکی، فرهنگی و آموزشی از عرصه‌های خدمت گروه‌های جهادی است.

ترویج فرهنگ جهادی سبب خودکفایی مردم می‌شود

وی در ادامه اظهار داشت: ترویج فرهنگ جهادی در مناطق محروم، سبب خودکفایی اهالی آن مناطق در رفع مشکلات می‌شود و وقتی جوانانی را می‌بینند که با کار جمعی و اتحاد و روحیه خودباوری در مدت کوتاهی، پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را به وجود می‌آورند و شیرینی آن را حس می‌کنند این امید در دل آن‌ها زنده می‌شود که «ما می‌توانیم» و شوق و ذوق فعالیت‌های جهادی برای رفع مشکلات محرومان منطقه در آن‌ها ایجاد می‌شود.

مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اردوهای جهادی سبب تقویت و نفع‌رسانی به دیگران می‌شود، اظهار داشت: این شوق خدمت می‌تواند گام مهمی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حرکت به سمت رهایی از وابستگی به دیگران در میان آن‌ها باشد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon