جایگاه ویژه خانواده در سیره رفتاری امام حسین(ع)

جایگاه ویژه خانواده در سیره رفتاری امام حسین(ع)

حجت‌الاسلام ریاضت گفت: دشمن خانواده را محور فعالیت‌های خود قرار داده و سعی دارد در خانواده‌های شیعیان اختلال و ناهنجاری ایجاد کند. در چنین شرایطی اهتمام به سبک زندگی حسینی بسیار کارآمد و مفید است.

حجت‌الاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا با اشاره به ایام ولادت با سعادت امام حسین (ع) گفت: آن چیزی که باید در این ایام بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، الگوبرداری از سیره و سبک زندگی حضرت سیدالشهداء (ع) است.

وی افزود: شاخص‌های بسیار پررنگی در سیره زندگانی امام حسین (ع) وجود دارد که برای زندگی امروز مومنان و شیعیان از اهمیت بالایی برخوردار است که یکی از آنها رفتار امام حسین (ع) با اعضای خانواده‌شان است.

حجت‌الاسلام ریاضت تصریح کرد: امروز دشمن خانواده را محور برنامه‌ها و فعالیت‌های خود قرار داده و سعی دارد در خانواده‌های شیعیان به بهانه‌های مختلف اختلال و ناهنجاری ایجاد کند. در چنین شرایطی اهتمام ما به سبک زندگی اهل بیت (ع) بسیار کارآمد و مفید و خنثی کننده برنامه‌های دشمنان است.

به گفته وی، بر اساس گزارشات تاریخی یکی از رفتارهای زیبای امام حسین (ع) در محیط خانواده همچون اجداد بزرگوارشان، محبت بسیار آن حضرت در قبال اعضای خانواده بوده است. امروز تعلیم و تربیت فرزندان باید همچون اهل بیت (ع) توأم با محبت و احترام و صفا و صمیمیت باشد. 

این کارشناس علوم دینی گفت: امام صادق (ع) در حدیثی یکی از نشانه‌های مومن را خوش اخلاقی معرفی کرده‌اند که یکی از مصادیق برجسته آن وسعت دادن به خانواده در زوایای مختلف اقتصادی، اخلاقی و ... است. این موضوع در تاریخ به صراحت بیان شده و در روایات متعدد نیز ما را به آموزه‌های الهی دعوت کرده‌اند. پس بیاییم با محبت، خوش اخلاقی و ایجاد فضایی با نشاط و صمیمی در خانواده، جلوی تحقق اهداف دشمنان را که نابودی خانواده شیعیان است، بگیریم.

حجت‌الاسلام ریاضت اظهار کرد: اگر می‌بینیم اهل بیتِ امام حسین (ع) پیوسته همراه ولیّ خدا هستند، نشان از رابطه بسیار عمیق و محبت آمیز آن حضرت با اعضای خانواده است. حضرت رباب (س) بعد از اربعین سیدالشهداء(ع) حتی حاضر نشد که با قافله از کربلا خارج شوند و می‌فرمود تا یک سال می‌خواهم در کنار بدن همسرم بمانم و عزاداری کنم. این نشان از عمق زندگی محبت آمیز و عاشقانه حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است.

وی گفت: زمانی که امام حسین (ع) به سمت کربلا حرکت می‌کرد، در یکی از منازل آیه «إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ» را تلاوت کرد، حضرت علی‌اکبر (ع) نیز خطاب به پدرشان گفت: چرا این آیه را تلاوت کردید؟ حضرت فرمود: شنیدم که منادی ندا می‌داد که سرانجام این قافله کشته شدن است. حضرت علی‌اکبر (ع) باز هم سوالی کرد که نشان دهنده نوع تربیت ایشان است: آن حضرت گفت: پدرجان آیا ما حق نیستیم؟ حضرت فرمود: کسی بر ما حق نیست و کسی از ما حق‌تر نیست و علی‌اکبر (ع) بعد از این گفت ما تا نفس آخر پای حق ایستاده‌ایم. یکی از الگوهای تربیتی ما در محیط خانواده باید این باشد که فرزندان حق‌گرا تربیت شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران